Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! The Tudors'dan Legion'a Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! The Tudors'dan Legion'a Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

24.07.2022 - 12:18

Televizyonun karşısına geçip haftanın bütün yorgunluğunu atmak için kumandayı eline aldığında, 'Hangi diziyi izlemeliyim?' sorusuyla yüz yüze gelenlerden misin? Eğer öyleysen, yardımına yetiştik! Beş farklı kategoride, soluksuz izleyeceğin birbirinden güzel dizileri listeledik.

Bu dizilere başlamadan önce ortalama bir dizi izleyeceğini düşünebilirsin ama dizi bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

Eğer hazırsan, seni önerilerimizle baş başa bırakıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Camelot (2011)

Camelot (2011)

Özet: Stranger Things'deki rolüyle son zamanların en çok söz edilen ismi Jamie Campbell Bower'ı Kral Arthur olarak izliyoruz. Britanya tüm krallık tarihi boyunca taht çekişmelerine sahne oldu. ister milat önce olsun, ister orta çağda... Bu sefer karmaşa Kral Uther'in ani ölümünden sonra geliyor... Krallığın sadık büyücüsü Merlin için gelecek oldukça karanlıktır; bildiği en iyi çözümü uygular ve kralın gizlice bir köylü gibi yetiştirilen oğlu Arthur'u babasının yerine tahta geçmesi için çağırır. Fakat hanedanın acımasız ve sert üyesi üvey kardeş Morgan, iktidarı ele geçirmek için, doğaüstü güçler de dahil elinden geleni ardına koymaz. Genç Kral'ı zor günler beklerken, güzel Guinevere'den de güç alır... Savaşlarla parçalanma eşiğine gelen bir krallığı Arthu yeniden birlik haline getirirken, zorlu bir deneyimden de geçecektir...

Oyuncular: Joseph Fiennes, Eva Green, Jamie Campbell Bower

Yaratıcı: Michael Hirst, Chris Chibnall

Reign (2013-2017)

Reign (2013-2017)

Özet: Genç oyuncu Adelaide Kane'in yorumuyla İskoçya Kraliçesi Mary'i izliyoruz. Kraliçe Mary'nin 15 yaşındayken Fransa'ya gidip Prens Francis ile evlenmesini anlatan televizyon filminin başrollerinde Anna Popplewell ve Caitlin Stasey var.

Oyuncular: Adelaide Kane, Megan Follows, Toby Regbo

Yaratıcı: Laurie McCarthy

The Tudors (2007-2010)

The Tudors (2007-2010)

Özet: Bu tarihi dramada, İngiliz tarihinin önemli parçası olan Kral VIII. Henry'nin yaşadıklarını izliyoruz. Sinirli yapısı, inatçı tavırları ve aşklarıyla İngiltere tarihine adını yazdıran VIII. Henry, tutkulu aşkı Anne Boleyn sonrası içine düştüğü boşluğu sarayın güzel kadınlarından Jane Seymour ile gideriyor. Yaşı iyice ilerlediği için tahtın varisi olacak erkek bir evlat sahibi olmak her şeyden daha önemli. Fakat ülkenin atmosferi Henry'nin aşk maceralarını bekleyemeyecek kadar karışık; zira halk, Kral’a karşı isyan etme hazırlığında... Jonathan Ryhs Meyers’ı VIII. Henry olarak izlediğimiz The Tudors, İngiliz Kraliyet hanedanın entrikalarını, aşk oyunlarını ve politik çekişmelerini ekranlara taşıyor.

Oyuncular: Jonathan Rhys-Meyers, Tamzin Merchant, Henry Cavill

Yaratıcı: Michael Hirst

Calls (2021 - )

Calls (2021 - )

Özet: Birbiriyle bağlantılı bir dizi telefon görüşmesi aracılığıyla anlatılan bu ilginç dizi, kıyamet olayına giden yolda hayatları alt üst olan bir grup yabancının gizemli hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Aubrey Plaza, Clancy Brown, Nika Futterman

Yaratıcı: Fede Alvarez

İçeriğin Devamı Aşağıda

Legion (2017-2019)

Legion (2017-2019)

Özet: Bu beyin yakan Marvel dizisi, X-Men'den tanıdığımız Profesör X'in oğluna odaklanıyor. Sinema ve çizgi roman dünyasının en bilinen serilerinden biri olan X-Men’in televizyondaki karşılığı olmaya hazırlanan Legion, yayınlandığı tarihte büyük ilgiyle karşılandı. 

Oyuncular: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza

Yaratıcı: Noah Hawley

Dr. Brain (2021 - )

Dr. Brain (2021 - )

Özet: Zeki beyin bilimcisi Sewon, korkunç bir kişisel trajedi yaşar. Ailesine ne olduğunu ortaya çıkarmak için çaresizce, ipuçları için ölülerle 'beyin senkronizasyonları' yürüterek onların anılarına erişmeye çalışır.

Oyuncular: Sun-kyun Lee, Hee-soon Park, June Yoon

Yaratıcı: Jee-woon Kim

Home Before Dark (2020 - )

Home Before Dark (2020 - )

Özet: Bu dizide, küçük yaşına rağmen büyük potansiyel sahibi Brooklyn Prince'i izliyoruz. Hilde Lysiak, 11 yaşındaki çocuk muhabirin hikayesini konu ediyor. Ailesiyle birlikte göl kenarındaki küçük bir kasabaya taşınan Hilde, tüm kasabanın örtbas etmeye çalıştığı bir davayı gün yüzüne çıkarıyor. Gazeteciliğe ilgi duyan Hilde’nin cinayeti aydınlatması ülke çapında büyük yankı getiriyor ve yaşından ötürü büyük bir tartışma başlıyor. Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan dizide Brooklynn Prince, Hilde Lysiak karakterine hayat veriyor. Dana Fox ve Dara Resnik’in yaratıcısı olduğu dizinin yönetmen koltuğunda John M. Chu oturuyor.

Oyuncular: Jim Sturgess, Brooklynn Prince, Abby Miller

Yaratıcı: Dana Fox, Dara Resnik

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mr. Inbetween (2018-2021)

Mr. Inbetween (2018-2021)

Özet: Bu harika dizi, Scott Ryan imzası taşıyor. Ray Shoesmith bir baba, eski koca, erkek arkadaş, kardeş ve en iyi arkadaştır. Modern çağda oynaması zor rollerin hepsini birden üstlenen Ray, aynı zamanda kimliğini saklamaya çalışan bir kiralık suçludur.

Oyuncular: Scott Ryan, Chika Yasumura, Justin Rosniak

Yaratıcı: Scott Ryan

Stargirl (2020 - )

Stargirl (2020 - )

Özet: Bu dizi, DC'nin Stargirl isimli süper kahramanına odaklanıyor. Stargirl, annesinin yeniden evlenmesiyle Los Angeles'tan Nebraska'ya taşınmak zorunda kalan liseli Courtney'i takip ediyor. Courtney yeni okuluna adapte olmaya ve yeni arkadaşlar edinmeye çalışan genç bir kızdır. Hayatına yeni bir yön vermeye çalışan Courtney, bu sırada annesinin yeni eşiyle ilgili sıra dışı bir sırrı keşfeder. Üvey babası, eski hayatında süper kahramanlarla birlikte çalışmıştır. O günlerden kalan süper kahraman kostümünü ele geçiren Courtney, eski süper kahramanları göreve çağıracağı fantastik bir maceraya atılır.

Oyuncular: Brec Bassinger, Yvette Monreal, Anjelika Washington

Yaratıcı: Geoff Johns

Amazing Stories (2020 - )

Amazing Stories (2020 - )

Özet: Her bölümü farklı ve ilginç bir hikayeyi konu alan dizinin yapımcıları arasında Steven Spielberg de yer alıyor. 80'li yıllarda yayınlanan kült bilim-kurgu dizisinin yeniden yapımı olan Amazing Stories'in her bölümünde farklı bir hikaye konu ediliyor. Bilim-kurgu, fantezi ve korku türlerinde birbirinden ilginç hikayelerin anlatılacağı dizinin yaratıcısı ise Bryan Fuller. 

Oyuncular: Dylan O'Brien, Robert Forster, Austin Stowell

Yaratıcı: Edward Kitsis, Adam Horowitz

İçeriğin Devamı Aşağıda

All Creatures Great and Small (2020 - )

All Creatures Great and Small (2020 - )

Özet: Bu tarihi komedi dizisi, izleyenleri eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. James Herriot'un çok satan kitabından uyarlanan All Creatures Great and Small, 1930'lu yıllarda yaşayan veterinerlerin hikayesini anlatıyor. Yorkshire'da geçen hikayede üç veteriner zamanla birbirinin ailesi haline gelecektir.

Oyuncular: Nicholas Ralph, Anna Madeley, Samuel West

Yaratıcı: Chloë Mi Lin Ewart, James Herriot

Trying (2020-2022)

Trying (2020-2022)

Özet: Jason ve Nikki'nin tek istediği bir bebektir ama sahip olamayacakları tek şey de budur. BBu nedenle çiftimiz evlat edinmeye karar verir. İşlevsiz arkadaşları, boş aileleri ve kaotik hayatları ile evlat edinme kurulu, onların ebeveyn olmaya hazır olduğunu düşünecek midir?

Oyuncular: Rafe Spall, Esther Smith, Oliver Chris

Yaratıcı: Andy Wolton

Bir önceki dizi listesi için;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın