Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Yurt Genelinde Kar Uyarısı

Meteoroloji'den Yurt Genelinde Kar Uyarısı

Fooğraf: AA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle beklenen kar yağışı, İstanbul ve Ankara’da bu gece, yurdun büyük bölümünde de Salı gününden itibaren etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da kar yağışı Pazartesi gecesi başlayacak. Yağış kent genelinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde görülecek.

Kar yağışı şiddetli rüzgârlarla birlikte Çarşamba gününe kadar İstanbul’un her iki yakasında da etkili olacak. Kar yüksekliğinin sahil kesimlerinde 1-3, yüksek kesimlerde ise 5-15 santimetre arasında olması bekleniyor.

Başkent soğuyor

Ankara’da da Pazartesi gecesi beklenen karla birlikte hava sıcaklığı gündüz 1, gece sıfırın altında 3 dereceye kadar düşecek.

İl genelindeki kar yağışı, Salı günü gün boyu devam ederek, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacak. Kar kalınlığı 10 ile 20 santimetre arasında ölçülecek.

Her bölgede kar var

Yağışlar özellikle Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Adana ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkâri, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) etkisini artıracak.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıyor.

  • Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/meteoro...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0