Görüş Bildir
Haberler
Kulis: Altılı Masa Adaylık İçin Anket Yapacak, İmamoğlu Tekrar Gündemde

etiket Kulis: Altılı Masa Adaylık İçin Anket Yapacak, İmamoğlu Tekrar Gündemde

Emre Ordu
28.10.2022 - 09:32 Son Güncelleme: 28.10.2022 - 10:08

'Altılı masa'nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için anket düzenleyeceği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adının yeniden ön plana çıktığı belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken’den Altan Sancarın kulis haberine göre, ‘altılı masa’ ilerleyen aylarda cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek üzere Türkiye’nin tüm şehirlerini ve toplumsal gruplarını kapsayacak bir ankete hazırlanıyor.

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre farklı şirketler üzerinden yürütülecek çalışmalarda yer alacak isimlere ve tarihlerine liderler karar verecek. Anket sonuçlarının liderlere ulaşması ve koalisyon mutabakatının sağlanmasının ardından da adayın belirlenmesi için son adımlar atılacak. Masanın anket çalışmalarına 2023’te başlaması bekleniyor.

"İmamoğlu’nun adaylığı ciddi biçimde konuşuluyor"

"İmamoğlu’nun adaylığı ciddi biçimde konuşuluyor"

Öte yandan ‘altılı masa’nın 2 Ekim’de CHP’deki toplantısı ve Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisi sonrası CHP liderinin olası adaylığına ilişkin tartışmalar yerini sessizliğe bıraktı.

CHP’li kaynaklara göre bu sessizliğin sebebi yalnızca Kılıçdaroğlu’nun ‘altılı masa’ ve adaylık konularında açıklama yapılmaması talimatıyla ilişkili değil. CHP’lilere göre parti içinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda “İzle ve gör” politikası öne çıkıyor.

Parti içinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destekleyen bazı isimlerse İmamoğlu’nun adaylığını net şekilde reddetmiyor. Partinin İstanbul il örgütü ve İmamoğlu’nun çalışma arkadaşları da İmamoğlu’nun adaylığı ihtimalinin son dönemde ‘ciddi biçimde’ konuşulmaya başladığını aktarıyor. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi içinde olası adaylığın nasıl formüle edileceği tartışıldığı belirtiliyor.

CHP’li isim: "Anket fikri Kılıçdaroğlu’nun vazgeçebileceğine işaret"

CHP’li isim: "Anket fikri Kılıçdaroğlu’nun vazgeçebileceğine işaret"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’li isimler anket çalışması fikrini doğrularken Kılıçdaroğlu’nun isminin de ankette yer alıp almayacağı noktasında farklı görüşler olduğunu söyledi. CHP’li bir isim ‘ana muhalefet partisi liderinin, partisinin belediye başkanlarıyla aynı ankette yer almasının partinin kurumsallığını sarsacağını’ düşünüyor. Kaynağa göre bu anket fikri aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun ‘adaylık fikrinden vazgeçebileceğine’ işaret ediyor.

CHP’li kurmay, “Parti içinde elbette hala genel başkanımızın adaylığını gönülden isteyenler var. Yorum yapmaktan kaçınılsa da Ekrem Bey’in de adaylığı ihtimalinin yükseldiğini görüyorum” diyor. Kurmay, Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde ‘altılı masa’ için “Koalisyon tartışmalarına farklı yansımaları olacaktır” görüşünü paylaşıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
31
17
10
9
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

İnatla Mansur Yavaş'ı aday yapmıyorlar delirecem

Bozkurt

Ülke aday beğenmeme eşiğini geçeli çok oluyor. Yalnız şöyle bir durum var. Medya manipülasyonu ile kâinat lideri imajı çizilip sadece eğitimsiz ve artık ahla... Devamını Gör

Bozkurt

Eğitim düzeyi arttıkça oy oranı düşen bir davanın müridi olarak nasıl bir gerçeği perdeleme çabasındasın acaba? Köpeğe iftira atmak için cebinde bok taşıyaca... Devamını Gör

Ayşe Haseki

Neden Mansur Yavaş değil, neden onunla ve seçmen ile bu kadar inatlaşma yapılıyor. Adında Halk var ama galiba bu kelimenin anlamı yok artık