Görüş Bildir
Haberler
Thomas Shelby Sevenler Buraya! Mafya ve Suç Örgütlerini Konu Edinen Efsane Diziler

Thomas Shelby Sevenler Buraya! Mafya ve Suç Örgütlerini Konu Edinen Efsane Diziler

Heyecana hazır olun!

Not: Dizi içerikleri Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Sopranos (1999-2007)

1. The Sopranos (1999-2007)

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

2. Peaky Blinders (2013)

2. Peaky Blinders (2013)

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

3. Narcos (2015-2017)

3. Narcos (2015-2017)

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

4. Breaking Bad (2008-2013)

4. Breaking Bad (2008-2013)

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbette yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak...

Başrollerini deneyimli aktör Bryan Cranston veAaron Paul'un paylaştığı Breaking Bad, orijinal öyküsü ve sürükleyici senaryosunun yanı sıra oyuncularına kazandırdığı Altın Küre adaylıkları, Emmy ve Saturn ödülleriyle de televizyon dizileri arasında kalitesini ve farkını belli eden bir yapım...

5. The Making of the Mob: New York (2015-2016)

5. The Making of the Mob: New York (2015-2016)

Charles “Lucky” Luciano'nun yanı sıra Meyer Lansky ve Benjamin “Bugsy” Siegel gibi diğer ünlü gangsterlerin de mahalle çete üyesi olarak işe başlamalarından ölüm saçan birer mafya üyesi ve kaçakçı olmalarına kadar geçen yükseliş gözler önüne serilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Snatch (2017)

6. Snatch (2017)

Aynı isimli filmden uyarlanan Snatch, bir grup suçlunun altın dolu bir kamyon çalmasıyla değişen aksiyon dolu hayatlarını konu alıyor.

7. American Crime Story (2016)

7. American Crime Story (2016)

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getirecek. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alacak dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alacak.

8. Gotham (2014-2019)

8. Gotham (2014-2019)

DC Comics’in ünlü kahramanı Batman’in şehri olarak bildiğimiz Gotham’ın, Batman'den öncesini anlatacak dizi; Polis Departmanı’nda çalışan James Gordon’ı merkezine alacak. Bruce’un Batman’e dönüşme yolculuğuna eşlik edecek Gordon, şehirdeki pek çok kötü adamla da mücadele edecek. Ayrıca Penguen, Kedi Kadın, Bilmececi ve Zehirli Sarmaşık gibi Batman evreninin birçok ünlü karakteri; gençlik halleriyle Gotham’da arz-ı endam edecek!

9. Lilyhammer (2012-2014)

9. Lilyhammer (2012-2014)

New Yorklu İtalyan-Amerikan mafya babası Frank Tagliano, FBI'ya muhbirlik yapması karşılığı tanık koruma programına girer ve 1994 Kış Olimpiyatları'nda izlediği Norveç'in Lilyhammer kasabasına gitmek ister. Frank'in hedefi bir an önce bu kasabada yeni bir hayat kurmak ve tekrar başarıya ulaşmaktadır.

10. Fargo (2014)

10. Fargo (2014)

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boardwalk Empire (2010-2014)

11. Boardwalk Empire (2010-2014)

İnsanlar ikiye ayrılır. Ekonomik krizi ‘fırsata’ dönüştürmeyi başaranlar ve bu fırsatı es geçenler. 1920’li yılların Büyük Buhranı’ndan bir gangsterler imparatorluğu yaratmayı başaran Al Capone, şüphesiz ki 20yy'ın gördüğü en kurnaz ve en illegal 'iş adamlarından' biriydi.

Belalı yaşam öyküsü ve Chicago sokaklarında yükselişi sinema filmlerine defalarca konu olan, organize ‘suçun babası’ Al Capone’nun altın çağı, bu sefer bir televizyon dizisinde seyircilerin karşısına çıkıyor.

12. Sons of Anarchy (2008-2014)

12. Sons of Anarchy (2008-2014)

ackson ‘Jax' Teller (Charlie Hunnam), anne Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow (Ron Perlman) doğup, büyüdükleri California, Charming kasabasını kendi yöntemlerine göre korumaya kararlı bir ailedir. Onların çevresinde şekillenen motosikletli çete, kasabaya başka çetelerin dadanmasına engel olarak ve kanun dışı yürütülmesi gereken ne iş varsa üstleniyor!

Çete başı Clay işleri kendi usulleriyle ve şiddetle çözmeyi tercih ederken, üvey oğlan Jax ise ölen babasının günlüğünü rehber alarak, eski yöntemlerin değişimini savunur. İki kuşak arasındaki bu çatışma SAMCRO'yu ve çete üyelerinin aralarındaki ilişkileri de ciddi biçimde etkiliyor...

13. Justified (2010-2015)

13. Justified (2010-2015)

Miami'de görev yapmakta olan Federal Şerif Raylan Givens, bir görev sırasında kendini savunmak isterken, halkın gözü önünde bir suçluyu öldürür. Bu olayın üzerine hakkında soruşturma açılan Raylan, bir başka yere tayin edilir. Tayin edildiği yer ise doğup büyüdüğü yer olan Kentucky'nin Harlan Kasabası'dır. Raylan burada hem geçmişiyle yüzleşecek, hem de suça geçit vermemek için var gücüyle çalışacaktır.

14. Gomorra (2014-2021)

14. Gomorra (2014-2021)

“Savastano” klanını ve adı sıklıkla mafya klanları arasındaki çatışmalarla anılan Scampia mahallesi merkezli işleyişini, şiddet dozu yüksek sahnelerle yansıtıyor.

15. Ozark (2017)

15. Ozark (2017)

Başrolde yer alan Jason Bateman'ın yönetmenlik ve yapımcı olarak da katkıda bulunduğu Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sneaky Pete (2015-2019)

16. Sneaky Pete (2015-2019)

Breaking Bad'in yıldızı Bryan Cranston'ın yapımcılığını üstlendiği Sneaky Pete dizisinde, Giovanni Ribisi tarafından canlandırılan hapisten yeni çıkmış Marius, eski hücre arkadaşı Pete'in kimliğini alır. Marius isimli bu düzenbaz, Pete'in ailesini ve çevresini kendisinin Pete olduğuna ikna etmeye çalışmaktadır...

17. The Wire (2002-2008)

17. The Wire (2002-2008)

Amerika'nın Baltimore şehrinde geçen dizi; her sezon başka bir sorunu odağına alarak, birebir yaşanan olaylardan esinlenerek suçluların dünyasına farklı bir yerden bakıyor.

Wire'ın yapım ve yazarlığını eski bir polis muhabiri olan David Simon'ın yapması ise dizinin zaman zaman belgesel tadında olmasını sağlıyor.

18. Godfather of Harlem (2019)

18. Godfather of Harlem (2019)

Godfather of Harlem’in hikayesi 1960’lı yılların Amerikasında geçiyor. On yıllık hapis cezasının ardından yeniden sokaklara dönen mafya lideri Bumpy Johnson, yokluğunda sokakların bir hayli değişmiş olduğunu fark eder. Bir zamanlar hüküm sürdüğü mahalle artık İtalyan mafyasının elindedir. Ancak Bumpy kaybettiklerini geri almaya kararlıdır. İtalyan aileye savaş açan suç lordu, bu yolda en büyük yardımı Malcolm X’ten alacaktır.

19. McMafia (2018)

19. McMafia (2018)

Godman aile her ne kadar Rus mafyasının bir parçası olsa da Alex Godman anne ve babasının bağlantılarından arınıp kendi işini yapan bir adamdır. Kız arkadaşı Rebecca ile yeni bir hayat kurmaya çalışan Alex, ne kadar kaçsa da geçmişinden kurtulamaz. İşlenen bir cinayet onu ve ailesini hedef haline getirir. Ne yapacağını şaşıran genç adam sevdiği insanları korumak için yeraltı dünyasının kirli işlerine karışmak zorunda kalır.

20. Queen of the South (2016-2021)

20. Queen of the South (2016-2021)

Başrollerini Veronica Falcon, Alice Braga ve Hemky Madera’nın paylaştığı dizi; uyuşturucu kaçakçısı olan erkek arkadaşını öldüren Teresa’nın aksiyon dolu Meksika-Amerika yolculuğunu anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bad Blood (2017)

21. Bad Blood (2017)

Bu geniş kapsamlı suç dizisi, Montreal'in örgütlü suç dünyasına onlarca yıl boyunca egemen olan Rizzuto ailesinin ve ailenin iş ortaklarının gerçek hikâyesini anlatıyor.

22. Suburra (2017-2020)

22. Suburra (2017-2020)

Gerçek bir hikayeye dayanan dizide Roma yakınlarındaki bir sahil kenti olan Ostia'nın kumar ve suç dünyasının merkezi haline gelişi anlatılıyor. Kasaba; toprak üzerine yapılan kavga, organize suç, yozlaşmış politikacılar ve Vatikan arasında ölümcül bir savaş alanı haline dönüşür.

23. Undercover (2019)

23. Undercover (2019)

Undercover, yasadışı uyuşturucu ticareti yürüten bir örgütü ve bu örgütün içerisine sızmayı başaran iki polisin hikayesini konu ediyor. Ferry Bouman, uyuşturucu ticareti yapan bir adamdır. Dünyaya adının duyuran bir uyuşturucu üreticisi olan Ferry, lüks bir yaşam sürer. Ferry’yi yakalamakla görevlendirilen iki ajan, Bouman’ın dünyasına sızarak onu adalete teslim etmeye çalışır. Ancak bunu gerçekleştirmek ajanlar için pek de kolay olmayacaktır.

24. Narcos: Mexico (2018)

24. Narcos: Mexico (2018)

Narcos: Mexico, Meksika’da süregelen uyuşturucu savaşlarının kökenlerine iniyor; uyuşturucu kartellerinin yükselişini konu ediniyor. Meksika’daki uyuşturucu savaşının başlangıcına odaklanılan dizide, Félix Gallardo, 1980’lerde Guadalajara kartelinin yükselişine tanık olur ve benzer bir imparatorluğu inşa etmek üzere insan tacirlerini aynı çatı altında toplar. DEA ajanı Kiki Camarena ise yeni görevi gereği ailesiyle birlikte Kaliforniya'dan Guadalajara'ya taşınır. Kiki, Félix ile ilgili istihbarat toplamaya başlayınca, uyuşturucu ticaretine karşı yıllarca sürecek bir savaşı başlatmış olur. Diego Luna’nun Félix Gallardo’ya, Michael Peña’nın ise Kiki Camarena’ya hayat verdiği dizinin yapımcılığını Eric Newman, José Padilha, Doug Miro ve Carlo Bernard üstleniyor.

25. Cocaine Coast (2018)

25. Cocaine Coast (2018)

1980'lerde İspanya'nın Galiçya bölgesindeki genç bir balıkçı Sito Miñanco (Javier Rey) Latin Amerikalı tedarikçiler için Avrupa'ya giriş noktası sağlayarak zengin bir kokain kaçakçısına dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. El Chapo (2017)

26. El Chapo (2017)

Dizide, dünyanın en çok aranan uyuşturucu çetesi lideri Joaquin Guzman namıdiğer “El Chapo”nun hayatı konu ediliyor. Gençlik yıllarından itibaren uyuşturucu kaçakçılığı yapan Guzman, 1980’lerde Guadalajata Karteli için çalışmaya başlamıştır. 1990’lı yıllarda karanlık dünyada yükselişe geçen El Chapo, 2016 yılına geldiğinde ise büyük bir düşüşe geçmiştir. Dizide Guzman’ın polislerden kaçışı, yakalanışı ve hapishaneden firarı da anlatılıyor.

Marco de la O’nun El Chapo’yu canlandırdığı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca; Humberto Busto, Alejandro Aguilar, Rodrigo Abed, Luis Fernando Pena, Valentina Acosta, Luis Rabago, Saeed Pezeshki yer alıyor.

27. Top Boy (2011)

27. Top Boy (2011)

Londra'nın doğu yakasında geçen, gerçekçi bir çete hikayesi. 2012 Bafta Ödüllerinde En İyi Mini Dizi adayı olan Top Boy, uyuşturucu satıcılığı yapan bir grup insanın hayatına odaklanırken, sokak çetelerini de es geçmiyor.

28. 4 Blocks (2017-2019)

28. 4 Blocks (2017-2019)

Neukölln'de geçen Alman gangster dizisi, Arap suç çetesi için çalışan Toni adlı karakteri takip ediyor. Toni, Arap suç çetesi için çalışan genç bir adamdır. Suçlarla dolu geçmişini ardında bırakmaya karar veren Toni, eşi ve kızı ile birlikte hayatında yeni bir sayfa açar. Ancak işler pek de onun planladığı gibi gitmez. Kardeşi bir baskın sonucu yakalanıp tutuklanınca hepsinin hayatı alt üst olur. Toni, ayrıldığını düşündüğü kirli dünyaya yeniden adım atıp, bir kez daha suç dolu olayların içerisine sürüklenmek zorunda kalır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın