Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka Açken Ziyaret Etmeniz Gereken, Dünyanın En Mükemmel Lezzetlerine Sahip Şehirler

Mutlaka Açken Ziyaret Etmeniz Gereken, Dünyanın En Mükemmel Lezzetlerine Sahip Şehirler

Gezdiğiniz yerlerin lezzetlerini denemeden geçemiyor ya da sırf lezzet serüveni için bir seyahate çıkıyorsanız bu ülkeler tam size göre! Yemekleriyle dünya sıralamasına girmiş restoranlara ev sahipliği yaparken aynı zamanda mükemmel sokak lezzetlerine sahip şehirleri sizler için derledik. Bu şehirleri gezmeye, karnınız açken başlamanız önerilir!

Kaynak: 12

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. San Sebastian

1. San Sebastian

Kuzey İspanya'daki bir Bask bölgesi olan San Sebastian mükemmel bir manzaraya ve yaşam tarzına sahip. Halkının genelde üst gelirli kimselerden oluştuğu söylenen bu şehir, Dünya'nın en iyi ilk otuz restoranından ikisine ev sahipliği yapıyor. Bütçe bakımından daha sıkı olanlar içinse şehrin ara sokakları birçok pintxos tabağını sizler için sunuyor. Pintxos, bölgenin tapas versiyonudur, San Sebastian'ın sokak yemeği olarak adlandırılıyor ve lezzetinin mükemmel olduğu söyleniyor.

2. Japonya

2. Japonya

Dünya'nın en iyi restoranları listesinde ilk 10'da 3 Japon restoranı bulunuyor. Tokyo Dünya'nın en iyi yemek sermayesine sahip şehirlerden bir tanesi. Kent, potansiyel olarak balon balığı hizmetinde uzmanlaşmış 225'ten fazla restorana ev sahipliği yapıyor. Tokyo sadece bir suşi cenneti değil. Şehrin sunduğu baş döndürücü çeşit, Japonya'nın başkentini sayısız yerel restoranları ve her damak tadına hitap eden modern mekanları ile gerçekten en iyi yemeklere sahip şehirlerinden biri haline getirmiş.

3. Londra

3. Londra

Londra şaşırtıcı bir yemek şehridir, tabii ki bu her zaman ekonomik bir yer olduğu anlamına gelmez (elbette kentin güzel ve ucuz yemek yeme yerleri de vardır). Eğer yemeklere çok para ödemek istemiyor ama lezzetiye de büyüleyen ürünleri tatmak istiyorsanız Londra'nın sokak yemekleri bir harika.

4. New York

4. New York

New York'ta kültürlerin birleşmesi ortaya farklı ama mükemmel lezzetler çıkardı denebilir. Ayrıca şehir, şu anda dünyanın en iyi restoranı olduğu düşünülen Eleven Madison Park'ın evi olmaktan gurur duyuyor. Çin Mahallesi ve Küçük İtalya Mahallesi'nde bulunan mekanlarda nefis tatları sizler için sunuyor.

5. Singapur

5. Singapur

Bu küçük Güneydoğu Asya ülkesi sokak yemeklerinin başkenti hiç tartışmasız. Buradaki sokak lezzetleri, yerel olarak ulusal bir hazine ve son derece makul, kaliteli ve otantik bir deneyim için başkanlık yeri olarak düşünülüyor. Singapur, binlerce farklı yemek denemeniz gereken ve kelimenin tam anlamıyla kendinizi tamamen yiyeceklere kaptıracağınız bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lima

6. Lima

Bir kıyı kenti olan Lima, deniz mahsulleri ve özellikle ceviche (Güney Amerika'ya özgü bir deniz ürünü yemeği), narenciye suyunda balık ve kabuklu deniz hayvanlarının pişirilmesiyle ünlüdür. Bu kent, turistlere uygun yemek seçenekleri fırsatı sunmakla kalmaz aynı zamanda dünyadaki en iyi restoranların üçüne de ev sahipliği yapıyor.

7. Paris

7. Paris

Bir gurme gezisi Paris'e uğramadan tamamlanamaz. Güzel yemeklerin ve büyük Fransız gastronomik yemeklerinin manevi evi olan şehir, yemek kültürüyle tarihi harmanlamış durumda. Dünyanın ilk 50'sinde beş restorana sahip olan Paris, çok sayıda kişi tarafından dünya mutfağının zirvesi olarak kabul edilmektedir. Şehrin ününü kazanan daha üstün nitelikli yemekler olabilir ancak aslında Paris'e farklı lezzet katan çok sayıda kafe ve şarap barından yararlanabilirsiniz.

8. Palermo

8. Palermo

Bu güney İtalya kenti, Sicilya'nın başkenti ve sokakta yemek sevenlerinin rüyasıdır. Arancini olarak bilinen risotto küplerinden kızarmış sığır etine kadar herkes için bir şeyler var. Sokak yemekleri sizin için öncelikli seçenek değilse lezzetiyle ünlenmiş birçok restoran var.

9. Venedik

9. Venedik

Yüzü aşkın küçük ada üzerinde kurulmuş olan Venedik, herhangi bir yiyecek için canlı bir müzedir. Ana caddelerden çıkın ve ara sokaklardaki küçük dükkanların menüsündeki pizza ve makarnalara bakın. Venedik'in benzersiz lagünü ve kentin hemen kapısında bulunan Adriyatik Denizi'nden dolayı Venedik mutfağı deniz ürünleri ile oldukça zengin. Bütün bunları, Venedik'ten çıkan Prosecco ve bellini ile tatlandırın.

10. Montroel

10. Montroel

Kanada'nın en büyük şehirlerinden biri olan Montroel, 300 satıcıyı bir araya getiren Kuzey Amerika'nın en büyük ve ünlü marketi olan Marché Jean-Talon'a ev sahipliği yapıyor. Eğer bir lezzet avcısıysanız burada bulunan çeşitleri görmek isteyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Chiang Mai

11. Chiang Mai

Bir sokak lezzeti severinin hayali ve hedefi olan Tayland'ın ikinci şehri, birkaç kez dünyanın yemek için en iyi yerlerden biri olarak seçildi. Chiang Mai'deyken, bir tabak yemek üzerinde oyalanmayın, gıda tezgahları ve pazarlarının bitmek tükenmek bilmeyen çeşitlerinden zevk almanız için bunlardan çok daha fazlası var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
17
14
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marv

Ya bu sex filtresi oluyor ya hani +13 +18 işte aynından para içinde olmalı.Yani içeriğin hangi ekonomik seviyeye sahip insanlara yönelik olduğunu belirtmelis... Devamını Gör

Efe Konuk

o kaday haklısın ki

Charles Wellington

Ben bir şehri ziyaret edeceksem tok karnına giderim mutlaka. Sonra da açıkmadan ayrılıveririm oradan. Dünya'da tabi ki güzel yemekleri olan yerler var ama çe... Devamını Gör

Ufuk Nalan Yurtlu

kayseri, antep, adana, karadeniz, ege, erzurum, bolu ve diğerlerinin suyumu çıktı :) çorba, kebab, hamur işi, et ve sebze yemekleri, deniz ürünleri, mezeler ... Devamını Gör