Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Ankara ve İzmir Dahil 24 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji'den Ankara ve İzmir Dahil 24 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Akın Çelik
09.06.2023 - 13:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 24 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yapılan uyarıda vatandaşların yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülke genelinde hava durumu

Ülke genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

24 il için sarı kodlu uyarı

24 il için sarı kodlu uyarı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan MGM tarafından 24 il için sarı kodlu sağanak uyarısı verildi.

Uyarı verilen iller şu şekilde: AfyonkarahisarAmasyaAnkaraAydınBolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Kırıkkale.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balat baltasd

Artık ekimi haziran başında yapacağız anlaşıldı 2 senedir ekim zamanı yağmurlu geçiyor fidelere pas vuruyor. Yağmur bol olunca mantarı, biti miti bitmiyor.....