Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 7 İlimize Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den 7 İlimize Kuvvetli Yağış Uyarısı

FreiGeist
28.08.2015 - 08:46

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA Az bulutlu ve açık 33

ISTANBUL Az bulutlu ve açık 31

KOCAELİ Az bulutlu ve açık 32

SAKARYA Az bulutlu ve açık 31

EGE

Az bulutlu ve açık bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık 28

AYDIN Az bulutlu ve açık 39

İZMİR Az bulutlu ve açık 35

KÜTAHYA Az bulutlu ve açık 29

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 35

ANTALYA Az bulutlu ve açık 37

BURDUR Az bulutlu ve açık 33

MERSİN Az bulutlu ve açık 35

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 29

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu 30

KONYA Parçalı ve az bulutlu 28

SİVAS Parçalı ve az bulutlu 26

BATI KARADENİZ

Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık 30

BOLU Az bulutlu ve açık 28

SİNOP Parçalı bulutlu 27

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

ÇORUM Parçalı bulutlu 27

GİRESUN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

TRABZON Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 32

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 32

TUNCELİ Parçalı bulutlu 31

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 36

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 34

MARDİN Az bulutlu ve açık 32

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 36

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) , Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş:İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (saatte 20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde 2,0 m Görüş:İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısında zaman zaman kuzeyden 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: Güneybatı, zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0