Görüş Bildir
Haberler
Netflix'te İzlediğinizde Sizi Kalbinizden Vuracak Romantik Film Tavsiyeleri

Netflix'te İzlediğinizde Sizi Kalbinizden Vuracak Romantik Film Tavsiyeleri

Rana Önder
03.06.2022 - 13:01

Netflix'te izlenebilecek bir sürü içerik olması bir yandan iyi bir durumken diğer yandan seçim yapmak konusunda zor olabiliyor. Romantik filmleri izlemeyi seviyorsanız ama ne izleyeceğinize bir türlü karar veremiyorsanız imdb puanlarına göre sıralanmış bu film listesine göz atabilirsiniz. 

İçerisinde; İstikamet: Düğün, Harika Biri ve Gizemli Cinayet gibi romantik-komedi türünde filmler olduğu gibi Şanslı Birisi, Aşk İçin Dinle'ye benzer  hem romantik hem de dram türlerinde filmler vardır. Günlük hayatın sıkıntılarında kimi zaman romantik-komedi filmleri iyi gelebiliyor. Aynı zamanda romantik-dram filmlerinin de seyir zevki bir başka olabiliyor. İyi Seyirler...🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Gizemli Cinayet (2019)

30. Gizemli Cinayet (2019)

IMDb: 6.0

Bir polis ve eşi artık evliliklerinde ilk günkü heyecan kalmadığını fark eder. Bunun üzerine sürekli iş dolayısıyla ertelenen tatile çıkmaya karar verirler. Çiftin Avrupa tatilinde zengin bir milyonerin yatındaki partiye katılması ve bu partide milyonerin ölmesiyle birlikte Avrupa tatilleri hiç beklenmedik bir hal alır. Çift, şüpheli konumuna düştüğü için gerçek katilin peşine düşer. 

Süre: 1 saat 38 dakika

Yönetmen: Kyle Newacheck

Oyuncular: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans

29. Muhabbet Kuşları (2020)

29. Muhabbet Kuşları (2020)

IMDb: 6.0  

Kumail Nanjiani, Issa Rae gibi ünlü komedyenlerin oynadığı bu film; evliliklerini bitirme aşamasında olan bir çiftin kendilerini bir gecede cinayet vakasının içerisinde bulmasını konu edinir. Çift hem bu cinayetten hem de kendi ilişkilerinin gidişatından kurtulmaya çalışır. Cinayet ve ilişkileri hakkında çözüm yolu bulmaya çalışırlar. 

Süre: 1 saat 26 dakika

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Kumail Nanjiani, Issa Rae, Kyle Bornheimer

28. The Princess Switch (2018)

28. The Princess Switch (2018)

IMDb: 6.0 

Stacy, pastacılık yapan güçlü bir karakterdir. Bir gün Kraliyet ailesinin pastacılık yarışmasına katılır ve bu sırada kendisine tıpatıp benzeyen Düşes Margaret ile karşılaşır. Margaret bu benzerliğin ardından Stacy'e birbirlerinin yerine geçme teklifi sunar. Sonrasında ise ikili birbirlerinin yerine geçer. 

Süre: 1 saat 41 dakika

Yönetmen: Mike Rohl

Oyuncular: Vanessa Hudgens, Sam Palladio, Suanne Braun

27. İstikamet: Düğün (2018)

27. İstikamet: Düğün (2018)

IMDb: 6.0

Frank ve Lindsay aşktan yana yüzleri gülmemiş iki karakterdir. Bir gün mecburiyetten dolayı düğüne gitmek zorunda kalan ikili yolculuk esnasında tanışırlar ve ilk tanıştıkları andan itibaren anlaşamazlar. Ancak Frank ve Lindsay düğünde birlikte vakit geçirme durumunda kalınca gittikçe birbirlerine ısınmaya başlarlar. 

Süre: 1 saat 26 dakika

Yönetmen: Victor Levin

Oyuncular: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach

26. Yol Arkadaşım (2022)

26. Yol Arkadaşım (2022)

IMDb: 6.0

Auden ebeveynlerinin boşanmasının ardından annesiyle kalmaya başlayan birisidir. Auden'ın babası ise eşi ve yeni doğan bebeğiyle birlikte bir sahil kasabasında yaşar. Auden yaz için babasının yanına gittiği sırada akşamları gittiği bir iskelede Eli ile karşılaşır. İkili bir süre sonra her akşam birlikte vakit geçirmeye başlar. 

Süre: 1 saat 46 dakika

Yönetmen: Sofia Alvarez 

Oyuncular: Emma Pasarow, Andie MacDowell, Dermot Mulroney

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Harika Biri (2019)

25. Harika Biri (2019)

IMDb: 6.1

Jenny hayalindeki meslek olan müzik muhabirliği için ünlü bir dergiden teklif alınca çok mutlu olur. Ancak iş yaşadığı şehirde değil San Francisco'da olunca 9 yıldır birlikte olduğu sevgilisi uzak mesafe ilişkisi istemediği için ondan ayrılır. Bunun üzerine Jenny'nin arkadaşları Erin ve Blair arkadaşlarına teselli olması için bir maceraya atılırlar. 

Süre: 1 saat 32 dakika

Yönetmen: Jennifer Kaytin Robinson

Oyuncular: Gina Rodriguez, Lakeith Stanfield, DeWanda Wise

24. Single All the Way (2021)

24. Single All the Way (2021)

IMDb: 6.1

Peter'ın Noel zamanı için eve gitmesi gerekir ancak bekar olduğu için ailesinin sürekli ona baskı kurmasından bıkmıştır. Bu yüzdende arkadaşından sadece Noel için sevgilisiymiş gibi davranmasını ister. 

Süre: 1 saat 39 dakika 

Yönetmen: Michael Mayer

Oyuncular: Michael Urie, Philemon Chambers, Luke MacFarlane

23. Holidate (2020)

23. Holidate (2020)

IMDb: 6.1 

Sloane ve Jackson'ın ortak yönü özel günleri sevmemeleridir. Yalnız oldukları için her özel gün olduğu zaman ailelerinin yanına gittiklerinde ilişki konusunda baskı görmekten sıkılıyorlardı. Bu yüzden de ikili karşılaştıklarında yalnıza özel günlerde bir araya gelmek için anlaşma yapıyorlar. 

Süre: 1 saat 43 dakika

Yönetmen: John Whitesell

Oyuncular: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin Chenoweth

22. Sevgili John (2010)

22. Sevgili John (2010)

IMDb: 6.3

John sıkıntılı bir çocukluk yaşadığı için orduya katılmış bir gençtir. İzin aldığı bir gün 2 haftalık evine, babasının yanına döner. Burada üniversite öğrencisi olan ve aynı zamanda yardım kuruluşunda çalışan Savannah ile tanışır ve aşık olurlar. Fakat John tekrardan işine dönmek zorunda kalınca Savannah ile mektuplaşmaya başlarlar. 

Süre: 1 saat 45 dakika

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins

21. Love Hard (2021)

21. Love Hard (2021)

IMDb: 6.3

Natalie aşk konusunda şanslı olmayan bir kadındır. Bir gün online uygulamada birisiyle tanışınca yanına gitmeye karar verir. Ancak kendisini Tag olarak tanıtan kişi başkasının yüzünü kullanan birisi çıkar. Bunun üzerine Natalie hayal kırıklığına uğrar. 

Süre: 1 saat 45 dakika

Yönetmen: Hernán Jiménez

Oyuncular: Nina Dobrev, Jimmy O. Yang, Darren Barnet

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Noel İçin Prenses (2011)

20. Noel İçin Prenses (2011)

IMDb: 6.3

Jules kimsesiz kalan yeğenlerine bakmaya çalışan bir kadındır ancak işlerin iyice kötüye gitmesiyle beraber yeğenlerine bakarken zorluk çekmeye başlar. Bir gün uzaktan akrabalarından mektup gelir ve bu mektupla birlikte Jules ve yeğenleri akrabasının evine gider. 

Süre: 1 saat 32 dakika

Yönetmen: Michael Damian

Oyuncular: Katie McGrath, Sam Heughan, Roger Moore

19. Alex Strangelove (2018)

19. Alex Strangelove (2018)

IMDb: 6.3

Alex; dersleri iyi olan, eğlenceli arkadaşları ve çok sevdiği kız arkadaşıyla mutlu olan birisidir. Ancak bir gün gittiği partide Elliot isimli birisiyle tanışır ve Elliot Alex'in duygularının karmaşık bir hale girmesine neden olur. Alex Ellliot ile zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar ve Alex kendisini keşfetmeye başlar. 

Süre: 1 saat 39 dakika

Yönetmen: Craig Johnson

Oyuncular: Daniel Doheny, Madeline Weinstein, Isabella Amara

18. Senin Gibisi Yok (2014)

18. Senin Gibisi Yok (2014)

IMDb: 6.4

Abbie hiç beklemediği bir anda kanser olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Abby çocukluk aşkı ve nişanlısı için kendisi öldükten sonra Sam'i düşündüğü için uygun birisini aramaya başlar. Kanser olduğunu kimseye söylemeyen Abbie, Sam için uygun birisini aramaya karar verir. 

Süre: 1 saat 36 dakika

Yönetmen: Stephanie Laing

Oyuncular: Gugu Mbatha-Raw, Michiel Huisman, Steve Coogan

17. Şanslı Birisi (2012)

17. Şanslı Birisi (2012)

IMDb: 6.4

Thibault, Irak'ta çalışan bir ABD Denizcisidir. Thibault görev sırasında bir çalışanın ölümüne şahit olur. Sonrasında tehlikeli görev esnasında yerde bir resim bulur. Genç bir kadının fotoğrafı olan bu resmin ona şans getirdiğine inanır. Şans meleği olduğunu düşündüğü kadını bulmak için görevi sonrasında kadını aramaya başlayan Thibault, fotoğraftaki kadının kim olduğuna dair araştırmalara başlar. 

Süre: 1 saat 41 dakika

Yönetmen: Scott Hicks

Oyuncular: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner

16. Patronlara Tuzak (2018)

16. Patronlara Tuzak (2018)

IMDb: 6.5

Bir plazada çalışan iki genç asistan. Patronlarını bir türlü memnun edememekten, asla vakitleri olmamasından şikayetçi olmaya başlarlar. İki genç asistan bir gün şans eseri karşılaşırlar ve eğer patronları birbirlerine aşık olursa kendilerine de daha iyi davranacaklarını ve bir nebze bile olsa rahatlayacaklarını düşünürler. Bu planın üzerine patronlarını birbirlerine aşık etmek için türlü yollar denemeye başlarlar.

Süre: 1 saat 45 dakika

Yönetmen: Claire Scanlon

Oyuncular: Gien Powell, Zoey Deutch, Lucy Liu

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İnanılmaz Jessica James (2017)

15. İnanılmaz Jessica James (2017)

IMDb: 6.5 

Jessica James 25 yaşında, geçimini çocuklara tiyatro dersleri vererek sağlayan, gelecek vadeden bir oyun yazarıdır. Jessica arkadaşı tarafından Boone isimli yeni boşanmış birisiyle tanıştırılır. Başlarda birbirlerini çok sevmeseler bile sonrasına birbirlerine karşı duygular beslemeye başlarlar. 

Süre: 1 saat 25 dakika

Yönetmen: Jim Strouse

Oyuncular: Jessica Williams, Chris O'Dowd, Lakeith Stanfield

14. Romantik Serseriler (2016)

14. Romantik Serseriler (2016)

IMDb: 6.5 

Danny'nin kardeşi için bir çantayı başka birisiyle değiştirmesi gerekir ancak çantanın içerisinde ne olduğunu bilmez. Danny çantayı değiştireceği yere gittiği sırada Ellie ile tanışır. Fakat ikili çantayı yanlış kişiyle değiştirince başları bir anda belaya girer. 

Süre: 1 saaat 22 dakika

Yönetmen: Adam Leon

Oyuncular: Callum Turner, Grace Van Patten, Michal Vondel

13. Aşkın İki Yüzü (1996)

13. Aşkın İki Yüzü (1996)

IMDb: 6.6

Gregory artık aşık olabileceği bir ilişiki yaşamak istediği için gazetenin Kırık Kalpler isimli bölümüne ilan verir. Ardından bu ilana Rose'un kardeşi ablası adına cevap verir bu sayede Gregory ve Rose tanışırlar. İkili yalnızca duyguların ön planda olacağı bir evlilik amacıyla birlikteliklerine başlarlar ancak hayat onları bambaşka yerlere sürükler.

Süre: 2 saat 6 dakika

Yönetmen: Barbra Streisand

Oyuncular: Barbra Streisand, Jeff Bridges, Lauren Bacall

12. Emma (2020)

12. Emma (2020)

IMDb: 6.7

Emma sevdiği insanların hayatlarına burnunu sokmayı seven birisidir. Evlenmeyi düşünmeyen, babası ile birlikte mutlu ve memnun bir şekilde yaşayan Emma, yakınlarının özellikle aşk hayatlarına karışmayı seven birisidir. Bir gün arkadaşı Harriet için uygun eş adayı bulmaya karar verir ancak olaylar istediği gibi gelişmez. 

Süre: 2 saat 5 dakika

Yönetmen: Autumn de Wilde

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Josh O'Connor

11. Lady J (2019)

11. Lady J (2019)

IMDb: 6.8

18. yüzyılda geçen bir intikam hikayesidir. Paris'te yaşayan ve genç bir dul olan Madame de La Pommeraye, duygularıyla oynayan Le marquis des Arcis'den intikam almak ister. Bu yüzden de Madam J'den intikamına yardım etmesini ister. Amacı duygularıyla oynayan kişiyi hayal kırıklığına uğratmak ve servetini yerle bir etmektir. 

Süre: 1 saat 49 dakika

Yönetmen: Emmanuel Mouret

Oyuncular: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Always Be My Maybe (2019)

10. Always Be My Maybe (2019)

IMDb: 6.8

Sasha ve Marcus çocukluk arkadaşıdır. Sasha iyi bir şeftir ve evlilik arifesindedir. Marcus ise yaşadığı yerde bilinen bir müzisyendir. Sasha 15 yıl aradan sonra büyüdüğü şehre restoran açmak için döner. Burada hem çocukluk arkadaşıyla tekrardan bir araya gelir hem de evleneceği nişanlısı tarafından terk edilir. 

Süre: 1 saat 41 dakika

Yönetmen: Nahnatchka Khan

Oyuncular: Ali Wong, Randall Park, Keanu Reeves

9. Bir Bilsen (2018)

9. Bir Bilsen (2018)

IMDb: 7.0

Ellie derslerinde başarılı utangaç bir gençtir. Bir gün okulun futbol takımından Paul, okulun en popüler kızını etkilemek ister ve bu yüzden de Eliie'den yardım etmesini talep eder. Ancak Ellie arkadaşına yardım ederken kendisi de kızdan hoşlanmaya başlar ve olaylar iyice sarpa sarar. 

Süre: 1 saat 44 dakika

Yönetmen: Alice Wu

Oyuncular: Leah Lewis, Alexxis Lemire, Daniel Diemer

8. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

8. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

IMDb: 7.0

Lara Jean, sevdiği erkeklere mektuplar yazıp bunları saklayan 16 yaşında bir gençtir. Mektupları odasında bir kutuda saklar ancak buna rağmen mektupları odasından alınır ve bilinmeyen bir kişi tarafından Lara'nın yazdıkları sahiplerine ulaşır. Bu olaydan sonra ise Lara'nın hayatı eskisi gibi olmaz.

Süre: 1 saat 39 dakika

Yönetmen: Susan Johnson

Oyuncular: Lana Condor, Noah Centineo, John Corbett

7. Love, Rosie (2014)

7. Love, Rosie (2014)

IMDb: 7.1

5 yaşından beri arkadaş olan Rosie ve Alex çok yakın arkadaşlardır. 18 yaşında yaşadıkları bir olaydan sonra uzaklaşırlar ve uzaklarda olsalar bile arkadaşlık bağları kopmaz. Araya birçok ilişki, evlilik ve boşanma girmesinden sonra tekrardan karşılaşırlar. 

Süre: 1 saat 42 dakika

Yönetmen: Christian Ditter

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

6. Aşk İçin Dinle (2019)

6. Aşk İçin Dinle (2019)

IMDb: 7.1

Ablasıyla birlikte aileden kalan küçük bir fırını işleten üniversite öğrencisi Mi Soo ile ıslah evinden yeni çıkan ve Mi Soo ile fırında çalışmaya başlayan Hyun Woo arasında geçen bir filmdir. Film, ülkenin ekonomik kriz yaşadığı bir dönemde geçer. Bu sırada Mİ Soo ve Hyun Woobir radyo programı sırasında tekrardan karşılaşırlar. Birbirlerine aşıktırlar ancak ülkenin durumu aşklarını yaşamak için uygun değildir. 

Süre: 2 saat 2 dakika

Yönetmen: Ji-woo Jung

Oyuncular: Kim Go-eun, Hae-in Jung, Hae-Joon Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ölümsüz Aşk (2015)

5. Ölümsüz Aşk (2015)

IMDb: 7.2 

Adaline Bowman, geçirdiği bir kazadan dolayı 29 yaşından itibaren yaşlanmaz. Bu yüzdende insanlardan uzakta yaşamayı tercih eder. Ellis Jones ile tanışmasıyla birlikte yalnızlığına son verir ve hayatı yaşamaya çalışır. Adaline bir süre sonra Ellis ile aşk yaşamaya başlar ve bu aşk sırrını tehlikeye atar. 

Süre: 1 saat 53 dakika

Yönetmen: Lee Toland Krieger

Oyuncular: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford

4. Blue Jay (2016)

4. Blue Jay (2016)

IMDb: 7.2

Jim ve Amanda sonu yarım kalan bir aşka sahip olan lise aşklarıdır. Jim annesinin cenazesi Amanda ise kardeşini görmek için tekrardan kasabaya dönmüştür. Siyah-beyaz çekilen bu filmde iki eski sevgilinin sık sık geriye, anılarına dönüşlerine yer verilmiştir. 

Süre: 1 saat 21 dakika

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Mark Duplass, Sarah Paulson, Clu Gulager

3. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği (2018)

3. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği (2018)

IMDb: 7.3

Başarılı yazar Juliet, Londra'nın savaşın etkilerinden kurtulmaya çalıştığı bir zamanda yeni bir kitap yazmak ister ancak ne yazacağını bulamaz. Juliet bir gün adadan gelen bir mektup alır. Mektuptaki kişi Juliet'e Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği'nden bahseder. Bu derneği merak eden Juliet, yeni kitabı için iyi olacağını düşündüğünden Guernsey adasına gider ve burada dernekteki insanlarla arasında bir bağ oluşur. 

Süre: 2 saat 4 dakika

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Lily James, Michiel Huisman, Matthew Goode

2. Umut Işığım (2012)

2. Umut Işığım (2012)

IMDb: 7.7

Pat eski bir tarih öğretmenidir ve hayatta en sevdiği insanlardan birisi olan eşinin onu aldattığını yakalamasıyla birlikte psikolojisi bozulduğu için 8 ay rehabilitasyon merkezinde yatar. Pat hastaneden çıkınca iş bulup düzgün bir kişi olursa eski eşinin ona tekrardan döneceğini düşünür. Sonrasında Pat bir yemekte Tiffany ile tanışır ve birbirlerine karşılıklı yardım ederler. Pat, Lizzy'i tekrardan kazanmak için Tiffany ile dans yarışmasına katılmayı, partneri olmayı kabul eder. Tiffany ise bunun karşılığında Pat'e eski eşi için yardım eder.

Süre: 2 saat 2 dakika

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

1. Zamanda Aşk (2013)

1. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7.8

Tim'in ailesinden geçen bir zamanda yolculuk edebilme özelliği vardır. Tim, bu özelliğini kullanmak için geçmişe giderek hoşuna gitmeyen anılarını silmek ister. Ardından Londra'da Marry isimli genç bir kadına aşık olur. Tim özelliğini kullanmaya devam eder ancak zamanda yolculuk edebilmesi bir süre sonra bazı olayların karışmasına sebep olur.

Süre: 2 saat 3 dakika

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin eklemek istediğiniz filmler neler?

İlginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın