Görüş Bildir
Haberler
Mu Varyantı Türkiye'de Görüldü Mü? Mu Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Mu Varyantı Türkiye'de Görüldü Mü? Mu Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Koronavirüs varyantları yeniden gündemde. Geçtiğimiz aylarda Hindistan’dan çıkan Delta varyantı dünyadan basın hastalık olmuş ve birçok ülkede görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk olarak Ocak ayında Kolombiya'da tanımlanan ve 'Mu' olarak bilinen yeni bir corona virüs varyantının izlediğini ve bu varyantın aşılara karşı dirençli olabileceğini söylemişti. DSÖ ayrıca koronavirüs aşılarının Delta varyantına karşı etkili olduğunu açıklamıştı. Şimdi ise korkulan varyant olarak Mu varyantı gösteriliyor. İlk Güney Amerika’da tespit edilen Mu varyantı, Avrupa’da birçok ülkede görülmeye başladı. Peki, Mu varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Türkiye’de Mu varyantı tespit edildi mi? İşte son günlerde en çok merak edilen konulardan biri olan Mu varyantı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz günlerde yayımladığı haftalık raporunu, özellikle Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da etkili olan ‘B.1.621’ varyantına (Mu varyantı) ayırdı.

Raporda; varyantın ‘incelenmesi’ gereken varyantlar arasında olduğuna dikkat çekilirken, Güney Amerika ve Avrupa’da vakalar tespit edildiğinin altı çizildi.

DSÖ, ‘Mu Varyantı’nın aşılara karşı daha dirençli olabileceğini düşündüren mutasyonlara sahip olduğunu, ancak bunu daha fazla incelemek için yeni çalışmalara ve verilere ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Şimdi Mu varyantı ile ilgili detaylara bir göz atalım...

MU VARYANTI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, haftalık bilgilendirme mektubunda, corona virüsü salgınıyla ilgili yeni bilgileri ve verileri kamuoyu ile paylaştı.

Dünya Sağlık Örgütü, “aşıya dayanıklı” hale getirilen mutasyona uğramış varyantın adının Mu olduğunu ve bilimsel olarak B.1.621 olarak adlandırıldığını da açıkladı.

Mu varyantının, yeni bir semptom veya belirti ile gündeme gelmediğini belirten Prof. Dr. Oğuztürk, “Mu varyantı yapılan az sayıdaki çalışmaların sonuçlarına göre çok farklı şikayetler ve semptomlar oluşturmadığı şeklinde açıklamalar var. Mu varyantında da yine diğer varyant virüslerde olduğu gibi ateş yüksekliği, öksürük nöbetler, koku ve tat alma süreçlerinde bozukluklardan bahsediliyor. Yani şunu net olarak söyleyebiliriz ki Mu varyantında da belli klinik belirtiler ve semptomlar var ama kesinlikle yeni bir virüsün farklı bir şikayetleri şeklinde ortaya çıkmamış durumda” diye konuştu.

MU VARYANTI TÜRKİYE’DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Mu varyantının Türkiye’de 2 kişide tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Koca Mu varyantı ile ilgili şunları söyledi;

MU Mutantı’nda ilave tedbir getirmeyi düşünmüyoruz çünkü şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı. Ağırlıklı delta ve delta + şeklinde, yüzde 90’ı geçen oranda. Giderek aşılama oranının da artışıyla, şuanda 2 dozun yapıldığı toplamda aşılanma 62 milyondan, 40 milyona doğru gitmiş oldu. Giderek bu sayının artışı ile vakaların düşeceğini düşünüyorum. Bizim toplumsal bağışıklık oluşturana kadar maske, mesafe gibi tedbirleri sağlamamız gerekiyor”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın