Görüş Bildir
Haberler
Küçük Yüreklerin Büyük Dünyalarından Etkileyici Hikayeler Sunan 21 Muhteşem Film

Küçük Yüreklerin Büyük Dünyalarından Etkileyici Hikayeler Sunan 21 Muhteşem Film

Gökhan A.
12.08.2017 - 13:08

Çocuktuk, küçücüktük ama kocaman dünyalarımız, hayallerimiz vardı. Şimdi ise çoğumuz o hayallerimizden vazgeçmiş kendi yağımızda kavrulup gitmeye çalışıyoruz. Belki de bu sebeple izlediğimiz filmlerde çocuk karakterlerin en iyi arkadaşları olduk. Onlarla geri döndük o günlere ve bu yüzden çok sevdik bu filmleri. İşte sizi o masum zamanlara, çocukluğunuza bir çırpıda götürebilecek filmleri bir araya getirdik.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kız Arkadaşım (1991) | IMDb 6.8

21. Kız Arkadaşım (1991) | IMDb   6.8

My Girl

http://www.imdb.com/title/tt0102492

Onbir yaşındaki Vada'nın hayatı, babası Harry'nin kozmetikçi Shelly ile evlenmeye karar vermesiyle bir anda kararıyor. Vada, küçük bir kasabada yaşayan ve zamanının çoğunu bir erkek olan en iyi arkadaşıyla geçiren ve hastalıklardan korkan bir kızdır. En iyi arkadaşının ölümü üzerine hayatı başka bir açıdan görmeye başlıyor.

20. İyilik Bul, İyilik Yap (2000) | IMDb 7.2

20. İyilik Bul, İyilik Yap (2000)   | IMDb 7.2

Pay It Forward

http://www.imdb.com/title/tt0223897

Sadece hayal kurun. Birisine gerçekten yardımı dokunan bir iyilik yapıyorsunuz ve ondan bunu size bunu ödememesini, fakat ileriye taşımasını ve üç yeni kişiye iyilik yapmasını istiyorsunuz ve bu yeni üç kişi de diğer yeni üç kişiye yardım yapıyor ve bu şekilde evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlıyor. İmkansız mı? Trevor McKinney (Haley Joel Osment), aksini iddia ediyor. 

Acı tatlı olaylarla dolu bu hikayede Trevor, sosyal çalışmalar projesi için iyilik yapma zincirini başlatan bir öğrenci.

19. Masum Hamleler (1993) | IMDb 7.5

19. Masum Hamleler (1993) | IMDb   7.5

Searching for Bobby Fischer

http://www.imdb.com/title/tt0108065

Büyük Satranç Şampiyonu Bobby Fischer'in yolundan giden satranç ustası minik bir dahinin azim ve kararlılık dolu hayat hikayesi...

18. Canavarın Çağrısı (2016) | IMDb 7.5

18. Canavarın Çağrısı (2016)  | IMDb  7.5

A Monster Calls

http://www.imdb.com/title/tt3416532

12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır. Bir gece saat tam 12.07 ‘de yatak odasının penceresinde beliren 13 metrelik porsuk ağacı, o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor ‘u ziyaret etmeye başlar. Bu canavarın anlatacağı hikayeler vardır ve Conor’un bu hikayeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır.  Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik edecektir.

17. Kalbini Dinle (2007) | IMDb 7.5

17. Kalbini Dinle (2007)  | IMDb 7.5

August Rush

http://www.imdb.com/title/tt0426931

Film bir müzik mucizesini anlatıyor. Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir kulüpte vokal yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar birbirlerine. Ancak çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ancak Lyla hamiledir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için verir. Tek korkusu kızının kariyerine engel olacak bir durum gelişmesidir. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a gider. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bir Köpek Olarak Hayatım (1985) | IMDb 7.7

16. Bir Köpek Olarak Hayatım (1985) | IMDb   7.7

Mitt liv som hund

http://www.imdb.com/title/tt0089606

Ingemar bir çocuktur. Ağabeyi, hastalıklarla boğuşan annesi ve çok sevdiği Sickan ile birlikte yaşamaktadır. Ağabeyi sürekli olarak onu hakir görmekte ve onunla eğlenmektedir. Ingemar da onunla pek anlaşamamaktadır. Yaz tatili esnasında annesinin yalnız kalmasının daha iyi olacağı düşünüldüğünden dayısının yanına yollanır. Ingemar içinde bulunduğu yepyeni ve taptaze ortamda kendi hayatının dönüşümünü seyretmeye başlayacaktır. Yaz biterken ise artık anlatacağı çok şeyi olacaktır.

15. Dans Etmenin Sırrı (2000) | IMDb 7.7

15. Dans Etmenin Sırrı (2000) | IMDb   7.7

Billy Elliot

http://www.imdb.com/title/tt0249462

1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır.

14. İlk Aşk (2010) | IMDb 7.7

14. İlk Aşk (2010)  | IMDb  7.7

Flipped

http://www.imdb.com/title/tt0817177

Bryce ve Julie ikinci sınıfta tanışmıştır. Küçük Juli, Bryce'ın hayatına girmesi ile ilk aşkını da tatmış olur. Ancak durum Bryce için aynı değildir. Kızlardan korkan, utangaç ve sıkılgan Bryce, her ne kadar Juli'yi kaybetmek istemese de, kızın ısrarı ve 'hayır' cevabını kabul etmemesi canını sıkmaktadır. 

Aradan geçen altı yıl boyunca Juli ve Bryce için işler daha da zorlaşır. Karşı evlerde oturan ve aynı okula devam eden Julie ve Bryce artık ergenlik çağına girmişlerdir. Zaman zaman birbirlerinden uzaklaşsalar da, aralarında hala bir bağ vardır.

13. Yükselen Ay Krallığı (2012) | IMDb 7.8

13. Yükselen Ay Krallığı (2012) | IMDb   7.8

Moonrise Kingdom

http://www.imdb.com/title/tt1748122

Samimi ve içten aile hikayeleri ile kendi hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi oluşturan Amerikalı bağımsız filmlerin yönetmeni Wes Anderson'ın yeni filmi Moonrise Kingdom, birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kadrosu ile yine yönetmenin kendine has tarzını anlatan bir film. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor.

12. Güneş İmparatorluğu (1987) | IMDb 7.8

12. Güneş İmparatorluğu (1987)  | IMDb  7.8

Empire of the Sun

http://www.imdb.com/title/tt0092965

Jim Graham, ailesiyle birlikte Şanghay’da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. 

İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de herşey altüst olur. Anne ve babasından koparılarak Japonya’daki bir toplama kampına götürülen Jim, sahip olduğu müthiş hayal gücüyle yaşadığı korkunç ortamı, bir maceranın parçası haline getirmeye çalışır ama koşulların sertliği, Jim’in hayal gücünün bile başa çıkamayacağı kadar keskindir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocukluk (2014) | IMDb 7.9

11. Çocukluk (2014)  | IMDb  7.9

Boyhood

http://www.imdb.com/title/tt1065073

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

10. Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004) | IMDb 8.0

10. Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (2004)  | IMDb 8.0

http://www.imdb.com/title/tt0325675

Recep ve Mehmet 60'lı yıllarda Tepecik adlı bir köyde yaşayan iki kafadardır. Yaz aylarını herkes gibi aylak aylak geçirmemek için yakındaki kasabada çıraklık yaparlar. Recep bir karpuzcunun, Mehmet ise bir berberin yanında çalışır. Hayat hep böyle mi geçecektir, bir karpuzcu ve berber olma uğruna çalışmayla? İki çocuğun ufku ne o köye ne de kasabaya sığmayacak kadar geniştir. Boş kalan tüm zamanlarını terkedilmiş bir ahırda film projeksiyon makinesi yapmaya çalışarak geçirirler. Kimsenin umursamadığı bu uğraşlarında tek bir destekçileri vardır, köyün delisi Ömer. O yaz sandıklarından çok daha fazla genişletecektir ufuklarını. Recep, kelek çıkan karpuzları toplamaya gelen Nezihe ile ahbap olur ve kadının evine arada bir yemek yemek için gidip gelmeye başlar. Tüm hayallerinin ötesinde bir duyguyla tanışır ve aşık olur. Aşk, iş, hayaller... Bu iki çocuk için Tepecikli köyünde ömürleri boyunca unutamayacakları bir yaz yaşanmaktadır.

9. Gir Kanıma (2008) | IMDb 8.0

9. Gir Kanıma (2008)  | IMDb  8.0

Låt den rätte komma in

http://www.imdb.com/title/tt1139797

Sürekli hor görülen bir ergenin kankası vasıtasıyla hayattan, kaderden ve berbat okul arkadaşlarından hesap sormasının hikayesi 'Gir Kanıma'. Son dönem korku sineması örneklerinden klişe kullanmaması ve bir hayli özgün içeriğe sahip olmasıyla öne çıkan 'Låt den rätte komma in', Stockholm'ün varoşlarında annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar'ın tuhaf hikayesini anlatıyor. Kahramanımız Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından çoğu zaman aşağılanan ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar öç alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır. Bir gece soluk benizli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu 'değişik' kızla çok yakın arkadaş olur. Birlikte güzel zaman geçirseler de Eli'ın bir sırrı vardır. Bir vampir olan Eli, Oskar'la arasındaki arkadaşlığa bunu yansıtmasa da zamanla ikilinin başına büyük dertler açılır.

8. Altıncı His (1999) | IMDb 8.1

8. Altıncı His (1999) | IMDb   8.1

The Sixth Sense

http://www.imdb.com/title/tt0167404

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

7. Fanny ve Alexander (1982) | IMDb 8.1

7. Fanny ve Alexander (1982)  | IMDb  8.1

Fanny och Alexander

http://www.imdb.com/title/tt0083922

Sakin İsveç kenti Uppsala'da münzevi bir yaşam süren mutlu bir ailenin trajik sonunu konu alan film hikayeyi iki küçük kardeşin gözünden aktarıyor. Alexander ve Fanny mutlu bir aileye sahip iki küçük kardeştir. Bu mutluluk babalarının ani ölümüne kadar devam eder. Kısa bir süre yakışıklı bir rahibin evlenme teklifini kabul eden anneleri, tüm aileyi mutsuzluğa sürükleyecektir. Rahibin evine taşınan aile, burada hapishane hayatı yaşamaya başlayan aile kaderlerini değiştirebilecekler midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İvan'ın Çocukluğu (1962) | IMDb 8.1

6. İvan'ın Çocukluğu (1962)  | IMDb  8.1

Ivanovo detstvo

http://www.imdb.com/title/tt0056111

Film, İkinci Dünya Harbi döneminde, köyü faşist Naziler tarafından yerle bir edilen on iki yaşındaki İvan'ın esir kampından kaçmayı başarması üstüne gelişen olayları mercek altına alıyor... Sovyet ordusundan Yüzbaşı Kholin ve diğer subaylar bu ateşli çocuğa sahip çıkarlar. Normal bir çocuk gibi okula gönderilmek istenen İvan’ın niyeti ise askercilik oynamaktır. Küçücük boyuyla düşman hatlarından cephe gerisine sızmaya ve casusluk yapmaya başlar.

5. Elveda Çocuklar (1987) | IMDb 8.1

5. Elveda Çocuklar (1987)  | IMDb  8.1

Au revoir les enfants

http://www.imdb.com/title/tt0092593

1944 yılında yatılı bir okulda okuyan gençlerden üçü Musevi’dir. İki yönetici öğrencilerinin Musevi olduklarını bildikleri halde, takma bir isimle okumasını sağlarlar. Julien adlı çocuk ise bu Musevilerden biriyle, Jean Bonnet’yle özellikle çok yakından ilgilidir. İki çocuk arasında çok güzel bir dostluk başlar... Ama bu dostluk, uzun sürmez, Gestapo tarafından engellenir... 

Üç çocuk Alman subaylar tarafından alınıp bilinmeyen bir yere götürülür... Julien için yaşam artık çok zordur.

4. 400 Darbe (1959) | IMDb 8.1

4. 400 Darbe (1959)  | IMDb  8.1

Les quatre cents coups 

http://www.imdb.com/title/tt0053198

1950'lerin başlarında Paris'te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı problemler ve okuldaki öğretmeni tarafından sıkça aşağılanması yüzünden ne okulda ne de evde huzur bulabilmektedir. Ödevini yapmadığı için arkadaşıyla birlikte okuldan kaçtıkları bir gün sokakta annesini başka bir adamla gören Antoine, şoku üstünden atamadan okula döner ve ödevi yapmamasının mazereti olarak annesinin öldüğü yalanını söyler. Anne ve baba sağlam bir şekilde okula geldikleri an ise gerçekler ortaya çıkar ve Antoine bir süreliğine uzaklaştırma cezası alır. Şimdi de ailesinden korktuğu için eve gitmeye korkan Antoine, yakın arkadaşıyla birlikte deniz kenarına kaçmaya karar verirler. Amaç babasının daktilosunu çalıp satarak para kazanmaktır. Ancak işler yine beklendiği gibi gitmez...

3. Benimle Kal (1986) | IMDb 8.1

3. Benimle Kal (1986)  | IMDb  8.1

Stand by Me

http://www.imdb.com/title/tt0092005

Kayıp bir cesedin ardına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu alan film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere doğru yolculuğa çıkan bu dört yakın arkadaş, yolculuk sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler.

2. Cennetin Çocukları (1997) | IMDb 8.4

2. Cennetin Çocukları (1997)   | IMDb 8.4

Bacheha-Ye aseman

http://www.imdb.com/title/tt0118849

Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyorlar, kendileri çözmeye çalışıyorlar. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) | IMDb 8.5

1. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)  | IMDb 8.5

http://www.imdb.com/title/tt0098573

Annesinin hapis cezası yüzünden hapishanede büyümek zorunda kalan Barış, bütün mahkumların neşe kaynağıdır. Siyasi mahkumlardan biri olan İnci ile arasındaki yakınlık diğer bütün mahkumlarla olandan çok daha farklıdır.

Küçük Barış ile İnci arasında gelişen bu sevgi dolu dostluk, hapishane duvarlarını bile delen koskoca bir dünya yaratmalarını sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
19
9
8
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Narin

''Uçurtmayı Vurmasınlar'' harikadır

the-crown

Christian Bale o yaşta bile mükemmel performans

Jenny Humphrey

Stand by Me sizi çocukluğunuza götürür, çok güzel bir film.Genç yaşta hayatını kaybeden River Phoenix'in ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu görebilirsini... Devamını Gör