Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Bang Bang Baby'den The Purge'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Bang Bang Baby'den The Purge'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

claude cahun
27.07.2022 - 11:22

'Hangi diziyi izlesem?' sorusuna cevap mahiyetinde olan dizi önerilerimizin bir yenisiyle karşınızdayız. Listemizde bilim kurgu dizilerinden komedi dizilerine, suç ve gerilim dizilerinden dram dizilerine pek çok türden öneriyi bir arada bulacaksınız.

Bu dizilere başlamadan önce ortalama bir dizi izleyeceğinizi düşünebilirsiniz ama dizi bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksiniz.

Eğer hazırsan detaylara ışınlanıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Man In the High Castle (2015-2019)

The Man In the High Castle (2015-2019)

Özet: The Man In the High Castle, Phillip K. Dick'in aynı adlı eserinden uyarlandı. Dizide Nazi’lerin İkinci Dünya Savaşı’nı kazandıkları distopyadan yola çıkılıyor ve bu durumda Kuzey Amerika’nın ne hâlde olacağı resmediliyor. Almanya ve Japonya’nın hükmettiği bu düzende insanlığın bir bölümü baskılara karşı direnmeye çalışırken, diğer bölümü bu işleyişi kabullenir.

Oyuncular: Alexa Davalos, Joel de la Fuente, Rupert Evans

Yaratıcılar: Eric Overmyer, Frank Spotnitz

Solos (2021)

Solos (2021)

Özet: Bilim kurgu ve fantastik öğelerle bezeli bir dünyada geçen Solos, yıldız oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Dizinin konusuna gelecek olursak da Solos, her biri belirsiz bir gelecekte heyecan verici bir maceraya atılan birbirinden farklı karaktere sahip olan yedi karaktere odaklanıyor.

Oyuncular: Uzo Aduba, Nicole Beharie, Morgan Freeman

Yaratıcı: David Weil

Star Trek: Picard (2020-)

Star Trek: Picard (2020-)

Özet: Dizinin odağında Jean-Luc Picard var! Jean-Luc Picard, Yıldız Filosu'ndan emekli olduktan 14 yıl sonra, Chateau Picard'da sakin bir hayat yaşar. Ancak onun huzurlu yaşamı, Dahj adındaki esrarengiz gizemli bir kadın tarafından arandığında yarım kalır. Picard, yardımına ihtiyaç duyan Dahj'ın sorununu araştırmaya başladığında, Dahj'ın kendi geçmişiyle bağlantısı olabileceğini anlar ve kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Oyuncular: Patrick Stewart, Jeri Ryan, Michelle Hurd

Yaratıcılar: Alex Kurtzman, Akiva Goldsman, Michael Chabon

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Underground Railroad (2021)

The Underground Railroad (2021)

Özet: Amerika'nın güneyinde geçen dizi, pamuk tarlasında köle olarak çalışan siyahi genç kadın Cora'nın yaşamını takip ediyor. Ayrıca belirtelim, dizi Colson Whitehead’ın aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlandı. Hayat bütün köleler için cehennemdir ama özellikle Cora için durum daha da kötüdür. Bir gün kendisi gibi köle olan arkadaşı Ceaser, yeraltı ulaşım sistemi ile ilgili konuşmaya başlar. Bu konuşma ikilinin korkunç bir risk alıp kaçış planı yapmasına neden olur. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmaz. Onların peşinde acımasız köle avcısı Ridgeway vardır.

Oyuncular: Thuso Mbedu, Chase W. Dillon, William Jackson Harper

Yaratıcı: Barry Jenkins

September Mornings (Manhãs de Setembro / 2021-)

September Mornings (Manhãs de Setembro / 2021-)

Özet: September Mornings özgür ve bağımsız bir kadın olma hedefinden ödün vermeyerek memleketinden ayrılan bir trans kadının yolculuğunu anlatıyor.

Oyuncular: Liniker, Thomas Aquino, Karine Teles

Yaratıcı: Josefina Trotta

The Purge (2018-2019)

The Purge (2018-2019)

Özet: Aynı adlı sinema filmleri çok sevilen The Purge'ün dizi uyarlamasında da yılda bir kez düzenlenen 12 saatlik şiddeti serbest kılan 'arınma gecesi' adlı uygulama sırasında yaşananlar anlatılıyor. Kız kardeşinin gizemli mektubu ile kasabaya geri dönen Migel ve bir arınma tarikatına bağlı olan ve kendisini tarikat liderine adayan Penelope’nin yaşadıklarını takip eden dizinin başrollerinde Gabriel Chavarria ve Jessica Garza yer alıyor.

Oyuncular: Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson

Yaratıcı: James DeMonaco

İçeriğin Devamı Aşağıda

Panic (2021)

Panic (2021)

Özet: Panic, liseden mezun olan öğrencilerin katıldığı bol riskli bir oyunu merkezine alıyor. Teksas'ın küçük bir kasabasında yaşayan öğrenciler, her yıl liseden mezun olduktan sonra hayatlarının değişmesinin tek yolu olduğuna inandıkları yarışmaya katılır. Öğrenciler 'Panic' adındaki yarışmaya katılarak en derin korkularıyla yüzleşir. Bu yaz yarışmada bazı değişiklikler vardır ve ödül her zamankinden daha fazladır. Oyuncular yarışmayı kazanabilmek için ne kadar risk alacaklarına karar vermek zorundadır.

Oyuncular: Olivia Scott Welch, Mike Faist, Jessica Sula

Yaratıcı: Lauren Oliver

The Wilds (2020-)

The Wilds (2020-)

Özet: Dizide yaşanan bir uçak kazası sonrası ıssız bir adada mahsur kalan bir grup genç kızın yaşadıkları anlatılıyor. Adada hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalan kızlar, bu süreçte farklı kişiliklerinden dolayı çatışır. Zamanla birbirleri hakkında daha çok şey öğrenip ve yaşadıkları travmayı paylaştıkça kızlar arasındaki bağ güçlenir. Adadan kurtulmanın yolunu arayan kızlar, çok geçmeden burada tesadüfen gelmediklerini öğrenir.

Oyuncular: Sophia Ali, Shannon Berry, Jenna Clause

Yaratıcı: Sarah Streicher

Absentia (2017-2020)

Absentia (2017-2020)

Özet: Gerilim dozu yüksek gizem ve suç temalı bu dizide FBI ajanı Emily Byrne'in yaşadıklarını izleyeceğiz. Boston’ın en azılı seri katillerinden birini yakalayan Emily, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Aradan altı yıl geçtikten sonra Emily ıssız bir dağ evinde hafızasını kaybetmiş bir halde bulunur. Eve geri dönen eski ajan, yokluğunda ailesinin bambaşka bir düzen kurduğunu fark eder; çok geçmeden ise yeni bir cinayet dalgasının ortasında kalır. 

Oyuncular: Stana Katic, Patrick Heusinger, Cara Theobold

Yaratıcılar: Matt Cirulnick, Gaia Violo

Bang Bang Baby (2022-)

Bang Bang Baby (2022-)

Özet: Genç bir kızın babasının sevgisini kazanmak için suç dünyasına nasıl  adım attığını anlatan dizi 1980'li yıllarda İtalya'da geçiyor. Henüz hayatta tam olarak neyi başarmak istediğini bilmeyen Alice için babasının ilgisi ve sevgisi her şeyden önemlidir. Alice, babasının sevgisini kazanmak için bir mafya örgütünün en genç üyesi olur.

Oyuncular: Arianna Becheroni, Antonio Gerardi, Dora Romano

Yaratıcı: Andrea Di Stefano

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lodge 49 (2018-2019)

Lodge 49 (2018-2019)

Özet: Lodge 49, dokunaklı hikâyesiyle hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Babasını kaybetmesinin ardından hayatın anlamını sorgulamaya başlayan tembel sörfçü Dud, bir kardeşlik kulübüne katılır ve burada tanıştığı insanların hissettirdikleri ile birlikte yaşadıklarını sorgulamaya başlar.

Oyuncular: Wyatt Russell, Brent Jennings, Sonya Cassidy

Yaratıcılar: Jim Gavin, Peter Ocko

Forever (2018)

Forever (2018)

Özet: Forever, Kaliforniya Riverside'da bir banliyöde yaşayan evli bir çift olan June ve Oscar'ın rutin hayatının bambaşka bir hâl almasını takip ediyor. 12 yıl boyunca aynı konuşmalar yapılıp, aynı yemekler yenip, her sene aynı göl evinde tatile gittiler. Sıradan ve rutin bir yaşam süren çiftin hayatı, Oscar'ın bir kayak gezisi planlamasıyla bambaşka bir hâl alır. Rutinlerinden çıkıp kendilerini bir anda bambaşka bir ortamda bulan çift, başlarına gelen olaylardan sonra ilişkilerini gözden geçirmeye başlar.

Oyuncular: Fred Armisen, Maya Rudolph, Catherine Keener

Yaratıcılar: Alan Yang, Matt Hubbard

Bir önceki dizi önerileri için;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın