Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Basic Instinct'ten Suspiria'ya Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Basic Instinct'ten Suspiria'ya Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Basic Instinct'ten Suspiria'ya kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Clouds of Sils Maria (2014)

Clouds of Sils Maria (2014)

IMDb: 6.7 

Özet: Maria daha 18 yaşındayken oynadığı bir oyunla şöhret sahibi olmuştur. Maria'nın oynadığı oyunda genç bir orta yaşlı bir oyuncunun bunalıma girmesine ve intihar etmesine sebep olur ve Maria bu oyunda genç kadını oynamıştır. Ancak yıllar sonra Maria oyundaki roller değişmişi şekilde genç bir oyuncu ile kendisini karşı karşıya bulur ve bu sefer orta yaş bunalımda olan kişi kendisidir. 

Oyuncular: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz

Yönetmen: Olivier Assayas

Smultronstället (1957)

Smultronstället (1957)

IMDb: 8.1

Özet: 78 yaşındaki huysuz Prof. Dr. Isak Borg hayatının büyük bir kısmını yalnız geçirmiştir. Ödül almak için bir gün Lund şehrine doğru yolculuğa başlar. Bu yolculuk sırasına bir yandan varoluşuyla cebelleşirken diğer yandan da ölüm korkusu ve kabuslarıyla başa çıkmaya çalışır.

Oyuncular: Victor Sjöstrom, Bibi Andersson, Ingrid Thulin

Yönetmen: Ingmar Bergman

Schindler's List (1993)

Schindler's List (1993)

IMDb: 9.0

Özet: Shindler Almanya'da fabrikası olan bir iş insanıdır. Askeriye için metal kapların üretildiği bir fabrikanın sahibidir. 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin maruz kaldıkları işkencelere daha fazla dayanamaz Yahudileri kurtarmak için planlar düşünmeye başlar. En sonunda Schindler açtığı bir fabrikada Yahudileri çalıştırarak 1100 Yahudi'nin hayatını kurtardı. Gerçek bir hikayeden senaryoya aktarılan bir filmdir.  

Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes

Yönetmen: Steven Spielberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suspiria (2018)

Suspiria (2018)

IMDb: 6.7

Özet: Genç Amerikalı dansçı Susie Bannion, dünyaca ünlü Helena Markos'un seçmelerine katılmak için Berlin'e gelir. Baş dansçı rolüne geçmek için elinden gelen bütün kötülükleri yapmaktan asla çekinmeyecektir...

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

Yönetmen: Luca Guadagnino

The Babadook (2014)

The Babadook (2014)

IMDb: 6.8

Özet: Bekar bir anne ve çocuğu, evlerinde 'Bay Babadook' adlı ürkütücü bir çocuk kitabı ortaya çıktığında derin bir paranoyanın içine düşerler.

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

Yönetmen: Jennifer Kent

Grave (2016)

Grave (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Jutine, 16 yaşında olan Jutine'in tüm ailesi veterinerdir. Jutine de onların yolundan gider ve Veterinerlik Fakültesine girmeyi başarır. Ancak okuldaki üst sınıfların acımasız davranışları onu bambaşka bir dünyaya iter.  

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

Yönetmen: Julia Ducournau

The Cabin in the Woods (2011)

The Cabin in the Woods (2011)

IMDb: 7.0

Özet: Macera arayışında olan beş arkadaş uzak bir ormandaki kulübede mola vermek isterler. Ancak çok kısa bir süre sonra kulübenin gizemlerle dolu gerçeğini keşfederler.

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

Yönetmen: Drew Goddard

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meet the Parents (2000)

Meet the Parents (2000)

IMDb: 7.0

Özet: Kız arkadaşıyla harika bir ilişkisi olan Greg Focker, sürpriz bir evlenme teklif yapmanın hazırlıkları içindedir. Greg, kız arkadaşına evlenme teklif etmeden önce ailesiyle tanışır ancak gizem dolu babası her randevunun en kötü kabusu olacaktır.

Oyuncular: Ben Stiller, Robert De Niro, Teri Polo

Yönetmen: Jay Roach

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013)

IMDb: 8.2

Özet: Jordan Belfort'un gerçek hikayesine dayanan bu filmde, zengin bir hisse senedi komisyoncusunun yükselişinin arkasındaki suç, yolsuzluk ve aklınıza gelebilecek her türlü kirli işe şahitlik edeceğiz.

OyuncularLeonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Yönetmen: Martin Scorsese

Basic Instinct (1992)

Basic Instinct (1992)

IMDb: 7.0

Özet: Suç romanı yazarı Catherine Tramell, bir rock yıldızının acımasız ölümünün baş şüphelisidir. Catherine, dedektif Nick Curran tarafından yoğun bir sorguya alınır. Bir süre sonra bu cinayetle bağlantılı ölümler meydana geldikçe dava daha da karmaşık bir hal alır. 

Oyuncular: Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza

Yönetmen: Paul Verhoeven

The Dreamers (2003)

The Dreamers (2003)

IMDb: 7.2

Özet: Mayıs 1968'de Paris'te gerçekleşen öğrenci isyanları yalnızca üç gencin umrunda değildir: Matthew adında Amerikalı bir değişim öğrencisi ve ikizler Théo ve Isabelle. İkizlerin bohem ebeveynleri bir aylığına gittiğinde, Matthew'ı evlerine çağırırlar. Üçü bir süre kendi fantezilerinde kaybolacaktır.

Oyuncular: Michael Pitt, Louis Garrel, Eva Green

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lust, Caution (2007)

Lust, Caution (2007)

IMDb: 7.5

Özet: İkinci Dünya Savaşı sırasında bir gizli ajanın, Şangay'da yaşayan ve Japon hükümeti için çalışan bir yetkiliye suikast düzenlemesi gerekir. Öldürmekle görevlendirildiği adama aşık olduğunu fark ettiğinde ise görevin seyri değişecektir.

Oyuncular: Tony Chiu-Wai Leung, Tang Wei, Joan Chen

Yönetmen: Ang Lee

Flightplan (2005)

Flightplan (2005)

IMDb: 6,3

Özet: Filmde eşini kaybeden bir kadın, genç kızıyla birlikte uluslararası bir uçağa binerek cenaze için yolculuk yapıyor. Fakat kızı uçak havadayken gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. Olay zaten yeterince gizemliyken, uçaktaki hiçbir yolcu kızını görmediğini söylüyor. Foster'ın karakteri aklını mı kaybediyor? Yoksa korkunç bir şey mi oldu?

Oyuncular: Jodie Foster, Peter Sarsgaard

Yönetmen: Robert Schwentke

Knives Out (2019)

Knives Out (2019)

IMDb: 7,9

Özet: Ailenin kimliği belirsiz bir üyesi, zengin akrabaları Harlan'ın ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulması için Dedektif Benoit Blanc'ı (Daniel Craig) tuttuğunda, tüm aile birbirine düşer. Zira biri tüm servete konabilmek için cinayet işlemiştir.

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Daniel Craig, Chris Evans

Yönetmen: Rian Johnson

Persona (1966)

Persona (1966)

IMDb: 8.1

Özet: Gösterime girdiği dönemde sevildiği gibi ağır eleştirilere de maruz kalmış sinema tarihini değiştiren filmler arasına girmiş bir iştir. Elisabeth Vogler, çok önemli bir tiyatro sanatçısıdır ve bir gün piyesini en önemli yerinde aniden susar ve o andan itibaren bir daha konuşmaz. Nedeni bilinemez bir anda aniden susan kadın hastaneye yatırılır ve burada hemşiresi Alma sürekli onunla sohbet eder ve her şeyini anlatır. Ancak Alma bir süre sonra sessiz kadınla konuşa konuşa kadının mecazi anlamda sessizliğine bürünerek yavaşça ona dönüşmeye başlar. Bergman, bu film ile sinema dünyasında büyük bir çığır açmıştır.

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Gunnar Björnstrand

Yönetmen: Ingmar Bergman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın