Görüş Bildir
Haberler
Menajerlik Oyunlarını Hayal Kırıklığına Uğratan Şöhretleri Sanal Kalmış 15 Futbolcu

etiket Menajerlik Oyunlarını Hayal Kırıklığına Uğratan Şöhretleri Sanal Kalmış 15 Futbolcu

21.04.2016 - 13:26

Eski adıyla CM, yeni adıyla FM dünyada futbol severleri bağımlısı yapmış futbol menajerlik oyunları. Tüm dünyadan scout ekipleriyle çalışan oyun yapımcıları geleceğin yıldızlarını tahmin ettiği gibi bazılarında da fena yanılabiliyor. İşte şöhretleri sanalda kalıp gerçek hayatta yıldız olamayan futbolcular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maxim Tsigalko

1. Maxim Tsigalko
tinypic.com

Belarus'un golcü çocuğu CM serisinin olmazsa olmazlarından. Öyle ki çoğu oyun hayranı onu oyunun bug'ı olarak görüyordu. Her sezon gol rekorları kırması onu galaksinin en iyi golcüsü yapıyordu ama oyun içerisinde. Normalde Maxim'in hikayesi çok farklı. Hatta soyadı bile oyundakinden farklı. Maksim Tsyhalka aslında Dinamo Minsk'in milenyumun başındaki umut beslediği bir isim. Kariyerine Dinamo Minsk rezerv takımında fırtına gibi başlayan golcü milli takıma kadar yükseldi ama sakatlıklardan kurtulamadığı için 26 yaşında futbolu bıraktı. CM 01/02 oyununda neredeyse her maç oynayan, sakatlık nedir bilmeyen golcü oyuncunun sakatlık nedeniyle futbola erken veda etmesi ironik bir durum. Kendisini görmeden seven, tuttukları takımlara  yüz binlerce hayranı olan Tsigalko iddialara göre oyun hakkında konuşmak istemiyor. Muhtemelen o da kendini oyundaki gibi 2016 yılında dev takımlarda jübile yaparken görmek isterdi.

2. Anatoli Todorov

2. Anatoli Todorov

Muhtemelen oyunun yapımcıları yeni bir Stoichkov geliyor sanıp Litex forması giyen genç futbolcuyu CM4'ün gol makinesi olarak görmüşlerdi. Her sene gol kralı olan Litex'ten ekürisi Kakalov ile beraber ufak bütçeli takımları zaferden zafere koşturan forvet oyuncusunun kariyeri oyundakine paralel gitmedi. Şu an Bulgaristan 3. liginde top koşturan 31 yaşındaki futbolcunun kariyerinde toplam 41 golü var. Oyunda bir sezonda attığı golden daha az bir rakam.

3. Temur Altunhan

3. Temur Altunhan

Türk oyun severler için yabancı kuralı kabus gibidir. Piyasada tonla yabancı 'wonderkid' vardır ama siz hepsini oynatamazsınız. Böyle bir durumda keşfedildi Temur Altunhan. Bitiriciliğin 20 olması, yerli statüsünde oynaması ve çerez parasına transfer edilmesi Temur'u da görmeden sevilenler kategorisine soktu. Oyunda Avrupa devlerinin radarına giren Temur gerçekte ise alt liglerden kurtulamadı. Yalovaspor'da başlayan kariyeri, Kırıkkalespor, Kırşehirspor, Ankara Demirspor gibi alt liglerde devam etti. Şu an amatör futbol takımı Ankara D. Evler Karadenizgücüspor formasını terletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. İrfan Başaran

4. İrfan Başaran

Galatasaray'ın efsane döneminde Hagi sahada şov yaparken herkes Emre Belözoğlu'nu yeni Hagi, İrfan'ı ise yeni Emre olarak görüyordu. Tekniği, paslarıyla tipik bir on numara oyuncusu olan İrfan CM 03/04 gözlemcilerinin de gözünden kaçmamıştı haliyle. Oyun başladığında 14 yaşında olan İrfan müthiş futbolu sayesinde ehliyetten önce Milan, Barcelona gibi takımlardan transfer teklifleri alıyordu. Kariyeri oyundaki gibi ilerlemeyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu şu an Yeni Malatyaspor'da başarılı bir sezon geçiriyor.

5. Sergey Nikiforenko

5. Sergey Nikiforenko

CM 01/02'nin şüphesiz en iyi gizli forvetlerinden. Santrafor olmasa da santraforlardan çok gol atıp on numaralardan fazla asist yapan tek kişilik takım. Gerçek hayatta ise 1998 yılında geldiği Beyaz Rusya 1. lig takımı Shaktar Soligorsk'tan hiç ayrılmayıp futbolu 2011 yılında bıraktı. Şu an aynı takımın teknik direktörü.

6. Evandro Roncatto

6. Evandro Roncatto

CM03/04 ile birlikte yazılar gitmiş kuş bakışı piyonların birbirlerine beyaz nokta gönderdiği daha gerçekçi bir oyun motoru gelmişti. Detay olmamasına rağmen o nokta haliyle bile seyretmesi en zevkli oyunculardandı Roncatto. Sol kanattan yardırarak gol atması, harika çalımları bencil olmasına rağmen birçok oyun sever için kendisini en sevilen oyunculardan yapmıştı. Gerçekte ise Kıbrıs Rum Kesimi ve Kazakistan macerasına son veren Brezilyalı şu an ülkesinin alt lig takımı Rio Branco forması giyiyor.

7. Yasin Karaca

7. Yasin Karaca

Özellikle Türkiye Ligi oynayanların olmazsa olmazıydı gurbetçi futbolcu. CM2'de forvet, 03/04 serisinde ise hücumun her yerinde oynayabilen bonservisi İstanbul'da ortalama bir daire fiyatına alınabilen yetenekli bir futbolcuydu oyunda. Gerçekte ise oyundaki gibi istikrarlı olamadı. Anderlecht altyapısından yetişen hücumcu 2004 yılında Akçaabat Sebat'a transfer olup beklentileri karşılayamadı. Sürekli Türkiye, Belçika arasında mekik dokuyup gittiği kulüplerde patlama yapamayan Yasin şu an Belçika'da KFC Turnhout forması giyiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Freddy Adu

8. Freddy Adu

Adu oyunla ilgisi olanları değil tüm dünyayı yanılttı. Amerikanların 13 yaşında yeteneğini dünyaya duyurduğu, Pele'nin kendisi için 'gençliğimi gördüm' dediği forvet oyuncusu sadece oyunun değil futbol tarihinin de hayal kırıklıklarından. Oyun başladığında henüz bir çocuk olan Freddy yeni kariyer açılınca ilk alınacak isimlerdendi. 14-15 yaşlarında oyunda rakip kalecilere diz çöktüren, Amerikanların da gerçekte üzerine uzun planlar yaptığı wonderkid 26 yaşına gelmesine rağmen hiçbir zaman beklendiği yerin binde birine bile gelemedi. Kariyerini de biz değil görsel anlatsın.

9. To Madeira

9. To Madeira

CM01/02'nin Portekizli gol makinesi. Sezon içinde 50-60 golleri gören bu af edersiniz hayvan oyunun efsanesiydi. 'Gerçek hayatta nerede peki bu adam?' diye sorabilirsiniz. Cevabı; hiç olmadı ki. Tamamen hayali bir futbolcu olan Portekizli belki de sadece rakamlardan ibaret olup bu kadar sevilen tek sanal kahraman.

10. Kennedy Bakırcıoğlu

10. Kennedy Bakırcıoğlu

Oyunda yabancı kuralı kabus gibi çökmüşken İsveç semalarından bir yıldız yükseliyordu; Kennedy Bakırcıoğlu. Türkiye kökenli Süryani bir ailenin çocuğu olan Kennedy sadece oyunun değil Avrupa futbolunun da umudu olmuştu. Fiziği, tekniği ve özellikle kelliğiyle yeni Zidane'lar kervanına katılan orta saha oyuncusunun kariyeri ise oyundaki gibi parlak geçmedi. Hammarby'de yakaladığı çıkışla Ajax, Twente, Racing gibi klüplerde oynasa da oyundaki etkiyi yaratamadı. Şu an şöhreti yakaladığı Hammarby'nin kaptanı olarak takımını bir yerlere getirmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Robson Toledo

11. Robson Toledo

CM03/04'ün çılgın futbolcusu hızı, hızlanması, bitiriciliğiyle şu an Cristiano Ronaldo ne yapıyorsa oyunda da bir tık fazlasını yapıyordu. 150-200 bin dolar gibi düşük fiyatlara gelen futbolcu gerçek hayatta asla bekleneni veremedi. İtalya'nın alt lig takımlarında tüm kariyerini geçiren CM efsanesi şu an İtalya 4. ligi ekibi Rapollobogliasco formasını terletiyor.

12. Jose Julian De la Cuesta

12. Jose Julian De la Cuesta

Hep hücumculardan bahsetmek olmaz. Jose CM03/04'ün en etkili defansif oyuncularındandı. Stoperde Stam kadar iyi bir kesici, sol bekte ise Maldini gibi zekiydi. Orta saha dahil verilen her görevi başarıyla yerine getiren, kart görmeyen adam gibi adamdı. Yalnız Türk takımları için bir sorun vardı. 'De la Cuesta'yı altın on bire koymuşlar, yine de memleketim demiş.' sözü kendisine uygundu. Ne kadar maaş alırsa alsın, ne kadar övülürse övülsün Jose ülkemize bir türlü alışamıyordu. Gerçekte ise Avusturya ve İspanya maceralarının ardından çok sevdiği ülkesi Kolombiya'nın Santa Fe takımına transfer oldu. Orada da tutunamadı ve şu an bonservisi elinde 'Bir başkadır benim memleketim.' şarkısı eşliğinde takılıyor.

13. Leonardo Pisculichi

13. Leonardo Pisculichi

İsminin okunuşu arkadaşlar arasında tartışmalı olsa da sol kanattan yaptığı bindirmeleri tartışmasız olan bir oyuncuydu. Düşük bütçeli takımların can simidi olan Leo'dan sadece oyunun takipçileri değil tüm Arjantin umutluydu. O gazla Argentinos'tan Mallorca'ya transfer olan Arjantinli oradan ayağının tozuyla Katar'a ve Çin'e transfer oldu. Muhtemelen Katar ve Çin liglerinde emelilik ikramiyesini toplayan Leo ülkesine kesin dönüş yaptı. Şu an çok olmasa da River Plate forması giyiyor. Soyadı da 'Piskuliçi' diye okunuyor.

14. Isaac Okoronkwo

14. Isaac Okoronkwo

Yine CM'nin bizi ismiyle sınadığı bir yıldız futbolcu. Kendisi CM01/02'de taş gibi stoperdi. Gerektiğinde sağ veya sol bek de oynardı. Oyunun en istikrarlı oyuncularındandı. Shaktar'dan sonra Wolverhampton'a geçse de İngiltere kendisine pek yaramadı ve soluğu uzun yıllar oynayacağı Rostov'da aldı. 2013 yılında futbolu bırakan Okoronkwo diğer CM efsanelerine göre bir nebze de olsa başarılı olabildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Cafercan Aksu

15. Cafercan Aksu

Mülayim Erdem, Özgürcan Özcan, Oğuz Sabankay gibi gençlerle birlikte altın jenerasyonun bir parçası olan Cafercan CM03/04'ün de en iyi şutörlerindendi. Mesafe tanımadan attığı şutları kendisine büyük takımların kapısını kolayca açıyordu. Ancak, kariyeri oyundakinin tersine gitti. Yetiştiği kulüp Galatasaray tarafından serbest bırakıldıktan sonra alt liglerde yer alabildi. Şu an Kırklarelispor forması giyiyor. CM03/04 oyununda aynı kadroda yer alan Arda Turan genelde alt liglere kiralanırken, Cafercan da Avrupa devlerinin tekliflerini değerlendirirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
453
74
28
26
26
21
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yiğit1903

g.afrikalı mokoena efsaneydi

Kavinsky

Vitali Kutuzov'u unutmayalım.

Denn

Ne günlerdi be Tsigalkolu tişört bile yapmıştık :) yeniden mi başlasak Cm 01-02 bi kaç sezon iyi gider :)