Görüş Bildir
Haberler
Mayıs Ayında 40 Kadın Erkekler Tarafından Öldürüldü: Kadınlar En Çok Evlerinde Öldürüldü

Mayıs Ayında 40 Kadın Erkekler Tarafından Öldürüldü: Kadınlar En Çok Evlerinde Öldürüldü

İktidarın ve ittifak yaptığı HÜDA PAR'ın ve Yeniden Refah Partisi'nin kadınları sürekli hedef alması sonucu kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun hazırladığı mayıs ayı raporuna göre, 40 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 22 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü'

'Bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü'

Kadına şiddetin karşısında olmayan bir grup, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi sonrası gözlerini 6284 sayılı kanuna çevirdi. Uzun bir süredir HÜDAR PAR ve Yeniden Refah Partisi 'İstanbul Sözleşmesi'ni feshettik, 6284 sayılı kanunu da kaldıracağız'' diyerek kadınları hedef alıyor. 

Siyasilerin kadınları hedef almasıyla beraber kadın cinayetlerinde ciddi bir artık gözlemleniyor. Kadın cinayetlerini durdurmak isteyen uzmanlar ise siyasilerin kadınları hedef almamasına dikkat çekse de durum değişmiyor. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 Mayıs Raporu'nu yayınladı. Buna göre, mayıs ayında 40 kadın erkekler tarafından katledilirken, 22 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Öldürülen 40 kadından 7’sinin boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyle öldürüldüğüne dikkat çekilidi.

'Mücadeleye devam edeceğiz'

'Mücadeleye devam edeceğiz'

Raporda şunlara yer verildi: 'Türkiye’de kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi 13 yıldır devam ediyor. Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığı ise kaç kadının, neden, nasıl, kim tarafından öldürüldüğünü açıklamak yerine, kadın cinayeti verilerinin yanlış hazırlandığını söyleyerek gerçekleri çarpıtıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz''

'Kadınların 30’u evinde öldürüldü'

'Kadınların 30’u evinde öldürüldü'
İçeriğin Devamı Aşağıda

''Kadınların 30’u evinde öldürüldü'' denilen raporda, ''7’si sokakta, 1’i arabada, 1’i ıssız bir yerde öldürülmüştür. 1 kadının öldürüldüğü yer tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 75’i evlerinde öldürüldü'' denildi. 

Failin mayıs ayında da değişmediğine dikkat çekilen raporda, ''Mayıs ayında öldürülen 40 kadının 12’si evli olduğu erkek, 8’i tanıdığı biri, 7’si birlikte olduğu erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 3’ü eskiden birlikte olduğu erkek, 3’ü oğlu, 2’si kardeşi, 2’si akrabası tarafından öldürülmüştür. Bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü'' ifadeleri yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
3
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Akyüz

Büyük ihtimalle ölenlerin ve öldürenlerin çoğu malum partilidir. Bile bile lades, akıl alır gibi değil gerçekten

Öteye Giden

Sırf AKP'li diye ölmeyi mi hak ettiler ? Eğer bu seçimde Erdoğan'a vermişlerse evet hak etmişlerdir

...

Ülkenin yarısana anlatamadığımız durum buydu işte . Kadınlar dedik kadim hakları dedik İstanbul sözleşmesi dedik . Yok dediler . TÜRKİYE kazandı dediler ...

asgoodasitgets

Oran çok yüksek 🥺