Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Daha Önce Varlığından Bile Haberdar Olmadığınız 25 Ülke

Muhtemelen Daha Önce Varlığından Bile Haberdar Olmadığınız 25 Ülke

Kumsal
28.01.2023 - 18:36

Coğrafyayı ne kadar iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz? Pekala, sıkı durun çünkü bu listede varlığından haberdar olmadığınız birkaç yer var. Birçoğu ada ülkeleri ve bazıları alışılmışın dışında. Dalış, doğa yürüyüşü ve egzotik yerler keşfetmeyi seviyorsanız, birbirinden egzotik, pek bilinmeyen yirmi beş ülkeyi listelediğimiz içeriğimiz tam size göre. Okuduktan sonra seyahat listenize eklemek isteyeceğiniz en az bir yer olacaktır. Hadi başlayalım!

Kaynak: https://list25.com/25-countries-you-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tuvalu

25. Tuvalu

Nüfus: 11.925

Konuşulan Diller: Tuvaluca ve İngilizce  

Güney Pasifik'te, Avustralya ile Hawaii'nin ortasında, 9 küçük adadan oluşan Tuvalu ülkesini daha önce hiç duymuş muydunuz? Tuvalu, bu listede birinci sınıf şnorkel ve dalış noktaları sunan birçok yerden biridir. Kaplumbağalar ve tropikal balıklarla yüzebilir ve dalgıçlar için ideal bir lokasyon olan Funafuti koruma alanını keşfedebilirsiniz. Çoğu Tuvalulu, nüfusları bini görmeyen küçük köylerde yaşıyor. Bahçıvanlık, balıkçılık ve el işi kano yapımı bu bölgede oldukça yaygındır.

24. Butan

24. Butan

Nüfus: 779.900  

Dil: Dzongkha

Butan, Himalayaların doğu ucunda yer alan bir Budist krallığıdır. Burada Tiger's Nest Manastırı'nı ve Gangtey Vadisi'ni ziyaret edebilirsiniz. Gangtey Vadisi, Himalayalar'daki en güzel vadilerden biri olarak öne çıkar. Butan, aynı zamanda canlı ve renkli festivalleriyle, özellikle Paro ve Thimphu festivalleriyle tanınır. Bu festivallerde mistik dansları izlemenin toplumun aydınlanması için anahtar olduğuna inanılıyor.

23. Kiribati

23. Kiribati

Nüfus: 121,388  

Diller: Kiribati ve İngilizce

Pasifik Okyanusu'nun merkezinde yer alan Kiribati, dünyanın en büyük mercan adası üzerinde yer almaktadır. Şnorkelle yüzme, dalgıçlık ve plajlarıyla ünlüdür. Burası aynı zamanda balık tutmak ve II. Dünya Savaşı kalıntılarını incelemek için harika bir yerdir.

22. Palau

22. Palau

Nüfus: 18.174  

Diller: İngilizce, Palau

Gemi enkazları ve gizli mağaralar, Palau'yu en iyi dalış ve şnorkelle yüzme yerlerinden biri yapmaktadır. Ayrıca bu küçük ülkeyi yürüyüş yapmak ve keşfetmek için harika bir yer haline getiren çok sayıda yokuş, çeşitli egzotik vahşi yaşam alanı vardır.

21. St. Kitts & Nevis

21. St. Kitts & Nevis

Nüfus: 53,546

Diller: İngilizce

St. Kitts ve Nevis, adından da anlaşılacağı gibi iki adadan oluşuyor. 1623'te İngilizler tarafından kolonize edilen ilk ülkeydi. 1983'e kadar bağımsızlık kazanamadılar. Eski şeker tarlaları, turistler için popüler otellere ve tatil köylerine dönüştürüldü. St. Kitts, bazen komşu Karayip Adalarını görebileceğiniz Brimstone Hill Fortress Park'a ev sahipliği yapmaktadır. St. Kitts ayrıca manzaralı bir demiryoluna ve sönmüş Mt. Liamuiga Volkanına sahiptir. Tüm bunların yanında, St. Kitts & Nevis, yeşil vervet maymunları ve yağmur ormanlarının içinden geçen yürüyüş parkurları olan bir ülke.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Vanuatu

20. Vanuatu

Nüfus: 314.464  

Diller: Fransızca, Bislama, İngilizce

Güney Pasifik Okyanusu'ndaki seksen üç Vanuatu adası, özellikle su altı mağaraları ve gemi enkazları ile başka bir harika dalış noktasıdır. II. Dünya Savaşı askeri gemisi SS President Coolidge, bu batıklardan biridir. Vanuatu'nun ulusal müzesi, ülkenin Melanezya kültürünü de keşfetmenize yardımcı olur.

19. Şeyşeller

19. Şeyşeller

Nüfus: 99.202  

Diller: Fransızca, Seyşeller Kreyolu Fransızcası, İngilizce  

Seyşeller, Afrika kıyılarında bir adadır. İki Unesco sitesi olan Aldabra ve Vallée de Mai'ye ev sahipliği yapar. Vallee de Mai, bazı bilim adamları tarafından Cennet Bahçesi'nin eski yeri olarak düşünülür. Aynı zamanda Morne Seyşeller Milli Parkı'na ve nefes kesen Beau Vallon, Anse Takmaka plajlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Dev Aldabra kaplumbağasını ve nadir siyah papağanları burada bulabilirsiniz. Turizm ve balıkçılık sayesinde Seyşeller, Afrika'daki en yüksek nominal ekonomik hasılaya sahiptir.

18. Komorlar

18. Komorlar

Nüfus: 888,456  

Diller: Komorca, Fransızca, Arapça  

Güzel kokulu bitkilerin bolca bulunması nedeniyle genellikle 'parfümlü adalar' olarak anılan Komorlar, volkanik zirvelerin fonunda yer alan hayranlık uyandıran kumsallarıyla tanınır. Bu doğal güzelliklerle dolu ülke, Afrika'nın doğu kıyısında yer almaktadır.

17. Doğu Timor

17. Doğu Timor

Nüfus: 1.300.000

Diller: Portekizce ve Tetum

Bir bisiklet gezintisinden sonra balina izlemeye gitmek ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise, Doğu Timor gitmeniz gereken bir yer! Bu Güneydoğu Asya ülkesi ancak 2002'de bağımsız bir ülke oldu. Başkent dili, 400 yıllık Portekiz sömürgesini ve 24 yıllık Endonezya işgalini yansıtıyor. Yirmi yedi metre yüksekliğindeki Cristo Rei de Dios heykeli de ülkede bulunan bir başka ikonik simgedir. Bu heykel, çevredeki körfezin net bir manzarasını sunan, şehrin güzelliğine dikkat çekmek istercesine durmakta.

16. Lesotho

16. Lesotho

Nüfus: 2.159.000

Dil: Güney Sotho, İngilizce  

Güney Afrika'daki  karayla çevrili bu yerleşim bölgesi, Thaba Bosiu Kültür Köyü'ne ev sahipliği yapmaktadır. Köy bir tepenin üzerindedir ve orada bulunan harabeler, Kral Birinci Moshoeshoe hükümdarlığı zamanından yani 19. yüzyıldan kalmadır. Geceleri sihirli güçlerinin ortaya çıktığı efsanesi yerli halk arasında yaygındır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Surinam

15. Surinam

Nüfus: 591,798  

Dil: Felemenkçe  

Yağmur ormanlarını ve kumlu savanı birleştiren bir yer mi arıyorsunuz? Surinam bunun için harika bir seçim. Hollanda sömürge mimarisi, şehirde keyifli yürüyüşler yapmanıza olanak tanır. Surinam, aynı zamanda 1885'te kutsanmış, ahşap bir katedral olan St. Peter ve Paul Bazilikası'na da ev sahipliği yapmaktadır. Surinam, Güney Amerika'nın kuzeydoğusundadır.

14. Bruney

14. Bruney

Nüfus: 441.532  

Dil: Malayca 

Bruney, Güney Çin Denizi'nde Malezya yakınlarındaki Borneo adasında yer almaktadır. Bu İslam ulusu, yirmi dokuz kubbesi olan görkemli Jame'asr Hassanil Bolkiah Camisine ev sahipliği yapmaktadır. Plajları ve yağmur ormanlarıyla tanınır.

13. Andorra

13. Andorra

Nüfus: 77.354  

Dil: Katalanca  

Andorra, İspanya ve Fransa arasında bulunan bir Pireneler ülkesidir.  Andorra, kayak merkezleri ve gümrüksüz alışverişiyle ünlüdür. Andorra'nın başkenti La Vella, butikler ve kuyumculardan alışveriş yapmak için harika bir yerdir.

12. Cibuti

12. Cibuti

Nüfus: 1.002.000

Diller: Fransızca, Arapça

Hiç balina köpekbalıklarıyla yüzmek istediniz mi? Eğer hala istiyorsanız Cibuti'yi seyahat listenize eklemeyi unutmayın. Bir yarım ada olan Afrika Boynuzu'nda bulunan Cibuti, denizden on kat daha tuzlu olan Assal Gölü'ne ev sahipliği yapmakta. Ayrıca bazıları 160 fit yüksekliğinde buhar püskürten kireçtaşı bacalarıyla beneklenmiş bir plato olan Abbe Gölü de görmeye değer bir yer. Cibuti'ye yolunuz düşerse, halka açık havaalanlarının, askeri tesislerinin veya kamu binalarının fotoğraflarını çekmenin yasa dışı olduğunu unutmayın!

11. Esvatini

11. Esvatini

Nüfus: 1.172.000

Diller: Svahili ve İngilizce  

Esvatini, Güney Afrika'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Dünyanın son mutlak monarşilerinden biri olmakla beraber Afrika'daki son mutlak monarşidir. Sanat, müzik ve yaratıcılığı kutlarken aynı zamanda sorumluluğu teşvik eden ve ekonomiyi canlandıran, dünya çapında tanınan bir festival olan Mountain Bushfire Fest'e ev sahipliği yapmaktadır. Esvatini ayrıca aslanları, leoparları, gergedanları, filleri ve bufaloları görecek kadar şanslı olabileceğiniz “Big 5” adlı bir safari deneyimi sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Solomon Adaları

10. Solomon Adaları

Nüfus: 703,995.  

Dil: İngilizce  

Büyük bir II. Dünya Savaşı meraklısıysanız, kaçırmak istemeyeceğiniz yerlerden biri de Solomon Adaları. Birkaç tarihi savaş yerini barındıran Guadalcanal adasında ada ürünleri, el işleri satılan hareketli bir pazarı vardır. Bu takımadada, ismini savaşçıların yenilen düşmanlarının kafalarını koymalarından alan Kafatası Adası ile bir kaplıca ve aktif bir volkanın bulunduğu Savo Adası da dahil olmak üzere toplam dokuz yüz doksa iki adet ada vardır.  Dalışa ilgi duyuyorsanız bu adanın sularında traktörlerin, ciplerin ve buldozerlerin üzerine kabuk bağlamış mercan resiflerini de görebileceksiniz.

9. Togo

9. Togo

Nüfus: 106, 759  

Diller: Tongaca ve İngilizce  

Togo'nun yüz yetmiş adasının çoğu terk edilmiştir. Merkez Tongatapu adası, güzel lagünlerin keyfini çıkarmak ve etkileyici kireçtaşı kayalıklarını görmek için harika bir yerdir. Togo, kava içme töreniyle de tanınır. Kava, biber bitkisinin kökünden yapılır, rahatlama ve zindelik duyguları uyandırır. Togo; plajların, mercan resiflerinin ve yağmur ormanlarının keyfini çıkarmak için en güzel seyahat yerlerinden biridir.

8. Yeni Kaledonya

8. Yeni Kaledonya

Nüfus: 272.620

Dil: Fransızca  

Dalgıçlar için başka bir harika nokta olan Güney Pasifik'teki Yeni Kaledonya, büyük bir set resifi olan Grand Terre ile çevrilidir. Yeni Kaledonya'da ayrıca Unesco tarafından dünya mirası olarak ilan edilen dokuz bin millik bir lagün vardır. Manzara da çok çeşitlidir. Burada taşra ovaları, tropik dağlar, plajlar, hareketli bir şehir hayatı ve çöller bulabilirsiniz.

7. Mauritius

7. Mauritius

Nüfus: 1.270.000

Dil: İngilizce  

Mauritius, Hint Okyanusu'ndaki Doğu Afrika kıyılarında bulunan bir ada ülkesidir. Burada birçok farklı yürüyüş yoluyla karşılaşabilirsiniz; şelaleler, yağmur ormanları ve çılgın vahşi yaşam alanları. Ayrıca bir hipodrom ve botanik bahçesi de dikkat çeken noktalarından. Ülkenin göz alıcı kısımlarından bir diğeri ise bir helikopter turundayken yukarıdan izlemesi harika olan bir su altı şelalesi yanılsaması! Ayrıca 2017 yılında bu adanın altında kayıp bir kıta keşfedildi.

6. Grenada

6. Grenada

Nüfus: 113.015  

Dil: İngilizce  

Küçük hindistan cevizi tarlaları nedeniyle 'baharat adası' olarak bilinen Karayip adası Grenada, ekvatorun sekiz yüz mil yukarısında yer alır. Batı yarım küredeki en küçük bağımsız ülkelerden biridir. Yürüyüş imkanları, Yedi Kız Kardeş Şelalesi gibi nefes kesen şelaleleri ve güzel plajlarıyla tanınır. Özellikle çikolata severler için Grenada'da üç çeşit kakao çekirdeği bulunur. Çikolatası, uluslararası kakao organizasyonundan “ince lezzet” unvanına layık görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Benin

5. Benin

Nüfus: 12.450.000

Dil: Fransızca 

Batı Afrika'da bulunan Benin, Pendjari Ulusal Parkı'na ev sahipliği yapmaktadır. Bu park, Batı Afrika aslanı görmek için en iyi yerlerden biri olarak bilinmektedir. Benin, aynı zamanda Vudu dininin doğduğu yerdir. Ayrıca insan kafatasları üzerine monte edilmiş bir tahtın bulunduğu bir kraliyet sarayı müzesi vardır. Burya seyahat etmeyi düşünüyorsanız bilmelisiniz ki, Benin'deki bazı yerlerde adam kaçırma ve terörizm nedeniyle üçüncü seviye seyahat uyarısı var. Yani gitmeden önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

4. Burkina Faso

4. Burkina Faso

Nüfus: 21.500.000

Dil: Fransızca

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, her Ekim ayında düzenlenen Uluslararası Hip Hop Kültürü Festivali (Waga Hip Festivali) dahil olmak üzere zengin müzik ortamı ve canlı festivalleriyle tanınır. Ancak şiddet içeren suçlar ve terör saldırıları konusunda uyarıda bulunulduğundan, Burkina Faso'yu ziyaret etmeyi şimdilik erteleyebilirsiniz.

3. Niue

3. Niue

Nüfus: 1.620

Diller: Niue ve İngilizce

Güney Pasifik ülkesi Niue, en büyük yükseltilmiş mercan resiflerinden birine sahiptir. Burada bol miktarda balıkçılık, dalış ve şnorkelle yüzme deneyimi elde edebilirsiniz. Hatta temmuz ve ekim ayları arasında göçmen balinaları görecek kadar şanslı olabilirsiniz! Bunlarla birlikte, kaya havuzları veya 'avaiki mağarası' ve Togo ve Vaikona Uçurumlarına giden fosilleşmiş mercan ormanlarının içinden geçen Huvalu Orman Koruma Alanı da görülmeye değerdir.

2. São Tomé ve Príncipe

2. São Tomé ve Príncipe

Nüfus: 223,364

Dil: Portekizce  

São Tomé ve Príncipe, ekvatora yakın Afrika adalarıdır. Yosunla kaplı ve yılanlara ev sahipliği yapan büyük sönmüş volkanlara tırmanmaktan çekinmeyen dağcılar için idealdir. Adanın henüz çok fazla altyapısı olmasa da beyaz kumlu plajlar ve berrak sular hiç bozulmaması bu adaları turistler için çekici kılıyor. Ekoturizm ile ilgileniyorsanız, vahşi ormanları, yedi yüz bitki türü ve şelaleleri ile São Tomé ve Príncipe görülmesi gereken noktalardan biridir. Adalarda bulundan kahve tarlalarından en az birini ziyaret etmek gerektiği de sıkça verilen tavsiyelerden. Sarıhumma aşınızı yaptırdığınız ve sıtmaya karşı önlem aldığınız sürece buraya seyahat etmek oldukça güvenli.

1. Dominika

1. Dominika

Nüfus: 72.172  

Dil: İngilizce

Hayır yanlış okumadınız, Dominik Cumhuriyeti değil-Dominika. Resmi adıyla Dominika Topluluğu, Morne Trois Pitons Milli Parkına; volkanik olarak ısıtılan, buharla kaplı kaynayan göle ve altmış beş metre yüksekliğindeki Trafalgar Şelalelerine ev sahipliği yapmaktadır. Dağlık olan ülke muhteşem plajlardan nasibini alıyor. Burada siyah, kahverengi ve gümüş renklerinde kumlar bulabilirsiniz. Etrafta uzanmak için en iyisi olmasa bile yeni maceralar tatmak için harika bir yerdir.

Peki, bu ülkelerden birini hiç duymuş muydunuz? Listemizde yer almayıp bu ülkeler gibi az bilinen başka bir ülke biliyor musunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
10
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asphyxia

Ben Tuvalu ve Butan'ı biliyordum hahah 😎 Lisedeyken İngilizce performans ödevimde Tuvalu'yu tanıtmıştım, ne günlerdi be

kangurubu

19. Şeyşeller 😂😂😂

Hydra1642

19 tanesini biliyordum