Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Zeytin Ağacı'ndan Glitch'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Zeytin Ağacı'ndan Glitch'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

claude cahun
03.08.2022 - 11:26

Hangi diziyi izleyeceğine bir türlü karar veremeyenlerden misin? Hiç merak etme, senin için hazırladığımız listede bilim kurguda polisiyeye, komediden drama pek çok öneri göreceksin. Bu dizilere başlamadan önce ortalama bir dizi izleyeceğinizi düşünebilirsin ama dizi bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

Hadi detaylara geçelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maid (2021)

Maid (2021)

Özet: 10 bölümden oluşan mini dizinin konusu şöyle: Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan bekar bir annedir. Geçimini sağlamakta zorlanan Alex'in en büyük isteği çocuğuna iyi bir gelecek inşa etmektir. Bu amaçla Alex, hizmetçi olarak çalışmaya başlar.

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet

Yaratıcı: Molly Smith Metzler

Zeytin Ağacı (2022-)

Zeytin Ağacı (2022-)

Özet: Netflix'te gösterime girdiği anda büyük ilgi gören Zeytin Ağacı, üç kadın arkadaşın çıktığı bir yolculuğu takip ediyor. Ada (Tuba Büyüküstün), Sevgi (Boncuk Yılmaz) ve Leyla'nın (Seda Bakan) üniversitede başlayan arkadaşlıkları yıllar içinde en zor zamanlarında bile onlara güç veren bir dostluğa dönüşmüştür. Ada, başarılı bir genel cerrah, Sevgi de hırslı bir avukattır. Leyla ise ikisinin aksine çalışıp kariyer yapmamıştır. Eşi ve oğlu ile rahat bir yaşam sürmektedir. Ancak bu üç kadının aralarındaki güçlü bağ Sevgi'ye kanser teşhisi konduktan sonra en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada’nın istediği gibi hastaneye yatmak yerine bambaşka bir umudun peşinden gider. Leyla’dan kendisini Zaman (Fırat Tanış) isimli gizemli bir adamı bulmak için Ayvalık'a götürmesini ister. Sevgi’yi bu kararından döndüremeyeceklerini anlayınca da çaresizce hep birlikte yola koyulurlar. Henüz bilmedikleri şey, bu yolculuğun hayatlarını tamamen değiştireceğidir. Sevgi’nin başlattığı bu arayış, sadece onun değil Ada ve Leyla’nın da yaşamında beklenmedik olaylara neden olacaktır.

Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz

Yaratıcı: Nuran Evren Şit

Kalifat (Caliphate / 2020-)

Kalifat (Caliphate / 2020-)

Özet: İskandinav yapımı yüksek gerilimli dizi, hayatları iç içe geçmiş insanları odağına alıyor.  Ajan olan Fatima, İsveç’te bir terör eyleminin planlandığına dair bir ihbar alır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Fatima, bunun için elinden gelen her şeyi yapar. Fatima’nın yolu bu süreçte çaresiz bir anne ile kesişir.

Oyuncular: Gizem Erdogan, Aliette Opheim, Albin Grenholm

Yaratıcı: Wilhelm Behrman

İçeriğin Devamı Aşağıda

Post Mortem: No One Dies in Skarnes (2021-)

Post Mortem: No One Dies in Skarnes (2021-)

Özet: Öldükten sonra yeniden dirilen bir kadını odağına alan gerilim dozu yüksek dizide yer yer komedi unsurları görmek de mümkün. Öldüğü ilan edilen genç bir kadın, birkaç saat sonra kana susamış bir halde dirilir. Bu sırada kadının erkek kardeşi, ailesinin batmakta olan cenaze evini ayakta tutmaya çalışır. Genç kadının yaşadığı bu durum cenaze evi için umut ışığı olur.

Oyuncular: Kathrine Thorborg Johansen, Elias Holmen Sørensen, Andrée Sørum

Yaratıcı: Petter Holmsen

The A List (2018-)

The A List (2018-)

Özet: Gerilim ve gizem yönü ağır basan dizide gözlerden uzak, izole bir adadaki bir kampa katılan gençlerin başlarından geçenler anlatılıyor. Kampa katılan Mia, eğlenceli bir yaz tatili geçireceğini düşünür. Ancak, kendinden emin genç bir kız olan Amber'in kampa katılmasıyla işler değişir. Amber'in kampa gelişiyle Mia'nın adadaki popülerliği sarsılır. Mia ile Amber arasında başlayan ego savaşı, çok geçmeden farklı bir boyuta taşınır.

Oyuncular: Lisa Ambalavanar, Ellie Duckles, Savannah Baker

Yaratıcılar: Dan Berlinka, Nina Metivier

Katla (2021-)

Katla (2021-)

Özet: İskandinav yapımı bilim kurgu dizisi Katla, felaket sonrası bir dönemde geçiyor. Buzul altı yanardağı olan 'Katla'nın patlamasının üzerinden bir yıl geçmiştir. Yaşanan şiddetli patlamanın ardından buzulların erimeye başlamasıyla tarih öncesine ait gizemli unsurlar gün yüzüne çıkar. Bu gizemli unsurların ortaya çıkması, kimsenin öngöremeyeceği sonuçlar doğurur.

Oyuncular: Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Aliette Opheim

Yaratıcılar: Baltasar Kormákur, Sigurjón Kjartansson

Glitch (2015-2019)

Glitch (2015-2019)

Özet: Kurgusal bir kasabada yaşanan ilginç bir fenomeni takip eden dizi Avustralya yapımı. Küçük bir kasabanın yerel halkından farklı zamanlarda ölen yedi kişi açıklanamaz biçimde sapasağlam olarak mezarlarından kalkınca bir polis memuru ve doktor duygu yüklü bir gizemle karşı karşıya kalır.

Oyuncular: Patrick Brammall, Genevieve O'Reilly, Emma Booth

Yaratıcı: Tony Ayers

İçeriğin Devamı Aşağıda

Andy Warhol Günlükleri (The Andy Warhol Diaries / 2022)

Andy Warhol Günlükleri (The Andy Warhol Diaries / 2022)

Özet: Bu belgesel dizide, ikonik sanatçının yaşamının bilinmeyen taraflarına ışık tutuluyor. 1968 yılında vurulmasının ardından Andy Warhol, hayatını ve duygularını günlüğüne yazmaya başladı. Günlüklerde yazılanlar Warhol'un kişiliğindeki sırları gün yüzüne çıkarıyor.

Oyuncular: Andy Warhol, Rob Lowe, John Waters

Yaratıcı: Andrew Rossi

Castlevania (2021-2017)

Castlevania (2021-2017)

Özet: Animasyon türünün sevilen dizilerinden Castlevania'nın merkezinde Simon Belmont adlı vampir yer alıyor. Belmont ailesinin hayatta kalan son ferdi olan Simon, Doğu Avrupa’yı Vlad Dracula teröründen kurtarmak için zorlu bir mücadele verir. İşgal altındaki şehir kurtarmaya çalışan vampir avcısı, Dracula tarafından komuta edilen, öteki dünyaya ait yaratıklardan oluşan ordu ile savaşır. Çizgi roman efsanesi Warren Ellis’in imzasını taşıyan Castlevania’nın orijinal seslendirme kadrosunda Graham McTavish, Richard Armitage, James Callis, Emily Swallow, Matt Frewer, Tony Amendola, Alejandra Reynoso gibi isimler yer alıyor.

Oyuncular: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

Yaratıcı: Warren Ellis

Blood of Zeus (2020-)

Blood of Zeus (2020-)

Özet: Antik Yunan'da sürdürdüğü sıradan yaşamı bir anda altüst olan Heron'un maceralarını izliyoruz bu dizide. Onun hayatı, güçlü Yunan tanrısı Zeus'un oğlu olduğunu öğrenmesiyle bambaşka bir hal alır. Asıl görevinin dünyayı şeytani bir ordudan kurtarmak olduğunu keşfeden Heron, kendisini zorlu bir savaşın içinde bulur.

Oyuncular: Claudia Christian, Jason O'Mara, Derek Phillips

Yaratıcılar: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chambers (2019)

Chambers (2019)

Özet: Kalk krizi geçirdikten sonra organ nakliyle hayata tutan Sasha'nın hayatı kâbusa döner. Genç kadın günden güne, kalbini bağışlayan kişinin özelliklerini taşımaya başlayınca onun ölümüyle ilgili gerçekleri aydınlatmaya karar verir.

Oyuncular: Sivan Alyra Rose, Uma Thurman, Griffin Powell-Arcand

Yaratıcılar: Leah Rachel, Akela Cooper

Ghoul (2018)

Ghoul (2018)

Özet: Hindistan'daki bir askeri gözaltı merkezine gelen gizemli bir mahkûm, sıra dışı olayları da beraberinde getirir. Sorgulama uzmanı Nida Rahim mahkûmun sırrını çözmeye çalışır, ancak kendisini bir ölüm kalım savaşının tam ortasında bulur. 

Oyuncular: Radhika Apte, Manav Kaul, Mahesh Balraj

Yaratıcı: Patrick Graham

Bir önceki dizi önerileri için;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın