Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! The Shining'den Inception'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! The Shining'den Inception'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Rana Önder
15.07.2022 - 22:46

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan The Shining'den Inception'a kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen Yaz (2021)

Geçen Yaz (2021)

IMDb: 6.3 

Özet: 16 yaşındaki Deniz, yaz tatilinde bir sahil kasabasında çocukluk aşkının sevgisini kazanmaya çalışır ve bir aşk üçgeni içinde yol alır. Aslı ile yakınlaşmaya çalışan Deniz, bu sırada yakışıklı bir genç olan Burak'ın da Aslı'dan hoşlandığını fark eder. 

 Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Fatih Şahin, Ece Çeşmioğlu, Halit Özgür Sarı

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

IMDb: 6.5 

Özet: İlk kitabını yazmaya çalışan 'yazar' Arif, vaktinin önemli bir kısmını kitap hakkında düşünerek geçirir. Ona göre hayat, özellikle kadınlar ve ilişkiler hakkında pek çok çözülmemiş soru içeriyor. O güne kadar bildiği ya da öğrenmeye çalıştığı her şey, beklenmedik bir şekilde Müzeyyen'in hayatına girmesiyle değişmeye başlar.

Yönetmen: Çiğdem Vitrinel

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Erdinç Gülener

Suyun Sesi (2017)

Suyun Sesi (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: 1960'larda çok gizli bir araştırma tesisinde, yalnız bir hademe, esaret altında tutulan amfibi bir yaratıkla benzersiz bir ilişki kurar. Suda hapsedilen insansı bir yaratığın acımasız bir deneyde kullanıldığını fark eden Elisa, onunla iletişim kurmaya başlar. Aynı dili bilmeyen, aynı hayatlara sahip olmayan, hatta aynı genetikleri bile olmayan bu ikili arasına benzersiz bir bağ oluşur. 

 Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyoner (2008)

Milyoner (2008)

IMDb: 8.0

Özet: Hayatının en büyük gününü yaşamak üzere olan Mumbai'nin kenar mahallelerinden 18 yaşındaki yetim Jamal Malik'in hikayesidir. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arifesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. 

Yönetmen: Loveleen Tandan, Danny Boyle

Oyuncular: Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor

Leon: Sevginin Gücü (1994)

Leon: Sevginin Gücü (1994)

IMDb: 8.5 

Özet: 12 yaşındaki Mathilda, ailesi öldürüldükten sonra profesyonel bir suikastçı olan Léon tarafından isteksizce yanına alınır. Onun himayesi altına girip suikastçının ticaretini öğrenirken alışılmadık bir bağ oluşur.

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Schindler'in Listesi (1993)

Schindler'in Listesi (1993)

IMDb: 9.0

Özet: Askeriye için metal kapların üretildiği bir fabrikanın sahibi olan Shindler, 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin maruz kaldıkları işkencelere daha fazla dayanamaz Yahudileri kurtarmak için planlar düşünmeye başlar. En sonunda Schindler açtığı bir fabrikada Yahudileri çalıştırarak 1100 Yahudi'nin hayatını kurtardı. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes

Köfte Yağmuru (2009)

Köfte Yağmuru (2009)

IMDb: 6.9 

Özet: Flint, yere ve başarısız bir bilim insanıdır. Flint insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır. Flint'in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı yeni makinesi kazayla kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, Flint mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünse de işler düşündüğünün aksine çevrilir. 

Yönetmen: Phil Lord, Christopher Miller

Oyuncular: Bill Hader, Anna Faris, Neil Patrick Harris

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buz Devri (2002)

Buz Devri (2002)

IMDb: 7.5 

Özet: Dünya buzullar tarafından istila edildiğinde ve hayvanlar kendilerini yaklaşan Buz Devri'nden kurtarmak için koşuştururken, Sid adında bir tembel hayvan, Manny adında bir yünlü mamut ve Diego adında bir kılıç dişli kaplan, beklenmedik kahramanlar olmaya başlarlar. 

Yönetmen: Chris Wedge, Carlos Saldanha

Oyuncular: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary

Şrek (2001)

Şrek (2001)

IMDb: 7.9 

Özet: Ortalama bir lord, masal yaratıklarını, topraklarını geri almak için lord için bir maceraya atılması ve bir prensesi kurtarması gereken huysuz bir devin bataklığına sürgün edilmesini konu edinen bir animasyon filmidir. Bu filmde Şrek ile güzeller güzeli bir prenses olan Fiona arasında duygusal bir ilişki cereyan eder. Ancak Şrek ne kadar çirkinse Fiona bir o kadar güzeldir.

Yönetmen: Andrew Adamson, Vicky Jenson

Oyuncular: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz

Ritüel (2019)

Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşüyor.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

Cinnet (1980)

Cinnet (1980)

IMDb: 8.4 

Özet: Bir aile, kış için tenha bir otele, mekanın bakımını üstlenmek için giderler. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Jack, filmin ilerleyen zamanlarında doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve git gide aklını kaybeder. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çarpışma (1996)

Çarpışma (1996)

IMDb: 6.4 

Özet: Bir TV yönetmeni, ciddi bir araba kazası geçirdikten sonra araba kazalarını ve ürettikleri ham cinsel enerjiyi karısıyla olan seks hayatını canlandırmaya çalışan, yaraları olan, omniseksüel araba kazası kurbanlarından oluşan bir yeraltı alt kültürünü keşfetmeye başlar. Seks ve araba bu filmde birer simgeden ibarettir.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: James Spader, Holly Hunter, Rosanna Arquette

Y tu mamá también (2001)

Y tu mamá también (2001)

IMDb: 7.7 

Özet: Meksika'da iki genç erkek ve çekici bir kadın ile yolculuğa çıkar ve hayat, arkadaşlık, seks ve birbirleri hakkında bazı şeyleri öğrenirler. Meksika yapımı bu yapım, gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan bir yapımdır. 

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Ana Lopez Mercado

96 Saat (2008)

IMDb: 7.8 

Özet: Emekli bir CIA ajanı, Avrupa'yı dolaşır ve Paris gezisi sırasında kaçırılan ve ayrı yaşadığı kızını kurtarmak için eski becerilerini kullanmak durumunda kalır. Brayn'ın beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır ve kendisi kısıtlı zaman içerisinde kızını kurtarmak için zorlu bir mücadelenin içerisine girer.

Yönetmen: Pierre Morel

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cesur Yürek (1995)

Cesur Yürek (1995)

IMDb: 8.4 

Özet: İskoç savaşçı William Wallace, anavatanını İngiltere Kralı I. Edward'ın zulmünden kurtarmak için halkıyla birlikte bir isyan başlatıyor. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Catherine McCormack

Başlangıç (2010)

Başlangıç (2010)

IMDb: 8.8 

Özet: Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak kurumsal sırları çalan  hırsıza bir fikri CEO'nun zihnine yerleştirme görevi verilir, ancak trajik geçmişi hem projeyi hem de ekibini felakete mahkum etme riskini taşır. Cobb ve ekibi bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. 

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Elliot Page

Kara Şövalye (2008)

Kara Şövalye (2008)

IMDb: 9.0 

Özet: Joker olarak bilinen anti-kahraman, Gotham halkını altüst ettiğinde Batman adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul etmek zorunda kalır. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Buz Devri,Cinnet, Başlangıç (2010) beğenmiştim.