Görüş Bildir
Haberler
Milli Selfiemiz Özçekim

Milli Selfiemiz Özçekim

Sosyal Medya NL
22.05.2014 - 23:03 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 23:26

Milli Selfiemiz Özçekim

Selfie çılgınlığı tüm dünyada son hızla devam ediyor. 2013 yılının kelimesi seçilen ve ingilizce sözlüğe eklenen selfie kelimesinin Türkçe karşılığı bugün TDK tarafından açıklandı.

Cep telefonu yada dijital fotoğraf makinesi ile kendi portre fotoğrafını çekme anlamına gelen ve her gün sosyal medyada binlerce kez paylaşılan #selfie fotoğraflarına TDK vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek yaptığı seçim sonucunda selfie kelimesinin Türkçe karşılığı olarak “özçekim” kelimesini kararlaştırdı. Söz konusu kelime sosyal medyanın en popüler kelimesi olduğundan alınan kararının ilk açıklaması TDK’nın Facebook sayfasından adına yakışır şekilde yapıldı. Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyelerinin hep birlikte çektikleri ilk özçekim fotoğrafı sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü.

Karar vermeden önce vatandaşlardan önerileri toplayan TDK, gelen 500′den fazla kelime arasında en çok önerilen “özçekim”, “kendiçekim”, “görçek”, “kendinçek” ve “bakçek” kelimeleri arasından son seçimi yapmış oldu. Özçekim kelimesinin açıklanmasının ardından kısa sürede selfie kelimesinin Vikipedi sayfasıda güncellenmiş oldu. Basında ve sosyal medyada büyük yankı bulan özçekim kelimesi ile Facebook sayfaları açılmaya başladı.

Selfie kelimesi fotoğraf çekmeye ile alakalı bir durum olduğunda internetin en popüler fotoğraf paylaşım ağı Instagram’da 100 milyondan fazla #selfie etiketi ile fotoğraf paylaşılırken, Türkçe karşılığı #özçekim etiketine ise ilk günden ilgi büyük oldu.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Oscar ödül töreninde Ellen DeGeneres’ın paylaştığı sefie pozu Twitter’da rekor retweet alarak büyük yankı uyandırmıştı. Bakalım milli selfimiz özçekim'den bir dünya rekoru çıkarabilecekmiyiz (:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0