Görüş Bildir
Haberler
Mart Ayının Utanç Tablosu: En Çok Cinsel Taciz Okullarda Yaşandı

Mart Ayının Utanç Tablosu: En Çok Cinsel Taciz Okullarda Yaşandı

FreiGeist
06.04.2016 - 10:54 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 14:37

Medyaya yansıyan taciz haberlerinin yüzde 58’i okul, kurs, etüt merkezi ve çocuk rehabilitasyon merkezlerinde yaşandı. Tacize maruz kalanların yüzde 76’sını kız ve oğlan çocukları, yüzde 24'ünü yetişkin kadınlar oluşturdu. Tacizcilerin yüzde 41’i mağdurların öğretmeniydi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği bilgilere göre, Mart ayı boyunca medyaya tam 29 farklı taciz vakası yansıdı. 

19 ilde yaşanan taciz vakalarında toplam 84 kadın ve çocuk tacize uğradı.

Basına yansıyan taciz olaylarının yüzde 58'i okul, kurs, etüt merkezi ve çocuk rehabilitasyon merkezlerinde yaşandı.

Tacizcilerin yüzde 41’i ise mağdurların öğretmeniydi.

Tacizciler öğretmenlerle sınırlı değildi; okuldaki hizmetliler, servis şoförleri, diğer öğrenciler, bir kuran kursu imamı ve bir yuva çalışanı da tacizciler arasında yer aldı.

%31’i oğlan, %69’u kız çocuğu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mart ayında 14 ilden eğitim-öğretim kurumlarından taciz haberleri geldi. (Adana (2), Antalya (2), Artvin (1), Aydın (1), Bursa (1), Çanakkale (1), Denizli (1), Hatay (1), İstanbul (1), İzmir (1), Karaman (2), Konya (1), Osmaniye (1), Sivas (1))

14 ilde yaşanan 17 olayda, toplam 64 öğrenci tacize maruz kaldı.

Tacize maruz kalan öğrencilerin yüzde 31’ini oğlan çocukları, yüzde 69’unu kız çocukları oluşturdu.

Öğrencilere yönelik 17 taciz vakasında, faillerin 7’si tutuklandı. En az 8 öğrenciyi taciz eden üç tacizci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer tacizcilerin tutuklanıp tutuklanmadıklarına haberlerde yer verilmedi.

Tutuksuz yargılananlardan 3 örnek

  • Tutuksuz yargılanmasına karar verilen bir ortaokul öğretmeni 14 yaşlarındaki beş kız öğrenciyi cinsel içerikli fotoğraf ve mesajlar göndererek taciz ediyordu.

  • Yine tutuksuz yargılanacak bir lise müdür yardımcısının, öğrencisine “Ergenlik dönemindesin. Senin de cinsel ihtiyaçların olabilir, ihtiyaçlarını karşılayabilirim” dediği ses kayıtları ortaya çıktı.

  • Tutuksuz yargılanacak bir başka öğretmenin ise iki kız öğrencisini hem fiziksel olarak taciz ettiği hem de cep telefonlarına sürekli mesaj gönderdiği, öğrencilerin notlarının düştüğünü ve psikolojilerinin değiştiğini gözlemleyen rehber öğretmen tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
93
65
8
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Nazif

Gün yüzüne çıkmayan neler neler vardır da haberimiz yok.Olsa iyice paranoyak olacağız.Kimseye güvenemiyoruz.

Z.K

Eskiden bi yerlere giderken anahtarı güvenip komşularımıza verirdik şimdi aynı evin içinde yaşadığımız aile üyelerimizden şüphe eder duruma geldik...Hocaları... Devamını Gör

Berkut Keskin

Dinciler güç kazandıkça,ülke daha da fazla tacize tecavüze uğramaya başladı.. ülke 14 yılda gözlerimizin içine baka baka eridi gitti.. Türkiye gitti Işidista... Devamını Gör