Görüş Bildir
Haberler
Mahir Ünal'ın Sözlerinin Benzerini Erdoğan da Söylemiş: 'Affını Bahçeli mi İsteyecek?'

Mahir Ünal'ın Sözlerinin Benzerini Erdoğan da Söylemiş: 'Affını Bahçeli mi İsteyecek?'

AK Parili Mahir Ünal'ın dil devrimini hedef alan ve grup başkanvekilliği görevinden istifasına yol açan sözlerinin benzerini yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sarf ettiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Partili Mahir Ünal geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte dil devrimini hedef almışı. Ünal, 'Maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir' demişti.

Bugün konuştuğumuz Türkçe’nin düşünce üretebilmesinin mümkün olmadığını ileri süren Ünal 'Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz, konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz' ifadelerini kullanmıştı. 

Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen tepkinin ardından grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

"Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız" 📹

AK Partili Ünal'ın dil devrimi hedef alan sözleri tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Mahir Ünal ile benzer ifadeler kullandığı ortaya çıktı. 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Aralık 2014’te 49. TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmasından bir kesiti sosyal medya hesabından paylaştı. Kaya'nın paylaştığı videoda Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

'Bizim son derece zengin bilim yapmaya, bilim üretmeye son derece müsait dilimiz varken bir gece yattık. Sabah kalktık, baktık o dil yok. Son derece elverişli olan dil yapısı adeta törpülendi. İşte şu anda Türkçe’nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca kelime ve kavramlara başvuracaksınız ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelime ve kavramlara başvuracaksınız. Bu sorunların hepsini aşmak zorundayız.'

"Affını Bahçeli mi isteyecek?"

"Affını Bahçeli mi isteyecek?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan CHP'li Kaya, 'Erdoğan'dan esinlenen Mahir Ünal, Türkçe'ye ve Cumhuriyet devrimlerine dil uzatmanın bedelini affını isteyerek ödedi. Erdoğan 'Bir gece yattık sabah kalktık o dil yok.Türkçe'nin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız' demişti. Erdoğan'ın affını Devlet Bahçeli mi isteyecek?' notunu düştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
24
8
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Yalnız o zamanlar resmi tarihle yüzleşme adı altında cumhuriyet tarihine saldırmak günlük rutin halini almıştı. AKP bu konuda ne kadar solcu, hümanist, apoli... Devamını Gör

Semih Kurnaz

Tayyip görevden affını istesin. Ooo ne dedi?!

Uygar Aytun

Alp Er Tunga destanı MS 7. yüzyılda kaleme alınmış olup bugün de rahatça anlayabildiğimiz bir Türkçe ile yazılmıştır. Alp Er Tunga öldü mü / Esiz ajun ka... Devamını Gör