Görüş Bildir
Haberler
Fatih Erbakan, Önce Yemin Etti Sonra Hedef Aldı: ''6284 Haşa Bir Ayet Değil''

etiket Fatih Erbakan, Önce Yemin Etti Sonra Hedef Aldı: ''6284 Haşa Bir Ayet Değil''

14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde 1,5 milyondan fazla oy alan Yeniden Refah Partisi, 5 milletvekili çıkardı. Seçim sürecinde de İstanbul Sözleşmesi gibi kadını şiddetten koruyan 6284 sayılı kanunun da kaldırılacağının sinyallerini veren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 6284 sayılı kanunu hedef aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemin sonrası 6284 sayılı kanuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Yemin sonrası 6284 sayılı kanuna ilişkin açıklamalarda bulundu

14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde 1,5 milyondan fazla oy alan Yeniden Refah Partisi, 5 milletvekili çıkardı.

Milletvekili seçilenler arasında yer alan Genel Başkan Fatih Erbakan, Konya'dan bir, Kocaeli'den bir, İstanbul’dan da üç vekil çıkardıklarını açıklamıştı.

Milletvekilliği seçimi öncesi açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılmak için 30 maddelik teklif sunmuştu. Taleplerden biri de ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun kaldırılmasıydı. Yeniden Refah Partisi, şart listesinin 15’inci maddesinde ise bu isteği şöyle dile getirmişti: “İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin TBMM’de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması.”

Cumhur İttifakı'na sundukları 30 maddelik talebin kabul edilmesi üzerine Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhur İttifakı'na katılmıştı.

'Tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez’

'Tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez’

Yeniden Refah Partisi'nin ve HÜDA PAR'ın seçim sürecinde 6284 sayılı kanunun hedef alması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sessiz kalmadı. Twitter hesabından, ‘’6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez’’ açıklamasında bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'6284 haşa bir ayet değil'

'6284 haşa bir ayet değil'

CNN canlı yayınına katılan Fatih Erbakan, 'Ailenin Korunması ve Kadın Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a ilişkin açıklamalarda buludu. 

AK Partili Özlem Zengin'in '6284 kırmızı çizgimizdir' sözlerinin hatırlatılması üzerine Erbakan, 'Özlem Zengin'le karşılaşmadık.  Özlem Hanım kadına şiddet konusunda bir kırmızı çizgiden bahsetmiştir. 6284 haşa bir ayet değil. Kadına şiddet kırmızı çizgimizdir demiştir. Kadına, doğaya, hayvana, şiddet doğamıza aykırı. Suç unsurlarının yazılması lazım. Ekonomik, psikolojik şiddet nedir, nasıl olur bunun belli olması lazım. Bir de iddia sahibinin iddiasını kanıtlaması lazım. Bunlar varsa cezanın daha ağırlaştırılması gerekiyor' diyerek yanıt verdi.

6284 sayılı kanun nedir?

6284 sayılı kanun nedir?

6284 Sayılı Kanun, İstanbul Sözleşmesi’nin bütüncül sistemini (Önleme, Koruma, Kovuşturma, Ceza) kabul ediyor. 

Kanunun genel mekanizması şiddetin failini önleyen, şiddete maruz kalan kadın ve çocukları koruyup destekleyen, faili cezalandıran ve şiddeti izleyen bir teorik altyapıya dayanıyor. 

‘İlkeler ve Tanımlar’ başlıklı maddesi, herhangi bir medeni hal, kan bağı, akrabalık ayrımcılığı yapmadan her kadının şiddete maruz kalabileceğinden ve her erkeğin şiddet uygulayabileceğinden hareketle ‘şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi’ amacını içeriyor.

Herhangi bir medeni hal ayrımı yapmaksızın tüm kadınlara, kendilerine yönelen şiddetin uygulayıcısı kim olursa olsun, mekanizmalara başvurma, tedbir talep etme hakkı bu kanunla tanındı.

Bu kanunla hakime, şiddetin sona ermesi ve kadının hayatının korunması için gerekli, somut, duruma uygun tedbirlerin alınabilmesi yetkisi ve görevi verildi.

Polise, uzaklaştırma kararı alma, uygulama yetkisi ve görevi verildi.

Kadınların coğrafi sınır olmaksızın istedikleri mahkemede koruma ve destek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmesi, tedbir kararının tebliği gerekli olmaksızın uygulanabilmesi gibi birçok adım atıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
23
14
8
6
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pikasevde

allahım sen tez vakitte bunlara oy verenlerin isyan etmesini sürünmesini göster allahım

Öteye Giden

Kadınların beyanı esastır maddesi ne kadar doğru peki

mamamia

Ayetleri eğip büktükleri gibi bunları da şey ederler çok takılmamak gerekir..

RACON X RACON

Islamiyeti kullanan sözde sahtekar müslüman müsvedesi...Sana mi kaldi la Islamiyet .O kadar mi kaybettik..

kunti

Şunlara oy veren kadınlar bence her boku hakediyor