Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Now is Good'dan El Orfanato'ya Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Now is Good'dan El Orfanato'ya Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Eda Özkan
24.07.2022 - 12:18

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Now Is Good'dan El Orfanato'ya kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pride & Prejudice-Aşk ve Gurur (2005)

Pride & Prejudice-Aşk ve Gurur (2005)

IMDb: 7.8

Özet: Bu yapım, Jane Austen'in aynı adlı efsanevi romanından uyarlanmıştır. Filmde de kitapta olduğu gibi beş kız kardeşin hayat hikayelerine ve aynı karaktere sahip iki insanın çetrefilli aşk hayatına odaklanılmaktadır. 

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosamund Pike

Yönetmen Joe Wright

A Walk to Remember-Uzaktaki Anılar (2002)

A Walk to Remember-Uzaktaki Anılar (2002)

IMDb: 7.3

Özet: Yaşadığı muhitin en zengin ailelerinden birine sahip olan London Carter büyük ihtimalle şöhretinin kökenini belirleyecek en önemli etkenlerden birine sahiptir. Genç adam daha şimdiden herkesin gözdesidir. Ancak bir gün, arkadaş grubunun başının belaya girmesiyle ceza alan Carter'ın hayatı seyir değiştirir. Aldığı ceza, okulda gösterilecek olan tiyatro oyununda görev alması yönündedir ve genç adam için adeta bir ödül niteliği taşır. Çünkü burada tanıştığı Jamie, tanıdığı diğer genç kızlardan farklı, sessiz ve çekingen bir kızdır. Genç kadına aşık olan Carter, hiç bilmediği duyguları bu kadında yaşamaya olanak tanıyacaktır. 

Oyuncular: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Yönetmen Adam Shankman

Bi Küçük Eylül Meselesi (2013)

Bi Küçük Eylül Meselesi (2013)

IMDb: 7.1

Özet: Her şey yolunda giderken başına gelen kötü bir kaza sonucu hafızasını kaybeden Eylül bu kayıpla birlikte hafızasını kaybederek son bir ayına dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ancak ailesi de dahil çevresindeki herkes hiçbir sorun olmadığını söylemektedir. Yine de Eylül'ün içindeki bir his tam tersi yönde, bir şeylerin ters gittiğini söylemektedir. Hislerinin onu sürüklemesine izin vererek Bozcaada'ya giden Eylül, orada hiç tanımadığı bir adamla karşılaşır. Bu adam, genç kadına kendisinin aşık olduğu adam olduğunu söyler. Eylül, kendinden emin bu genç adamı hatırlayabilecek midir?

Oyuncular: Farah Zeynep AbdullahEngin Akyürek, Ceren Moray

Yönetmen: Kerem Deren

İçeriğin Devamı Aşağıda

Now Is Good-Aşk Şimdi (2012)

Now Is Good-Aşk Şimdi (2012)

IMDb: 7.0

Özet: Genç bir kadın olan Tessa, yaklaşık dört yıldır lösemi hastalığı ile uğraşmaktadır. Ancak dört yıldır kemoterapi tedavisi olmasına rağmen hiçbir yanıt alınamayınca doktorlar onun iyileşemeyeceğini söyler.. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.

Oyuncular: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Paddy Considine

Yönetmen Ol Parker

Dedemin İnsanları (2011)

Dedemin İnsanları (2011)

IMDb: 8.0

Özet: 10 yaşındaki Ozan Ege'nin sahil kentlerinden birinde ailesi ile yaşamaktadır. Yunanistan'a bağlı Girit kökenli olan aile, dedesi Mehmet Bey'in zamanında Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmıştır. Dedesi göçmen olduğu için arkadaşları Ozan'a gavur diyerek seslenmektedir ve dışlanmaktan korkan bu küçük çocuk biz Türk'üz diyerek ailesi dahil herkese kafa tutar. Ozan çok hırçın bir çocukken dedesi ise tam tersine herkesin sevip saydığı güler yüzlü ve yardımsever bir adamdır. Ozan'ın bu haline üzülen yaşlı adam torununa geçmişini anlatmaya karar verir. Ozan, dedesinin doğduğu toprakları ve içinde sakladığı geçmişi, Ege'nin mavi sularına bırakacağı şişelerden öğrenecektir. 

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz

Yönetmen: Çağan Irmak

Freedom Writers-Özgürlük Yazarları (2007)

Freedom Writers-Özgürlük Yazarları (2007)

IMDb: 7.6

Özet: Kendini işine adayan genç bir öğretmen, öğrencilere ders vermekten önce onların hoşgörülü birer insan olarak hayatta var olmalarını sağlamak istemektedir. Bu idealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir. Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, her biri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir. 

Oyuncular: Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn

Yönetmen: Richard LaGravenese

Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

IMDb: 7.8

Özet: Hiro Hamada bir robot tasarımcısıdır ve kendini tesadüfi bir şekilde bir suç örgütünün içinde bulur. Suç örgütünün şehri yok etmeye çalıştığını gören Hiro en yakın arkadaşı ile şehri kurtarmak için gönüllüler ordusuna katılır.

Oyuncular: Scott Adsit, Ryan Potter, T.J. Miller

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams (II)

İçeriğin Devamı Aşağıda

When Marnie Was There-Marnie Oradayken (2014)

When Marnie Was There-Marnie Oradayken (2014)

IMDb: 7.7

Özet: Hiçbir arkadaşı olmayan Anna, bir gün Marnie adındaki bir kız ile evinin yakınlarında bulunan kum tepelerinde tanışma fırsatı yakalar. Marnie, insanlardan uzakta yaşamaktadır ve bataklıktaki eve yeni bir aile taşınınca Marnie ortadan kaybolur. Anna sahip olduğu bu tek arkadaşın peşine düşmekte gecikmez.

Oyuncular: Kasumi Arimura, Sara Takatsuki, Nanako Matsushima

Yönetmen Hiromasa Yonebayashi

Nausicaä of the Valley of the Wind-Rüzgarlı Vadi (1984)

Nausicaä of the Valley of the Wind-Rüzgarlı Vadi (1984)

IMDb: 8.0

Özet: Yıkıcı bir savaştan sonra dünya yaşanamaz hale gelmiş ve her yeri zehirli bir gaz sarmıştır. Artık insanlığın hayatı tehlike altına girmiştir. Bu gazdan arındırılan bazı adalarda ise çok az sayıda insan yaşamaktadır. Prenses Nausicaa, bu insan toplulukları arasında yaşayan şanslılardan biridir. Bu genç kız, canlı olan tüm varlıklarla konuşarak anlaşmak gibi oldukça özel bir yeteneğe sahiptir. Nausicaa'nın tek umudu, bu yeteneği ile gazı ortadan kaldırabilmenin bir yolunu bulabilmektir. 

Oyuncular: Gorô Naya, Ichirô Nagai, Iemasa Kayumi

Yönetmen: Hayao Miyazaki

El Orfanato-Yetimhane (2007)

El Orfanato-Yetimhane (2007)

IMDb: 7.4

Özet: Çocukluk günlerini deniz kenarı bir yetimhanede geçiren Laura, orada bulunduğu süre boyunca çok mutlu bir çocuk olmuştur. Bu yetimhanedeki arkadaşları ve çalışanlar her zaman birbirine sevgiyle yaklaşmış ve ilgili davranmıştır. Şimdi 30 yaşında olan genç kadın, eşi Carlos ve Simon adındaki oğlu ile birlikte, çocukluk yıllarını süsleyen bu yetimhaneye geri dönmüştür. Laura'nın amacı, çok uzun bir zamandır kapalı olan bu yetimhaneyi restore ederek engelli ve yetim çocukların yuvası haline getirebilmektir. 

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

The Ring-Halka (2002)

The Ring-Halka (2002)

IMDb: 7.1

Özet: Rachel genç bir gazetecidir ancak oğlunun yaşadığı talihsiz olaylar sonucunda yaşadıkları yer olan Seattle artık onlar için mutsuz bir yer haline gelmiştir.  Olayların üzerinden 6 ay kadar bir zaman geçmiştir. Bu sırada anne-oğul huzur içinde yaşayabilmek için yer değiştirerek Oregon’daki bir sahil kasabasına yerleşirler. Buna rağmen geçmişin, peşlerini bırakmaya pek niyeti yok gibidir. Ya da Samara’nın ruhu intikam için yeniden ortalıkta dolaşmaya başlamış da olabilir. Bu durumla baş etmek için mücadele yeniden başlamak zorundadır.

Oyuncular: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman

Yönetmen: Hideo Nakata

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mama (2013)

Mama (2013)

IMDb: 6.2

Özet:  Lilly ve Victoria henüz çok küçük yaşlarda anne ve babalarını kaybetmiştir. İkilinin ailesi ormanın derinliklerinde öldürülmüş ve bu kızlar şimdi doğada yapayalnız kalmışlardır. 5 yıl boyunca nasıl hayatta kaldıklarını kimse çözemez. Kızların amcası Lucas kız arkadaşı Annabel ile kızları sahiplenirler ve mahkeme kararıyla evlerine alırlar. Fakat insanlıktan uzak büyümüş çocukların rehabilitasyon süreci de oldukça zor olacaktır. Çocukların uyumsuz davranışları ve evden kaçmalarının ardında travma ve stresten başka bir etken olduğunu fark eden Annabel, geceleri kızlara seslenen bir fısıltı olduğunu fark eder. Evdeki tek misafirler küçük çocuklar değildir, dudaklarından dökülen 'Mama' nereye gitseler arkalarında olan bir hayalettir...

Oyuncular: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier

Yönetmen: Andy Muschietti

Blue Is the Warmest Color-Mavi En Sıcak Renktir (2013)

Blue Is the Warmest Color-Mavi En Sıcak Renktir (2013)

IMDb: 7.7

Özet: 15 yaşındaki Adele'in çocukluğundan beri bildiği bir şey varsa, o da kızların erkeklerle çıkması gerektiğidir. Bir gün büyük meydanda rastladığı mavi saçlı kadının hayatını değiştireceğinden habersiz Adele, kafasındaki soruları cevaplamak için büyük bir uğraş vermektedir. Emma adındaki bu kadınla tesadüf eseri tanışması ile birlikte ona aşık olan genç kız, bu ilişkide bir çocuktan ziyade bir kadın gibi hissetmektedir. Fakat Adele'in büyük bir sorunu vardır. Dünyası, ailesi ve kendisi ile bir kavga içerisindedir. 

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Nightcrawler-Gece Vurgunu (2014)

Nightcrawler-Gece Vurgunu (2014)

IMDb: 7.8

Özet: Genç ve hırslı bir adam olan Lou Bloom'un tek derdi kariyerinin peşinde koşmaktır. Hayatta 'amaca giden her yol mübahtır' düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır... 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Riz Ahmed

Yönetmen: Dan Gilroy

İçeriğin Devamı Aşağıda

This Means War-İyi Olan Kazansın (2012)

This Means War-İyi Olan Kazansın (2012)

IMDb: 6.3

Özet: Bu film, sıkı bir dostluğu olan iki yetenekli CIA ajanının birbirinden habersiz aynı kadına aşık olarak birbirlerini alt etmek için girdikleri yarışı anlatıyor. 

Oyuncular: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy

Yönetmen: McG

Daha fazla öneri için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın