Görüş Bildir
Haberler
Kulis: Akşener Kurmaylarını 'Aday Konuşmayın' Diye Uyardı

Kulis: Akşener Kurmaylarını 'Aday Konuşmayın' Diye Uyardı

Emre Ordu
02.12.2022 - 08:52 Son Güncelleme: 02.12.2022 - 08:53

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, partisinin kurmaylarını cumhurbaşkanı adayı hakkında yorum yapmamaları için uyardığı belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşener, önceki gün Ankara’da başkanlık divanı, milletvekilleri ve başdanışmanlarıyla buluştu.

Akşener, önceki gün Ankara’da başkanlık divanı, milletvekilleri ve başdanışmanlarıyla buluştu.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, üç saat süren toplantıda adaylıkla ilgili tartışmalar gündeme geldi. İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına yönelik sözleriyle başlayan polemik değerlendirildi.

"6’lı masada konuşulmadı, sabredin"

"6’lı masada konuşulmadı, sabredin"

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunun 6’lı masanın gündemine henüz gelmediğini dile getiren Akşener, “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili cümle kurmayın” ikazında bulundu ve “Kazanacak aday” vurgusunu bir kez daha yineledi. Tavırlarının “Aday kim olsun, kim olmasın” şeklinde olmadığının altını çizen Akşener, “Şu olsun, bu olmasın değil; kazanacak aday olsun. 6’lı masada konuşulmadı, sabredin” değerlendirmesinde bulundu. Akşener, 2023 seçimlerinin “son çıkış” olduğunu kaydederek “Bu seçim alındı alındı; alınmadı laiklik, Atatürkçülük, Cumhuriyet değerlerimizi kaybedebiliriz” diye konuştu. 

'Masayı dağıtan biz olmayız'

Akşener, “Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığı adaylığının c’si ile ilgili yaptığı bir açıklama yok” ifadelerini kullandı. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Akşener’e yaptığı “Masayı terk et” çağrısı da gündeme geldi. Akşener, 6’lı masayı dağıtanın asla kendilerinin olmayacağını vurgulayarak “Dağıtmamızı, dağılmasını isteyenler var. Manipülasyona taviz vermeyiz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

saçma bir aday çıkartacakları kesin :)

yengegeldikmi

Halkın beklentisi belli. Bunu göz ardı ederlerse yine yandığımızın resmidir...

Huseyin Beklen

Mansur yavaş harici kabul edilemez

Thistle

İYİ Parti'ye oy vereceğim ama tamamen adaya bağlı bir durum oluştu şu an. Gönlümden geçen Ümit Özdağ ile barışılması ve Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi ama... Devamını Gör