Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı

Meteoroloji'den 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı

FreiGeist
07.01.2015 - 08:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve Batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar ve buzlanma olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

BURSA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -1

EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu -3

ISTANBUL Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

YALOVA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı -5

DENİZLİ Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı -2

IZMIR Parçalı ve çok bulutlu 3

KUTAHYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -5

AKDENİZ

 Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Göller Yöresi'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey, doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 8

HATAY Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 8

MERSIN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

İÇ ANADOLU 

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. -3

ESKISEHIR Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. -4

KARAMAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -4

KONYA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı -4

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 0

KARABUK Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 1

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-80 Km/S) şekilde esmesi bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ARTVIN Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; yarın (Çarşamba) yer yer yoğun olması bekleniyor. 3

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -1

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 4

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BITLIS Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -2

ERZINCAN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 2

ERZURUM Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -1

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

GÜNEYDOĞU ANADOLU

 Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

GAZIANTEP Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

KILIS Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

SANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Karadeniz ve Ege'de fırtına; Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, batısı sabah 6 ila 8, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, akşam batısı, gece doğusu 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, sabah batısı, akşam Orta Karadeniz, gece Doğu Karadeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve doğusu kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7, akşam 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, açıkları aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, akşam 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah güneybatıdan 3 ila 5, akşam 5 ila 7, batısı periyod boyunca kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga:4,0 ila 5,0m Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, akşam doğusu güneydoğudan 2 ila 4, sabah 5 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0