Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika! Meteorooji'den Kuvvetli Sağanak ve Kar Uyarısı! Hangi İllerde Sağanak ve Kar Yağışı Olacak?

Son Dakika! Meteorooji'den Kuvvetli Sağanak ve Kar Uyarısı! Hangi İllerde Sağanak ve Kar Yağışı Olacak?

Meteoroloji hava durumu raporunu ve haftalık hava tahminini vatandaşlara duyurdu. Hava sıcaklıklarındaki düşüş kendini birkaç gündür hissettiriyor. Birçok ilde güneşli ve sıcak havalar yerini çok bulutlu ve yağışlı havalara bıraktı. Havaların bir anda soğumasıyla beraber vatandaşlar hava durumunu öğrenmek için arama motorlarına yöneldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hava durumu raporları güncel olarak paylaşılıyor. MGM bugün kuvvetli sağanak ve kar uyarısı yaptı. Peki hangi illerde sağanak ve kar yağışı bekleniyor? Havalar soğuyacak mı? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji, güncel hava durumu raporlarını kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Sıcak ve güneşli bahar günlerini yaşayan vatandaşlar bir süredir yağış ve soğuk havayla karşılaşıyorlar. Hava durumunu merak edenler MGM'nin resmi sitesine bakıyor. Meteorolojinin kuvvetli sağanak ve kar uyarısı yapmasıyla beraber araştırmalar hız kazandı.

Yağışlı Havalar Geliyor!

Yağışlı Havalar Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sık sık hava durumunu ve raporları paylaşıyor. Meteoroloji'den yapılan 12 Nisan Salı gününün değerlendirmelerine göre göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Konya dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile bu akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Isparta, Burdur, Antalya'nın doğusu, Afyonkarahisar, Gaziantep, Kilis, Denizli'nin Çardak ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'da Çığ Riski!

Doğu Anadolu'da Çığ Riski!

Bu akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz, Osmaniye ve Kahramanmaraş batısı, Adana'nın doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz, Sivas, Yozgat, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam saatlerinden sonra Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Sel ve Su Baskını Uyarısı!

Sel ve Su Baskını Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son duyurulara göre; Karadeniz'in ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve doğu bölgelerin iç ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; bu akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz, Osmaniye ve Kahramanmaraş batısı, Adana'nın doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz, Sivas, Yozgat, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgara Karşı Dikkatli Olunması Gerekiyor!

Kuvvetli Rüzgara Karşı Dikkatli Olunması Gerekiyor!

Rüzgârın; İç Anadolu'nun güneyi, Batı ve Orta Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-80 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğimli ve Dik Yamaçlarda Çığ Riski

Eğimli ve Dik Yamaçlarda Çığ Riski

MGM'nin raporuna göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji 12 Nisan 2022 Hava Durumu Raporu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Hava durumu kim ? Ve neden sıcak olmuyor

Pınar Taşik

yaz günleri hayalll