Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilinde Bol Aksiyonlu Suç Temalı Dizi Olsa da İzlesek Diyenlere Adeta İlaç Gibi Gelecek 50 Dizi

Bayram Tatilinde Bol Aksiyonlu Suç Temalı Dizi Olsa da İzlesek Diyenlere Adeta İlaç Gibi Gelecek 50 Dizi

İlayda
15.07.2021 - 08:00 Son Güncelleme: 15.07.2021 - 11:03

Muhtemelen çoğumuz şöyle bol aksiyonlu derin hikayeli dizileri severek izlemişizdir. Hepimize adeta bir ilaç gibi gelecek olan bayram tatilinde kendinizi bu sağlam hikayeli ve meşhur isimlerle dolu dizilere gömebilirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler.

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com ve IMDb'den alınmıştır. 

Kaynak: https://stacker.com/stories/1319/50-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Southland

50. Southland

IMDb: 8.4

Los Angeles'ta bir polis departmanının günlük rutinini konu alan Southland, benzer polisiye dramalara nazaran, belgeselvari ve karakter odaklı bir yapım. Southland, Doğu Los Angeles ve Malibu sahillerinde görev yapan polislerin, suçlular ve kurbanlarla sarılmış iş hayatları ile özel hayatlarını ekrana getiriyor.

49. Happy Valley

49. Happy Valley

IMDb: 8.4

Catherine, kırsal bir Yorkshire kasabasında yaşayan polis çavuşudur. Yıllar önce kaybettiği kızının acısını yaşayan Catherine, bir yandan oğlu ile ilgilenmeye çalışırken bir yandan da uyuşturucu tedavisi gören kardeşi ile ilgilenir. Özel hayatındaki sorunların dışında kasabada yıllardır hüküm süren uyuşturucu sorununu çözmeye çalışan Catherine, bu sırada kasabada bir kaybolma vakasının meydana gelmesi ile kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

48. Boston Legal

48. Boston Legal

IMDb: 8.4

David E. Kelley'nin dizisi The Practice'in (1997) bir yan ürünü olan bu dizide Crane, Poole ve Schmidt hukuk firmasında çalışan Alan Shore'un istismarlarının ardından yaşadıkları anlatılıyor.

47. Bosch

47. Bosch

IMDb: 8.4

Los Angeles Polis Departmanı cinayet masası dedektifi Harry Bosch, 13 yaşında bir çocuğa ait olduğu tespit edilen bir kemik bulunmasının ardından olayı sorgulamaya başlar. Tam bu sıralarda Dedektif Bosch, haksız yere bir seri katili öldürme suçuyla da federal mahkemede yargılanmaya başlar. Bosch çevrenin de katkısıyla hayatının en zorlu dönemlerinden birini yaşamaya başlar.

46. American Crime Story

46. American Crime Story

IMDb: 8.4

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyen dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getiriyor. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alan dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The Americans

45. The Americans

IMDb: 8.4

Soğuk Savaş'ın en kritik zamanında, iki Rus ajanı, herkesin bildiği ortalama Amerikalı çift olarak kendilerini tanıtırlar.

44. Banshee

44. Banshee

IMDb: 8.4

Eski bir mahkum ve usta bir hırsız olan Lucas Hood, 15 yılını hapishanede geçirir. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra eski sevgilisini aramaya koyulur. Sevgilisini bulmak için küçük bir kasaba olan Banshee’ye gider. Kasaba oldukça belalı bir kasabadır. Lucas burada rahat edebilmek için öldürülen bir polis şefinin kimliğine bürünür. Yeni bir kimliğe sahip olan Lucas, peşine düşen geçmişi ile bağlantılı olan insanlarla savaşmak zorunda kalır.

43. Broadchurch

43. Broadchurch

IMDb: 8.4

Genç bir çocuğun öldürülmesinin ardından, adeta bir medya ordusunun akın ettiği küçük bir sahil kasabasının perdeleri, cinayetin ardından aralanmaya başlar.

42. Person of Interest

42. Person of Interest

IMDb: 8.4

Lost, Alias ve Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacaklarını konu alan bir dizi. Zengin bir adam olan Mr. Finch, suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Ancak programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına ihtiyaç duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese, tam Mr. Finch'in aradığı türden  bir insandır. İlginç bir ikili olan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler.

41. Ozark

41. Ozark

IMDb: 8.4

Başrolde yer alan Jason Bateman'ın yönetmenlik ve yapımcı olarak da katkıda bulunduğu Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor. Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Brooklyn Nine-Nine

40. Brooklyn Nine-Nine

IMDb: 8.4

Yüzbaşı Ray Holt, istediği her şeyi yapmaya alışmış yetenekli ama kaygısız bir dedektif olan Dedektif Jake Peralta'nın da dahil olduğu Brooklyn'in 99. bölgesini devralır. Jake, ekibinin başına titiz yüzbaşının atanmasıyla artık kurallara uymaya, bir takım oyuncusu olmaya alışmak zorunda kalır.

39. Luther

39. Luther

IMDb: 8.4

Tehlikeli bir dedektif olan John Luther, Londra Ağır Suçlar Birimi'ne bağlı çalışan zekasına güvenen, ukala ve gerektiğinde şiddete başvuran bir adamdır. Kural tanımaz dedektifimiz, av ve avcı, zanlı ve mağdur arasında gidip gelirken iyi ile kötü arasındaki dengeyi kurmakta bazen zorlanır.

38. Love/Hate

38. Love/Hate

IMDb: 8.5

Dublin'in organize suç mahallinin hikayesi, beladan uzak durmak isteyen ancak eski alışkanlıklarına ve eski çetesine geri dönen Darren'ın ile birlikte ortaya çıkıyor.

37. Harley Quinn

37. Harley Quinn

IMDb: 8.5

Dizi, Gotham City'de kendi başına isim yapmak için yola çıkan bekar bir Harley Quinn'e odaklanıyor.

36. The New Batman Adventures

36. The New Batman Adventures

IMDb: 8.5

Batman'in yeni bir Robin ile daha ileri ve daha karanlık maceralarını konu alan dizide Batman, Batgirl ve önceki Robin ve şimdiki Nightwing ile daha yakın ve derin bir ilişkiye sahip oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Alfred Hitchcock Presents

35. Alfred Hitchcock Presents

IMDb: 8.5

Farklı geçmişlere sahip insanların cinayet, intihar, hırsızlık ve algılanan veya algılanmayan belirli motivasyonlardan kaynaklanan diğer suç türlerini işleyen suç, korku, drama ve komedi unsurlarını kapsayan kısa öyküler dizisi.

34. Trailer Park Boys

34. Trailer Park Boys

IMDb: 8.5

Nova Scotia'daki karavan parkında üçkağıtlar çeviren ve uzun süredir arkadaş olan üç seri adı suçlunun kafaları iyiyken yaşadığı talihsizlikleri konu alan dizidir.

33. Big Little Lies

33. Big Little Lies

IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Big Little Lies’da; dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi görünen üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işleniyor. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışacaklar.

32. Boardwalk Empire

32. Boardwalk Empire

IMDb: 8.5

İnsanlar ikiye ayrılır. Ekonomik krizi ‘fırsata’ dönüştürmeyi başaranlar ve bu fırsatı es geçenler. 1920’li yılların Büyük Buhranı’ndan bir gangster imparatorluğu yaratmayı başaran Al Capone, şüphesiz ki 20. yüzyılının gördüğü en kurnaz ve en illegal 'iş adamlarından' biriydi. Belalı yaşam öyküsü ve Chicago sokaklarında yükselişi sinema filmlerine defalarca konu olan, organize ‘suçun babası’ Al Capone’nun altın çağı, bu sefer bir televizyon dizisinde seyircilerin karşısına çıkıyor.

31. The Punisher

31. The Punisher

IMDb: 8.5

Karısının ve çocuklarının öldürülmesiyle intikam yolculuğuna çıkan Frank Castle'ın hikayesini odağına alan Marvel's The Punisher'da Castle, New York'un yeraltı dünyasına dair karanlık bir komployla yüzleşecektir. İntikam için çıktığı bu yolda 'The Punisher'a dönüşen Castle, artık sadece kendi ailesini değil, çok daha fazla insanı etkileyen adaletsizlikleri çözmek için göreve hazır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Hannibal

30. Hannibal

IMDb: 8.5

Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

29. Sons of Anarchy

29. Sons of Anarchy

IMDb: 8.5

Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü! Jackson ‘Jax' Teller (Charlie Hunnam), anne Gemma Teller Morrow (Katey Sagal) ve Jackson'ın üvey babası ve de çetenin başı Clarence ‘Clay' Morrow (Ron Perlman) doğup, büyüdükleri California, Charming kasabasını kendi yöntemlerine göre korumaya kararlı bir ailedir. Onların çevresinde şekillenen motosikletli çete, kasabaya başka çetelerin dadanmasına engel olarak ve kanun dışı yürütülmesi gereken ne iş varsa üstleniyorlar! Çete başı Clay işleri kendi usulleriyle ve şiddetle çözmeyi tercih ederken, üvey oğlan Jax ise ölen babasının günlüğünü rehber alarak, eski yöntemlerin değişimini savunur. İki kuşak arasındaki bu çatışma SAMCRO'yu ve çete üyelerinin aralarındaki ilişkileri de ciddi biçimde etkileyecektir.

28. Mr. Robot

28. Mr. Robot

IMDb: 8.5

Elliot, gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

27. Homicide: Life on the Street

27. Homicide: Life on the Street

IMDb: 8.6

Life on the Street, Baltimore Polis Departmanı Cinayet Birimi'nin kurgusal bir versiyonunun çalışmalarını anlatan bir Amerikan polis usulü televizyon dizisidir.

26. Wentworth

26. Wentworth

IMDb: 8.6

Bea Smith, kocasını öldürmeye teşebbüsten yargılanmayı beklerken kilitli tutulur ve hapishanede hayatın nasıl yürüdüğünü öğrenmesi gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Endeavour

25. Endeavour

IMDb: 8.6

1960'larda geçen dizi, Endeavor Morse'un polis memuru olarak ilk yıllarını konu alıyor. Kıdemli ortağı DI Fred Perşembe ile birlikte çalışan Morse, Oxford çevresinde bir dizi soruşturma yürütecektir.

24. Young Justice

24. Young Justice

IMDb: 8.6

DC evreninde geçen dizide, Robin, Superboy, Miss Martian, Kid Flash, Artemis, Aqualad gibi genç süper kahramanlardan oluşan birlik, Justice League ekibi tarafından yetiştirilmektedir. Genç süper kahramanların maceralarının anlatıldığı dizide ekip, kendilerini kanıtlamak ve kendi savaşlarını yapmak zorundadır.

23. Poirot

23. Poirot

IMDb: 8.6

Dizi eksantrik ama keskin zekalı Belçikalı dedektif Hercule Poirot vakalarını konu alıyor.

22. Justified

22. Justified

IMDb: 8.6

Miami'de görev yapmakta olan Federal Şerif Raylan Givens, bir görev sırasında kendini savunmak isterken, halkın gözü önünde bir suçluyu öldürür. Bu olayın üzerine hakkında soruşturma açılan Raylan, bir başka yere tayin edilir. Tayin edildiği yer ise doğup büyüdüğü yer olan Kentucky'nin Harlan Kasabası'dır. Raylan burada hem geçmişiyle yüzleşecek, hem de suça geçit vermemek için var gücüyle çalışacaktır.

21. Deadwood

21. Deadwood

IMDb: 8.6

1870'li yıllarda Güney Dakota bölgesinde geçen hikayede, küçük bir madenci kampı olarak kurulan bir yerleşim yerinin giderek büyüyerek adeta bir kent haline gelmesi işlenirken, kapitalizmin gelişimine de eleştirel bir bakış atılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The X-Files

20. The X-Files

IMDb: 8.6

Başrollerini ünlü oyuncular David Duchovny ve Gillian Anderson’ın paylaştığı The X-Files’ta biri inançlı diğeri ise şüpheci olan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully gizli güçlerin tüm engellerine rağmen garip ve açıklanmayan olayları araştırıyorlar. Chris Carter’in yaratıcısı olduğu seride her bölümde ayrı bir dosya ele alınıyor.

19. Mindhunter

19. Mindhunter

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

18. Daredevil

18. Daredevil

IMDb: 8.6

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

17. Dexter

17. Dexter

IMDb: 8.6

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı. Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor.

16. The Return of Sherlock Holmes

16. The Return of Sherlock Holmes

IMDb: 8.7

Dizi, Sherlock Holmes ve Dr Watson'ın Şeytanın Ayağı, Silver Blaze, Wisteria Lodge ve Bruce-Partington planları'nın gizemlerini çözmelerini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Adventures of Sherlock Holmes

15. The Adventures of Sherlock Holmes

IMDb: 8.7

Dizide, Sherlock Holmes ve Dr Watson'ın; bakır kayınların, bir Yunan tercümanın, bir  Norwood inşaatçısının,  bir hastanın, Kızıl Kafalı birliğin ve son bir problemin gizemine ışık tutmaları işleniyor.

14. Line of Duty

14. Line of Duty

IMDb: 8.7

Tartışmalı bir polis yolsuzluğu ile mücadele birimi olan AC-12'nin soruşturmalarını konu alan bir drama dizisidir.

13. The Shield

13. The Shield

IMDb: 8.7

Kirli bir Los Angeles Polis Departmanı polisinin ve emrindeki birimin hayatları ve davaları işleniyor.

12. Oz

12. Oz

IMDb: 8.7

Oswald Hapishanesi, suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus tarafında yönetilmektedir. Hapishanedeki mahkumlar, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mücadele vermek zorundadır. Sınır tanımayan olayların yaşandığı hapishanede kimi tahliye olacağı günü görebilmek için, kimi ise uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanmak için savaşmak zorunda kalır.

11. The Boys

11. The Boys

IMDb: 8.7

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Better Call Saul

10. Better Call Saul

IMDb: 8.8

Breaking Bad spin-off'u olan dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatıyor.

9. Twin Peaks

9. Twin Peaks

IMDb: 8.8

David Lynch'ten televizyon dizilerine yeni bir soluk getiren dizi. Küçük bir kasabada Laura Palmer isimli genç bir kız öldürülür. Kendi halinde, sessiz sakin bir yerleşim yeri gibi görünen bu kasaba aslında hiç de göründüğü gibi değildir. FBI Ajanı Dale Cooper cinayeti araştırmak üzere, kasabaya gönderilir.

8. Narcos

8. Narcos

IMDb: 8.8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

7. Peaky Blinders

7. Peaky Blinders

IMDb: 8.8

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

6. Fargo

6. Fargo

IMDb: 8.9

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık beraber çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. True Detective

5. True Detective

IMDb: 8.9

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

4. Sherlock

4. Sherlock

IMDb: 9.1

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması... Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street. Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor.

3. The Sopranos

3. The Sopranos

IMDb: 9.2

New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin babası olan Tony Soprano'nun ve Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi, toplamda 86 bölüm yayınlanmış, kazandığı ödüller ve aldığı olumlu eleştirilerle adını 'gelmiş geçmiş en iyi diziler' arasına yazdırmıştır.

2. The Wire

2. The Wire

IMDb: 9.3

Amerika'nın Baltimore şehrinde geçen dizi; her sezon başka bir sorunu odağına alarak, birebir yaşanan olaylardan esinlenerek suçluların dünyasına farklı bir yerden bakıyor. Wire'ın yapım ve yazarlığını eski bir polis muhabiri olan David Simon'ın yapması ise dizinin zaman zaman belgesel tadında olmasını sağlıyor.

1. Breaking Bad

1. Breaking Bad

IMDb: 9.4

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek.  Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın