Görüş Bildir
Haberler
Final Sahnesiyle Dumura Uğrayıp Sonunu Asla Tahmin Edemeyeceğiniz En İyi Gizem ve Gerilim Filmleri

Final Sahnesiyle Dumura Uğrayıp Sonunu Asla Tahmin Edemeyeceğiniz En İyi Gizem ve Gerilim Filmleri

Gizem ve gerilim filmi tutkunlarının en sevdiği nokta kesinlikle tahmin edilemeyen final sahneleridir. Biz hala filmi izlerken bir anda 'son' yazısını görmek bünyede şok etkisi yaratırken, filmin şaşırtıcılığı bambaşka bir duygu yaratıyor. Eğer siz de bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız, işte sonunu asla tahmin edemeyeceğiniz gizem ve gerilim filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. What Lies Beneath (2000)

1. What Lies Beneath (2000)

Özet: Perili bir evde yaşayan bir çifti konu alan bu gerilim filminde Michelle Pfeiffer, Harrison Ford'un karşısında rol alıyor. Evlerini çevreleyen gizem çözülmeye başladığında ise evliliklerinin düşündükleri kadar sağlam olmadığı ortaya çıkıyor.

Oyuncular: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer

Yönetmen: Robert Zemeckis

2. The Guest (2014)

2. The Guest (2014)

Özet: Dan Stevens bu filmde oğlu çatışmada ölen ailenin evinde beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan bir asker olarak ortaya çıkıyor. Arkadaşı olan oğullarına verdiği son sözü yerine getirmek için orada olduğunu iddia eden bu misafir, aslında çok daha farklı bir şey istemektedir. 

Oyuncular: Dan Stevens, Maika Monroe

Yönetmen: Adam Wingard

3. The Nice Guys (2016)

3. The Nice Guys (2016)

Özet: Russell Crowe, konuşmak yerine şiddete başvurmayı tercih eden sert bir özel dedektiftir. Ryan Gosling ise şanssız bir özel dedektif ve bekar bir babadır. İki uyumsuz partner,  kayıp bir genç kadını bulmak ve popüler bir porno yıldızının bir şekilde bağlantılı cinayetini çözmek için bir araya gelir.

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe

Yönetmen: Shane Black

4. Game Night (2018)

4. Game Night (2018)

Özet: Jason Bateman, Rachel McAdams, Lamorne Morris ve daha fazlasının yer aldığı bu filmde, düzenli tekrarlanan oyun gecesi, gerçek hayatta dönüşüyor ve işler çığırından çıkıyor.

Oyuncular: Rachel McAdams, Jason Bateman

Yönetmen: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

5. The Sixth Sense (1999)

5. The Sixth Sense (1999)

Özet: Bir çocuk hayaletleri görebildiğini fark ettiğinde, doğaüstü yeteneklerini anlamak için bir çocuk psikoloğundan yardım ister. Bu film tam bir gizem klasiği!

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment

Yönetmen: M. Night Shyamalan

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Simple Favor (2018)

6. A Simple Favor (2018)

Özet: Oğulları arkadaş olunca Stephanie (Anna Kendrick) ve Emily (Blake Lively) arasında şaşırtıcı bir bağ oluşur ama sonra Emily aniden ortadan kaybolur. Dul bir kadın olan Stephanie, kayıp arkadaşına ne olduğunu bulmaya çalışırken, kadının kocasıyla (Henry Golding) giderek daha yakın hale gelir. 

Oyuncular: Blake Lively, Anna Kendrick

Yönetmen: Paul Feig

7. Bad Times at the El Royale (2018)

7. Bad Times at the El Royale (2018)

Özet: Her biri kendi karmaşık geçmişlerine sahip altı yabancı ve bir çalışandan oluşan bir grup, California-Nevada sınırındaki bir otelde kaderlerini belirleyen bir gece geçirir.

Oyuncular: Jeff Bridges, Dakota Johnson

Yönetmen: Drew Goddard

8. Zodiac (2007)

8. Zodiac (2007)

Özet: Zodiac'ın 1960'larda ve 1970'lerde Körfez Bölgesi'ni terörize eden gerçek ve faili meçhul cinayetlere dayanması, bu suç hikayesine bir başka korkutucu katman daha ekliyorFilmde, müfettişler (Mark Ruffalo ve Anthony Edwards) ve gazeteciler (Jake Gyllenhaal ve Robert Downey Jr.), San Francisco Chronicle'a gönderilen çok sayıda mektup aldıktan sonra katili yakalamaya çalışırlar.

Oyuncular: Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Yönetmen: David Fincher

9. Collateral (2004)

9. Collateral (2004)

Özet: Jamie Foxx, bu neo-noir filmde, Tom Cruise tarafından canlandırılan bir kiralık katil tarafından rehin alınan ve araba kullanmaya zorlanan bir taksi şoförü Max rolünde. Filmin neredeyse hepsi Los Angeles sokaklarında hızlı tempolu aksiyon ve entrika dolu çılgın bir gecede geçiyor.

Oyuncular: Tom Cruise, Jame Foxx

Yönetmen: Michael Mann

10. Where’d You Go, Bernadette (2019)

10. Where’d You Go, Bernadette (2019)

Özet: Aynı adlı popüler romana dayanan bu komedi-gizem film, ortadan kaybolan agorafobik bir mimar olan Bernadette'i (Cate Blanchett) takip ediyor. Kocası ve genç kızı onu bulmak için yola çıktıklarında, hikaye aileniz için kendinizi feda etmenin ne anlama geldiğini ve eve dönüş yolunu nasıl bulacağınızı araştırıyor.

Oyuncular: Cate Blanchett, Emma Nelson

Yönetmen: Richard Linklater

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. True Story (2015)

11. True Story (2015)

Özet: Gözden düşmüş New York Times gazetecisi Michael Finkel (Jonah Hill), katil olduğu iddia edilen Christian Longo'nun (James Franco) kimliğini aldığını fark ettikten sonra, kedi-fare oyununa dönüşen bir soruşturma başlatır. Michael kendini kurtarmak için katil zanlısıyla buluşur.

Oyuncular: Jonah Hill, James Franco

Yönetmen: Rupert Goold

12. Taking Lives (2004)

12. Taking Lives (2004)

Özet: Bu suç gerilim filminde, sinsi bir seri katil, fark edilmeden seyahat edebilmek için kurbanlarının kimliklerini üstlenir ve FBI ajanı Illeana Scott (Angelina Jolie) onun peşindedir. 

Oyuncular: Ethan Hawke, Angelina Jolie

Yönetmen: D. J. Caruso

13. The Pelican Brief (1993)

13. The Pelican Brief (1993)

Özet: İki Yüksek Mahkeme yargıcı öldürüldükten sonra, Darby (Julia Roberts) adlı genç bir hukuk öğrencisi, ölümleriyle ilgili teorilerini detaylandıran yasal bir özet yazar. Kısa bir süre sonra, bir saldırıdan sağ kurtulur ve tahminlerinin doğru olduğunu anlar, bu yüzden gerçeği ortaya çıkarmak için bir muhabirle (Denzel Washington) birlikte çalışır.

Oyuncular: Julia Roberts, Denzel Washington

Yönetmen: Alan J. Pakula

14. Side Effects (2013)

14. Side Effects (2013)

Özet: Bazı ilaçların yaygın yan etkileri arasında baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta mide bulantısı sayılabilir. Ama ölümcül sonuçlara yol açan uyurgezerlik ne kadar masum bir yan etkidir? Film, bir psikiyatrist tarafından deneysel ilaçlar reçete edilen ve bunun sonucunda kocasını öldürdüğünü iddia eden Emily'yi (Rooney Mara) takip ediyor. 

Oyuncular: Rooney Mara, Jude Law, Catherine Zeta-Jones

Yönetmen: Steven Sodenbergh

15. Se7en (1995)

15. Se7en (1995)

Özet: Bu neo-noir psikolojik gerilim, bu listedeki en iyi gizem filmlerinden biri. Morgan Freeman ve Brad Pitt, yedi ölümcül günahı suçları için bir tema olarak kullanan bir seri katili araştıran bir çift dedektifi oynuyor. 

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Shutter Island (2010)

16. Shutter Island (2010)

Özet: Uzak bir adada yer alan bir akıl hastanesine seyahat etmek kulağa korkunç bir fikir gibi geliyor, ancak bu Martin Scorcese gerilim filminde Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve ortağı (Mark Ruffalo) tam olarak bunu yapıyor. İkili, ölümcül bir hastanın kilitli odasından nasıl bir şekilde kaçmayı başardığını anlamak için uğursuz adaya doğru yola çıkar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

17. Rear Window (1954)

17. Rear Window (1954)

Özet: Hikaye, bir cinayete tanık olduğuna inanan tekerlekli sandalyeye mahkum bir fotoğrafçıyı takip ediyor. Bir suçun işlendiğine giderek daha fazla ikna olan fotoğrafçı, yakındaki apartmanlardaki komşularını gözetlemeye başlıyor ve elbette kısa süre sonra dikkatleri üzerine çekiyor.

Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly

Yönetmen: Alfred Hitchcock

18. In the Heat of the Night (1967)

18. In the Heat of the Night (1967)

Özet: Sidney Poitier, eleştirmenlerce beğenilen bu filmde bir Mississippi cinayet soruşturmasına karışan Philadelphialı bir dedektif olan Virgil Tibbs rolünde! En İyi Film dahil beş Akademi Ödülü kazanan film, kültürel açıdan o kadar önemlidir ki, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Film Sicili'nde korunmaktadır.

Oyuncular: Sidney Poitier, Rod Steiger

Yönetmen: Norman Jewison

19. The One I Love (2014)

19. The One I Love (2014)

Özet: Elisabeth Moss, bu romantik gerilim filminde evliliği tehlikede olan bir kadını oynuyor. O ve kocası (Mark Duplass), ilişkileri üzerinde çalışmak için bir hafta sonu kaçamağı yapmaya karar verirler... Tabii bela peşlerini bırakmaz.

Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss

Yönetmen: Charlie McDowell

20. Annihilation (2018)

20. Annihilation (2018)

Özet: Film, gizemli bir uzaylı varlığının neden olduğu, Shimmer adlı karantinaya alınmış bir bölgede gerçekleri bulma görevine başlamayı kabul eden bir grup bilim insanını takip ediyor.

Oyuncular: Natalie Portman, Tessa Thompson

Yönetmen: Alex Garland

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mulholland Drive (2001)

21. Mulholland Drive (2001)

Özet: David Lynch'in bu gerçeküstü filminde, Laura Elena Harring'in canlandırdığı gizemli bir kadın, hiçbir şey hatırlayamamasına neden olan bir araba kazasından sağ kurtulduktan sonra kendini Los Angeles'ta dolaşırken bulur. 

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring

Yönetmen: David Lynch

22. Minority Report (2002)

22. Minority Report (2002)

Özet: 2054 yılında geçen Steven Spielberg'in yönettiği bu filmde Tom Cruise, insanları suç işlemeden önce tutuklayan bir birimin lideri olarak rol alıyor. Ancak asıl gizem, kendisini hiç tanımadığı bir adamın gelecekteki cinayetiyle suçlandığını bulmasıyla başlar.

Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell

Yönetmen: Steven Spielberg

23. Flightplan (2005)

23. Flightplan (2005)

Özet: Filmde eşini kaybeden bir kadın, genç kızıyla birlikte uluslararası bir uçağa binerek cenaze için yolculuk yapıyor. Fakat kızı uçak havadayken gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. Olay zaten yeterince gizemliyken, uçaktaki hiçbir yolcu kızını görmediğini söylüyor. Foster'ın karakteri aklını mı kaybediyor? Yoksa korkunç bir şey mi oldu?

Oyuncular: Jodie Foster, Peter Sarsgaard

Yönetmen: Robert Schwentke

24. Before I Go to Sleep (2014)

24. Before I Go to Sleep (2014)

Özet: Christine Lucas (Nicole Kidman), şiddetli bir saldırının neden olduğu amnezi nedeniyle hayatını hatırlayamıyor. Bu nedenle her sabah hiçbir hatırası olmadan uyanır ve kocası dahil tanıdığı herkesle yeniden tanışmak zorundadır. Çok geçmeden kendini geçmişiyle ilgili her şeyi sorgularken bulur.

Oyuncular: Nicole Kidman, Colin Firth

Yönetmen: Rowan Joffe

25. Knives Out (2019)

25. Knives Out (2019)

Özet: Ailenin kimliği belirsiz bir üyesi, zengin akrabaları Harlan'ın ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulması için Dedektif Benoit Blanc'ı (Daniel Craig) tuttuğunda, tüm aile birbirine düşer. Zira biri tüm servete konabilmek için cinayet işlemiştir.

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Daniel Craig, Chris Evans

Yönetmen: Rian Johnson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?