Görüş Bildir
Haberler
Adrenalin Severlere Özel Son Yıllarda En Çok İzlenen Heyecan Dolu Suç ve Gerilim Temalı Filmler

Adrenalin Severlere Özel Son Yıllarda En Çok İzlenen Heyecan Dolu Suç ve Gerilim Temalı Filmler

Entel Feridun
01.08.2022 - 13:24

Gerilim filmlerini izlemeyi seviyorsanız size adrenalin dolu film önerilerimiz var. Başrollerinde başarılı oyuncuların yer aldığı muhteşem senaryolara sahip son yılların en çok izlenen suç temalı filmlerini listemizde sizlerle paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Infernal Affairs

23. Infernal Affairs

IMDb: 8.0

Özet: Film, polis departmanındaki bir çete köstebeği ile gizli bir polis arasındaki kedi-fare kovalamacası hakkında sunulan yalın, güzel ve gergin bir suç filmidir. Yedi Hong Kong Film Ödülü kazanan ve bir Oscar adaylığı kazanan bu gerilim filmi, gizli suçlar hakkında çalışmaların duygusal ve ahlaki sonuçlarına dikkat çekiyor. 

Oyuncular: Andy Lau, Tony Chiu-Wai Leung, Anthony Chau-Sang Wong

Yönetmen: Andrew Lau, Alan Mak

22. A History of Violence

22. A History of Violence

IMDb: 7.4

Özet: Şiddet sahneleri ve karakterlerin anlatımında kullanılan seks sahneleri ile en iyi suç filmleri arasında öne çıkıyor. Kan görmekten korkanlar bu filmden uzak durmalı çünkü suç teması özellikle şiddet üzerinden anlatılıyor.

Oyuncular: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris

Yönetmen: David Cronenberg

21. Sicario

21. Sicario

IMDb: 7.6

Özet: Denis Villeneuve tarafından filme alınmış bir Laird Barron hikayesi olmanın ötesinde, doğaüstü bir olay gibi görünen uyuşturucuyla savaş hakkındaki bu hikaye izleyicilerde bağımlılık yaratıyor.

Oyuncular: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

Yönetmen: Denis Villeneuve

20. Good Time

20. Good Time

IMDb: 7.3

Özet: Safdie kardeşlerin bu çarpıcı suç macerasında New York sokaklarında dolambaçlı bir macera anlatılıyor. Abi, kardeşi ile birlikte Queens'te bir banka soyma planı yapıyor. Parayı aldıklarında Güney’e kaçıyorlar ancak küçük kardeş hapse atılır. Abi ise yetkililerden kaçmak ve kardeşini kurtarmak için bir yarış içerisine girer.

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

19. Gomorrah

19. Gomorrah

IMDb: 8.7

Özet: Roberto Saviano'nun aynı adlı kurgusal olmayan suç anlatısına dayanan Gomorrah, Güney İtalya'daki organize suç örgütüne ve İtalyan toplumu üzerindeki insani zarara otantik bir bakış açısı sağlıyor. Film, acımasız gerçekçiliği, karmaşık anlatısıyla eleştirmenleri ve izleyicileri büyülemeyi başarıyor. Sonunda 2008'in en iyi suç filmlerinden biri olarak ödüle layık görülüyor.

Oyuncular: Salvatore Esposito, Marco D'Amore, Ivana Lotito

Yönetmen: Leonardo Fasoli, Stefano Bises, Roberto Saviano

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Brick

18. Brick

IMDb: 7.2

Özet: Rian Johnson'ın ilk yönetmenliğini yaptığı ve tüm zamanların en iyi suç gerilim filmlerinden biri sayılan bu filmde komplike bir suç draması anlatılıyor. Johnson, filmi yapmak için yedi yılını harcamıştır. Brick, Johnson'ın bugüne kadarki filmlerinin her birinde rol almış olan Joseph Gordon-Levitt'in başrolde oynadığı heyecan verici bir dönüşle, mükemmel bir kült klasik olarak kabul ediliyor.

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Lukas Haas, Emilie de Ravin

Yönetmen: Rian Johnson

17. Kiss Kiss Bang

17. Kiss Kiss Bang

IMDb: 7.5

Özet: Film, modern çağın en keskin suç gerilim filmlerinden biri ve şimdiye kadar yapılmış en komik dostluk komedilerinden biri olarak kabul ediliyor. Harry Lockhart, polislerden kaçarken bir gizem filmi için seçmelere girer. Rolü kazandıktan sonra çocukluk aşkı Harmony Lane ve özel dedektifi Perry van Shrike ile karışık ve ölümcül bir komplonun içine düştüğü Hollywood'a iner. 

Oyuncular: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan

Yönetmen: Shane Black

16. Zodiac

16. Zodiac

IMDb: 7.7

Özet: David Fincher'ın başyapıtı, gerçek bir hikayeye dayanan en iyi suç filmlerinden biri olmaya devam ediyor. Jodie Foster'ın yönettiği Kuzuların Sessizliği'ni hatırlatan Zodiac, bizi ünlü katil Zodiac Killer için akıl almaz bir kovalamacaya çıkarırken filmlerin heyecan verici gücünü ve takıntının bedelini hatırlatıyor. Fincher, Zodiac'ın polis dosyalarından gerçek fotoğrafları kullanarak ve daha sonra, dönemi gerçekten çivilemek için 'daha fazla VW hatasına' sahip olabileceklerinden şikayet ederek, 70'lerin dönemine değiniyor.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Yönetmen: David Fincher

15. No Country for Old Men

15. No Country for Old Men

IMDb: 8.2

Özet: Cormac McCarthy'nin 2005 yılında yayınlanan No Country for Old Men adlı romanından uyarlanan film ters giden bir uyuşturucu anlaşmasına odaklanıyor. Modern çağı tanımlayan büyük temaları kapsarken, sözleri olay yerinde tökezleyen adamı, onu takip eden sosyopatik tetikçiyi ve onu kurtarmaya çalışan şerifi canlandırıyor.

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

14. Drive

14. Drive

IMDb: 7.8

Özet: Nicolas Winding Refn, Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston ve Oscar Isaac'in başrollerini paylaştığı bu hipnotik suç gerilim filmi sizi Los Angeles'ta karanlık bir gezintiye davet ediyor. Gosling, Los Angeles suçluları için bir direksiyon simidi olarak görev yapan yalnız bir dublör sürücüsü olan Driver'ı oynuyor. Komşusu Irene (Mulligan) ile bir ilişki kurar. Ancak Irene'in suçlu kocası Standard (Isaac) hapishaneden döndüğünde işler kontrolden çıkar. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. A Prophet

13. A Prophet

IMDb: 7.8

Özet: Yönetmen Jacques Audiard, Tahar Rahim'in başrolde olduğu bu ödüllü Fransız hapishane dramasıyla son yılların en iyi suç filmlerinden birine imza attı. Rahim, altı yıl hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız küçük suçlu Malik El Djebena'yı oynuyor. Savunmasız ve yalnız olan Malik, kısa süre sonra lideri tarafından bir Korsikalı hapishane çetesine alınır ve Malik'i hapishanenin Müslüman nüfusuyla başa çıkmak için yararlı bir araç olarak görür. Malik kabul eder -başka seçeneği yoktur- ve çok geçmeden sert bir suikastçı ve uyuşturucu kaçakçısına dönüşür.

Oyuncular: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif

Yönetmen: Jacques Audiard

12. Blue Ruin

12. Blue Ruin

IMDb: 7.1

Özet: Yazar-yönetmen Jeremy Saulnier, Macon Blair'in başrolde olduğu bu cesur filmde intikam gerilimi anlatılıyor. Blair, yaklaşık 20 yıl önce ailesini öldürmekten hüküm giymiş adamı öldürmek için Virginia'ya dönen Dwight adında bir serseri oynuyor. 

Oyuncular: Macon Blair, Devin Ratray, Amy Hargreaves

Yönetmen: Jeremy Saulnier

11. In Bruges

11. In Bruges

IMDb: 7.9

Özet: Martin McDonagh'ın Belçika'nın Bruges kentinde gizlenen iki tetikçi hakkında geçen bu filmde hem komik hem de trajik sahneler yer alıyor. Colin Farrell, Brendan Gleeson ve özellikle ağzı bozuk Ralph Fiennes'den harika performanslar bulunuyor. 

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds

Yönetmen: Martin McDonagh

10. The Raid 2

10. The Raid 2

IMDb: 7.9

Özet: Film gerçek bir aksiyon klasiğidir. Galli yönetmen Gareth Evans'ın yönettiği bir Endonezya filmi olan The Raid 2, hem Amerikalı hem de uluslararası izleyicileri büyülemeyi başardı. Şiddet teması söz konusu olunca bu filmde iki baskın tarafın yumrukları havalarda uçuşuyor.

Oyuncular: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Arifin Putra

Yönetmen: Gareth Evans

9. Cold in July

9. Cold in July

IMDb: 6.7

Özet: Cold in July'nin kült yazar Joe R. Lansdale'in (Bubba Ho-Tep) bir romanına dayanan bir suç gerilim filmidir. İnanılmaz derecede kanlı çekim sahneleri, ayrıca dövüşme, bıçaklama vs. var. Ama en acımasız kısmı, erkeklerin bir kadına cinsel olarak saldırdığını ve ardından kafasına beysbol sopasıyla vurduğunu gösteren sahne olmuştur.

Oyuncular: Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson

Yönetmen: Jim Mickle

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Nightcrawler

8. Nightcrawler

IMDb: 7.8

Özet: Los Angeles sakini Louis Bloom (Jake Gyllenhaal), çöpçülük ve küçük hırsızlıklarla hayatta kalır. Bir kameraman olarak yeni bir kariyere tökezler ve bir video kamera ve polis tarayıcısıyla donanmış olarak, şok edici ve tüyler ürpertici suçları aramak için şehirde gece baskınlarına başlar. Louis, istasyonunun reytinglerini yükseltme şansını memnuniyetle karşılayan eskimiş bir haber yönetmeninin (Rene Russo) gözüne çarptığında, Louis 'para çekme'yi yakalamak için giderek daha fazla çaba harcar.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

Yönetmen: Dan Gilroy

7. American Gangster

7. American Gangster

IMDb: 7.8

Özet: Gerçek hayattaki Harlem uyuşturucu kaçakçısı Frank Lucas'ın yükselişinden ve düşüşünden ilham alan Ridley Scott'ın 1970'lerdeki gangster filmi yıldızları Denzel Washington, Russell Crowe ve Chiwetel Ejiofor bu filmde kasıp kavuruyor! Destansı ölçekte ve Washington ve Crowe'dan müthiş performanslarla övünen American Gangster, 1970'lerin New York şehrinin suç yeraltı dünyasında sürükleyici bir yolculuk sunuyor. 

Oyuncular: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor

Yönetmen: Ridley Scott

6. Free Fire

6. Free Fire

IMDb: 6.3

Özet: Başrollerini Brie Larson, Armie Hamer ve Cillian Murphy'nin paylaştığı bu patlayıcı kara komedide Ben Wheatley, silahlı çatışma ortamını alt üst ediyor. Larson, 1970'lerde Boston'da, ortağı Ord (Hamer) ile birlikte bir IRA savaşçısı (Murphy) ve Güney Afrika'dan bir silah satıcısı (Sharlto Copley) arasındaki karaborsa silah anlaşmasını koordine eden Amerikalı bir iş kadını olan Justine'i oynuyor. Ancak film gerilim yükseldiğinde herkes ateş açtığında karşılıklı atışma çılgınlığına dönüşüyor. 

Oyuncular: Sharlto Copley, Brie Larson, Armie Hammer

Yönetmen: Ben Wheatley

5. End of Watch

5. End of Watch

IMDb: 7.6

Özet: Jake Gyllenhaal ve Michael Peña, bu sürükleyici polis dramasında tehlikeli bir uyuşturucu karteliyle yolları kesişen iki genç LAPD subayı olarak sürükleyici performanslar sergiliyorlar. End of Watch, Denzel Washington ve Ethan Hawke'ın başrollerini paylaştığı Training Day'in senaryosunu da yazan David Ayer tarafından yazılıp yönetildi. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick

Yönetmen: David Ayer

4. I Don't Feel at Home in This World Anymore

4. I Don't Feel at Home in This World Anymore

IMDb: 6.9

Özet: Depresif bir kadın soyulduğunda, iğrenç komşusunun yanında hırsızların izini sürerek yeni bir amaç duygusu bulur. Ancak çok geçmeden kendilerini bir grup yozlaşmış suçluya karşı tehlikeli bir şekilde derinliklerinin dışında bulurlar.

Oyuncular: Melanie Lynskey, Chris Doubek(seslendirme), Marilyn Faith Hickey

Yönetmen: Macon Blair

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Nice Guys

3. The Nice Guys

IMDb: 7.3

Özet: Holland March (Ryan Gosling), 1977 Los Angeles'ta şanssız bir özel dedektiftir. Jackson Healy (Russell Crowe), geçimini sağlamak için insanlara zarar veren kiralık bir infazcıdır. Amelia (Margaret Qualley) adlı genç bir kadının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından kader onları beklenmedik ortaklara dönüştürür. Healy ve March çok geçmeden bazı tehlikeli insanların da Amelia'yı aradığını zor yoldan öğrenir. Soruşturmaları onları karanlık yerlere götürür, çünkü davaya karışan herkes ölü gibi görünür.

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

Yönetmen: Shane Black

2. Layer Cake

2. Layer Cake

IMDb: 7.3

Özet: En iyi İngiliz suç filmlerinden biri olan Layer Cake’de, Londra'da ismi açıklanmayan orta düzey bir kokain satıcısı (Daniel Craig), suç hayatından uzaklaşmak için planlar yapar. Satıcının tedarikçisi Jimmy Price (Kenneth Cranham) daha bağları koparamadan onu rakip bir gangsterin (Michael Gambon) genç kızını kaçırmak ve bir satıcıdan büyük miktarda ecstasy hapı satın almak için aracılık etmek gibi karmaşık bir çift işe sokar. 'Dük' (Jamie Foreman) olarak bilinir, bu da her köşeden bir dizi ayrıntılı çift haçlara yol açar.

Oyuncular: Daniel Craig, Sienna Miller, Michael Gambon

Yönetmen: Matthew Vaughn

1. Baby Driver

1. Baby Driver

IMDb: 7.6

Özet: Bir suç patronu için çalışmaya zorlandıktan sonra, genç bir kaçış sürücüsü kendini başarısızlığa mahkum bir soygunun içinde bulur. Bir müzikal tarzında devam eden filmde gerilirken gülümsemeyi unutmayacaksınız.

Oyuncular: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm

Yönetmen: Edgar Wright

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın