Görüş Bildir
Haberler
Mafya Dünyasının Karanlık Yüzünü En İnce Ayrıntısına Kadar Görebileceğiniz 20 Az Bilinen Film

Mafya Dünyasının Karanlık Yüzünü En İnce Ayrıntısına Kadar Görebileceğiniz 20 Az Bilinen Film

Beyza
13.08.2023 - 12:18

Mafya dünyasının gizemli ve karanlık yüzünü en detaylı şekilde ortaya çıkaran, genellikle göz ardı edilen 20 filmi sizlerle paylaşıyoruz. Bu filmler, mafya hayatının gerçek yanlarını, en ince ayrıntısına kadar ele alarak, izleyicilere adeta bir mafya üyesinin gözünden dünyayı görme fırsatı sunuyor. 

Film listesi için aşağıya kaydırın 👇🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Married to the Mob (1988)

20. Married to the Mob (1988)

IMDb: 6,2

Özet: Angela de Marco, gangster kocasının iş kolundan bıkmıştır ve suç dünyasının bir parçası olmak istemez. Kocası, mafya babası Tony 'The Tiger' Russo'nun metresi ile ilişkisi olduğu için öldürülünce Angela ve oğlu, yeni bir başlangıç ​​yapmak için New York'a gider. Ne yazık ki Tony gözünü Angela'ya dikmiştir ve onu Tony'yi yakalamak için kullanmak isteyen gizli bir FBI ajanı da vardır.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Matthew Modine, Alec Baldwin, Michelle Pfeiffer

19. New Jack City (1991)

19. New Jack City (1991)

IMDb: 6,6

Özet: Nino Brown başarılı bir suç patronu ve gangsterdir. 80lerden beri New York şehrine uyuşturucu satmaktadır. Bir gün İtalyan mafyasıyla anlaşmazlık olur ve İtalyanlar Nino’yu ortadan kaldırmak ister. Scotty ve Nick ise amacı Nino’yu yakalamak olan iki polistir. Nino daha önceleri Scotty nin annesini de öldürmüştür. Scotty ve Nick Nino’nun yeni kurmaya çalıştığı suç çetesinin içine sızmaya çalışacaklardır fakat hiçbir şey sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Mario Van Peebles

Oyuncular: Wesley Snipes, Ice-T, Allen Payne

18. First Love (2019)

18. First Love (2019)

IMDb: 6,7

Özet: Genç bir boksör ve bir telekız, Tokyo'da bir gece boyunca kendilerini bir uyuşturucu kaçakçılığı planının içinde bulurlar.

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Masataka Kubota, Nao Ohmori, Sakurako Konishi

17. Bugsy (1991)

17. Bugsy (1991)

IMDb: 6,8

Özet: 'Bugsy' lakaplı, New York’lu gangster Ben Siegel, Los Angeles’a kısa bir iş seyahatine çıkar. İyi görünümlü ve kadınları baştan çıkartmak konusunda başarılı Siegel, karşısına çıkan rakiplerini alaşağı etmek adına asla geri adım atmaz. Los Angles hayatı, sinema dünyası ve her şeyden öte Virginia Hill, evde onu bekleyen ailesine dönmesine engel olacaktır. Bir gün Las Vegas’a bir iş için gidince aklına parlak bir fikir gelecektir… 

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Warren Beatty, Annette Bening, Harvey Keitel

16. Clockers (1995)

16. Clockers (1995)

IMDb: 6,9

Özet: Siyahi bir 'köşe başındaki' olan 19 yaşındaki Strike, aslında bir gün bu dünyayı terketmeyi hayal eden, evde kendi başınayken trenlerle oynayıp çikolatı süt içen biridir. Bir gün uyuşturucu lordlarından Rodney, ondan bir başka sokak satıcısı olan Darryl’i öldürmesini ister. Böylelikle şebekede 'terfi' edecek olan Strike, bu konuda kararsızdır. Darryl gerçekten vurulur, tüm gözler Strike’dadır. Ancak deneyimli polis Rocco Klein başka bir koku almaktadır ve olayların üzerine gider.

Yönetmen: Spike Lee

Oyuncular: Harvey Keitel, John Turturro, Delroy Lindo

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Across 110th Street (1972)

15. Across 110th Street (1972)

IMDb: 7

Özet: Cesur bir soygunda, İtalyan mafyasından yaklaşık 300.000 dolar çalınır. İki polis gibi birkaç mafya öldürüldü. Teğmen Pope ve Yüzbaşı Mattelli, davayı bozmaya çalışan iki New York polisidir. Üç küçük suçlu parayla birlikte kaçıyor. Onları önce mafya mı yakalayacak yoksa polis mi?

Yönetmen: Barry Shear

Oyuncular: Anthony Quinn, Yaphet Kotto, Anthony Franciosa

14. Deep Cover (1992)

14. Deep Cover (1992)

IMDb: 7

Özet: Bir polis memuru, ağlarını genişletmeye çalışan uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir çetenin içine sızmakla görevlendirilir. Polis, çete içinde sadece görevini yerine getirmeye çalışmakla kalmaz, aynı zamanda kendisini uyuşturucu maddeden uzak tutmak için savaşmak zorunda kalır.

Yönetmen: Bill Duke

Oyuncular: Laurence Fishburne, Jeff Goldblum, Victoria Dillard

13. Two Hands (1999)

13. Two Hands (1999)

IMDb: 7

Özet: 19 yaşındaki bir çocuk, çete ganimeti ortadan kaybolunca kendisini yerel bir gangstere borçlu bulur ve haydutlardan kaçmasına neden olur. Bu sırada iki sokak çocuğu, kayıp parayı bulunca bir alışveriş çılgınlığı başlatırlar.

Yönetmen: Gregor Jordan

Oyuncular: Heath Ledger, Bryan Brown, David Field

12. Why Don't You Play in Hell? (2013)

12. Why Don't You Play in Hell? (2013)

IMDb: 7,1

Özet: Japonya'da gonzo film yapımcıları, bir aktrisin kariyerini kurtarmak, bir yakuza savaşını sona erdirmek ve başarılı bir film yapmak için üç yönlü bir plan yaparlar.

Yönetmen: Sion Sono

Oyuncular: Jun Kunimura, Shinichi Tsutsumi, Fumi Nikaidō

11. Chopper (2000)

11. Chopper (2000)

IMDb: 7,1

Özet: Mark Read'in en sevdiği arkadaşı olan Jimmy tutuklanmıştır. Mark ona yardım etmek istediği için davaya bakacak olan hakimi kaçırmaya karar verir. Planlar yazıldığı gibi ilerlemez ve 'Kasap' mahlaslı Mark Read yakalanır. Artık arkadaşıyla aynı hücrede 16 yıl boyunca kalmaya mahkum edilir. Ancak bu ücrede bir de bir çete litedi olan Keithy George vardır. Keithy ve Mark Read keskin karakterleri nedeniyle bol çatışmalı bir zoraki dostluğun pençesine sürükleneceklerdir.

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Eric Bana, Vince Colosimo, David Field

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Branded to Kill (1967)

10. Branded to Kill (1967)

IMDb: 7,2

Özet: Japon yeraltı dünyasının üçüncü sıradaki tetikçisi Goro Hanada ve karısı Mami, Tokyo'ya uçarlar ve eski bir tetikçiden taksi şoförüne dönüşen Kasuga tarafından karşılanırlar. Hanada, Kasuga'nın yeraltı dünyasına dönmesine yardım etmeyi kabul eder ve üçü, yakuza patronu Michihiko Yabuhara'nın sahibi olduğu bir kulübe gider. İki adam, bir müşteriye Sagami Sahili'nden Nagano'ya kadar eşlik etmesi için tutulur . Görüşmeden sonra Yabuhara, Mami'yi baştan çıkarır.

Yönetmen: Seijun Suzuki

Oyuncular: Joe Şişido, Koji Nanbara, Annu Mari

9. Get Carter (1971)

9. Get Carter (1971)

IMDb: 7,3

Özet: Newcastle’da doğmuş bir gangster olan Jack Carter, yıllarını organize suç patronları olan Gerald ve Sid Fletcher’ın himayesinde geçirmiştir. Bir yandan Gerald’ın sevgilisiyle yasak bir aşk yaşayan Jack, kadınla beraber Güney Amerika’ya kaçma planları yapmaktadır. Ancak ani bir haber her şeyi değiştirir. Jack, önce Newcastle’a dönerek kardeşinin cenazesine katılmak zorundadır. Söylenene göre kardeşi bir araba kazasında ölmüştür; ancak bu açıklama Jack’e ikna edici gelmez. Jack, bu ölümün arkasında yatan sebepleri ortaya çıkarmak isteyecektir.

Yönetmen: Mike Hodges

Oyuncular: Michael Caine, Ian Hendry, Britt Ekland

8. A Better Tomorrow (1986)

8. A Better Tomorrow (1986)

IMDb: 7,4

Özet: Reform yapan eski bir gangster, görüşmediği polis kardeşiyle barışmaya çalışır, ancak eski çetesiyle olan bağlarını koparmak zordur.

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Ti Akciğer, Leslie cheung, Chow Yun-yağ

7. The Friends of Eddie Coyle (1973)

7. The Friends of Eddie Coyle (1973)

IMDb: 7,4

Özet: Yaşlanan bir başlık hapse geri dönmek üzere. Kaderinden kaçmayı umarak federallere çalıntı silahlar hakkında bilgi verirken, aynı zamanda banka soyan arkadaşlarına da silah sağlıyor.

Yönetmen: Peter Yates

Oyuncular: Robert Mitchum, Peter Boyle, Richard Jordan

6. Birds of Passage (2018)

6. Birds of Passage (2018)

IMDb: 7,5

Özet: Esrar bolluğu sırasında, Kolombiya'da uyuşturucu kaçakçılığının kökenlerinin görüldüğü şiddetli bir on yıl boyunca, Rapayet ve yerli ailesi, işi kontrol etmek için hayatlarını ve kültürlerini yok eden bir savaşa karışır.

Yönetmen: Ciro Guerra, Cristina Gallego

Oyuncular: Carmina Martínez, Natalia Reyes, José Acosta

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Charley Varrick (1973)

5. Charley Varrick (1973)

IMDb: 7,5

Özet: Charley Varrick, arkadaşlarıyla birlikte küçük bir kasabada bir banka soyar, ancak az miktarda para almak yerine, mafyaya ait çok büyük miktarda para çaldıklarını keşfederler. Charley şimdi sadece polisten değil, mafyadan da kaçmak için bir plan yapmalıdır.

Yönetmen: Don Siegel

Oyuncular: Walter Matthau, Andrew Robinson, Joe Don Baker

4. The Long Good Friday (1980)

4. The Long Good Friday (1980)

IMDb: 7,6

Özet: Bir adam, parayı Belfast'ta bilinmeyen bir alıcıya teslim ederken , paranın bir kısmını kendisi için alır. Alıcılar bir kır evinde parayı sayarken üniformalı silahlı kişiler tarafından saldırıya uğrarlar. Kısa süre sonra teslimatın şoförü Phil kaçırılır ve öldürülür. Daha sonra teslimatçı Colin de Londra'daki bir yüzme havuzunda öldürülür.

Yönetmen: John Mackenzie

Oyuncular: Bob Hoskins, Helen Mirren

3. The Snitch (1962)

3. The Snitch (1962)

IMDb: 7,7

Özet: Esrarengiz gangster Silien, hapisten yeni çıkmış ve basit bir soygun olması gereken şeye zaten bulaşmış olan Faugel hakkında bilgi vermekten sorumlu olabilir veya olmayabilir. Bu acımasız, çarpık ve çok katmanlı polisin sonunda, kime güvenilecek?

Yönetmen: Jean-Pierre Melville

Oyuncular: Jean-Paul Belmondo, Serge Reggiani

2. Angels with Dirty Faces (1938)

2. Angels with Dirty Faces (1938)

IMDb: 7,9

Özet: Rocky ve Jerry çocuklar arkadaşıdırlar. İkili küçükken bir soygun yapmaya kalkışmışlardır ve Rocky bu esnada Jerry’nin hayatını kurtarmıştır. Ancak olaylar sırasında Rocky polisler tarafından yakalanmış; daha hızlı koşabilen Jerry ise kaçmıştır. Rocky bir ıslahevine gönderildikten sonra bir gangster, Jerry ise bir rahip olmuştur. Rocky çocukluğunu geçirdiği mahalleye döndüğünde Jerry’nin artık suç dünyasından uzaklaştığını fark eder. Artık ikili arasında yepyeni, suç ve masumiyet arasında bir çatışma başlamıştır.

Yönetmen: Michael Curtiz

Oyuncular: Humphrey Bogart, James Cagney, Pat O'Brien

1. White Heat (1949)

1. White Heat (1949)

IMDb: 8,1

Özet: Anne kompleksine sahip psikopat bir suçlu, hapishaneden cüretkar bir şekilde kaçar ve ardından eski çetesini bir kimyasal fabrika maaş bordrosu soygununda yönetir. Soygunun ardından olaylar çılgın bir hal alır.

Yönetmen: Raoul Walsh

Oyuncular: James Cagney, Virginia Mayo, Edmond O'Brien

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın