Görüş Bildir
Haberler
Seçimden Önceki Son MGK'da 'Paralel Yapı' Vurgusu

Seçimden Önceki Son MGK'da 'Paralel Yapı' Vurgusu

FreiGeist
29.04.2015 - 15:55 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 10:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 7 saat süren MGK toplantısı sona erdi. Yapılan yazılı açıklamada, 'Milli Güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiştir' denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Nisan ayı olağan MGK toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü. MGK gündemine ilk kez geçen Ekim ayındaki toplantıda giren 'Paralel yapı' seçimden önceki son MGK'nın birinci gündem maddesiydi. MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada 'paralel devlet' vurgusu dikkat çekti. 

Öte yandan toplantıda 'kırmızı kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin güncellendiği öğrenildi. Konu hakkında Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararının bildirilmesine karar verildi. Eğer Bakanlar Kurulu tavsiye kararını kabul ederse 'kırmızı kitap' güncellenmiş olacak.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • '26 Şubat 2015 tarihindeki toplantıdan bugüne kadar geçen iki aylık dönemde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmeler görüşülmüş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. Seçimlerin, huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ile kamu düzeni ve güvenliğini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur. Milli güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır. 

  • Suriye ve Irak'taki mevcut durum ile bu ülkelerden kaynaklı tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ayrıntılı şekilde ele alınmıştır. 

  • Yemen ve Libya'daki gelişmeler ile orta doğu ve kuzey Afrika bölgesindeki güncel durum ve bölgeyle ilişkilerimize dair hususlar görüşülmüştür. 

  • Ayrıca, bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş; açıklama ve kararların tarihî gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir. 

  • İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen milli güvenlik siyaseti belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının bakanlar kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir.'

Erdoğan 'Kararlarımız çok farklı devam edecek' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt dönüşü yaptığı açıklamalarda, Gülen cemaatine yüklenerek 'Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacak. Ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya yok olacaklar. MGK'dan sonra kararlarımız çok farklı devam edecek.' demişti.

İlk kez Ekim ayındaki toplantıda bildiriye girmişti

'Paralel yapı' ifadesi MGK gündemine ilk kez geçen Ekim ayındaki toplantıda girmişti. O toplantının ardından yapılan açıklamada, 'Milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır' denilmişti.

Erdoğan'dan iki Tweet

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mikroblog sitesi Twitter üzerinden iki paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın bu paylaşımı sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda MGK toplantısı devam ediyordu. Erdoğan'ın saat 20.00'de paylaştığı mesajlarda terör örgütlerine mesaj verilerek Türkiye'nin birliğine vurgu yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0