Görüş Bildir
Haberler
Kostümlerinden Hikâyelerine Tarih Meraklılarını Cezbedecek Orta Çağ'ı Anlatan En İyi Filmler

Kostümlerinden Hikâyelerine Tarih Meraklılarını Cezbedecek Orta Çağ'ı Anlatan En İyi Filmler

claude cahun
30.07.2022 - 13:24

Tarihe, özellikle de Orta Çağ tarihine meraklı olanları o döneme ışınlayacak şahane filmlerden bir liste hazırladık. Bu filmler gerek kostümleri gerekse anlatılan hikâye ve oyunculuk performanslarıyla size Orta Çağ'ın tam ortasında olduğunuz hissini yaşatacak. 

Hazırsanız, Orta Çağ'ı anlatan en iyi filmler listemize hızlıca girişi yapıyoruz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Huntress: Rüne of the Dead (2019)

18. The Huntress: Rüne of the Dead (2019)

Özet: Runa, babasının Viking seferinde kaybolmasının ardından ailenin tüm yükünü sırtlanır. Babasının izinden giden ve onun gibi avlanan Runa, bir yandan da ilginç kâbuslar görmektedir. Bir gün ormanda yaralı bir savaşçıyla karşılaşan ve babasından haber getirdiğini söyleyen bu savaşçının gördüğü rüyalarla ilişkili olduğuna kanaat getiren Runa, onun peşinden gitmeye karar verir. 

Oyuncular: Moa Stefansdotter, Yohanna Idha, Viva Östervall Lyngbrant

Yönetmen: Rasmus Tirzitis

17. Kara Ölüm (Black Death, 2010)

17. Kara Ölüm (Black Death, 2010)

Özet: İngiltere'de ilk hıyarcıklı veba salgını pek çok can alırken genç bir keşiş, küçük bir köydeki insanların hayata döndürüldüğüne dair bir söylenti duyar. Bunun üzerine söylentinin gerçekliğini öğrenmek üzere yola koyulur.

Oyuncular: Sean Bean, Eddie Redmayne, Kimberley Nixon

Yönetmen: Christopher Smith

16. Robin Hood (2010)

16. Robin Hood (2010)

Özet: Fransızlara karşı savaşan İngiltere kralı Richard, kardeşi tarafından öldürülür. Kralın kılıcı ise onun destekçilerinden Robin Hood'a verilir. Sadece kendi çıkarlarını düşünen bir adam olan Robin Hood, geldiği bir kasabada halktan çok fazla vergi alındığına şahit olur ve bu haksızlığın önüne geçmek için bir çete kurar. Robin Hood ve adamları, dünyadaki güç dengesini tümden değiştirecek bir ayaklanmaya öncülük eder. 

Oyuncular: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow

Yönetmen: Ridley Scott

15. Tanrı Olmak Zor İş (Trudno byt bogom, 2013)

15. Tanrı Olmak Zor İş (Trudno byt bogom, 2013)

Özet: Tıpkı dünyaya benzer Orta Çağ dönemini yaşayan bir gezegene gönderilen bir bilim insanı, kesinlikle onların politik ya da tarihsel gelişimine müdahale etmemelidir. Ancak buradaki yerliler tarafından kendisine tanrı vasfı atfedilir ve bilim insanı, kendisini büyük bir gücün ve güçsüzlüğün ince çizgisinde bulur. 

Oyuncular: Leonid Yarmolnik, Yuri Tsurilo, Aleksandr Chutko

Yönetmen: Aleksey German

14. 13. Savaşçı (The 13th Warrior, 1999)

14. 13. Savaşçı (The 13th Warrior, 1999)

Özet: Oldukça saygı duyulan ve bir o kadar da korkulan Ahmet, bir kadınla olan ilişkisinin afişe edilmesinin ardından ülkesinden sürülür. Yolu bir Viking köyüne düşen Ahmet, buradaki halkın zorlu bir savaşın içinde olduğunu öğrenir. Köyün falcısı savaşta galip gelebilmeleri için 13 savaşçıya ihtiyaç olduğunu söylese de köyde yalnızca 12 savaşçı vardır. Bunun üzerine Ahmet 13. savaşçı olarak mücadeleye katılır.

Oyuncular: Antonio Banderas, Dennis Storhoi, Vladimir Kulich

Yönetmenler: John McTiernan, Michael Crichton

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Macbeth (2015)

13. Macbeth (2015)

Özet: Kral olursa benzersiz bir güce sahip olacağına dair ürkütücü bir kehanet alan ordu generali olan Macbeth, hırslı eşinin de yönlendirmesiyle İskoç kralı Duncan'ı öldürüp tahta geçer. Fakat elde ettiği güç onu giderek yalnızlaştırır, saldırganlaştırır ve akıl sağlığını zedeler. Macbeth, Shakespeare'in aynı adlı eserinden uyarlandı.

Oyuncular: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis

Yönetmen: Justin Kurzel

12. Die Päpstin (2009)

12. Die Päpstin (2009)

Özet: Dokuzuncu yüzyılda Almanya'nın Ingelheim şehrinde doğan İngiliz kökenli bir kadın, erkek kılığına girerek Vatikan saflarında yükselir.

Oyuncular: Johanna Wokalek, David Wenham, John Goodman

Yönetmen: Sönke Wortmann

11. Hamlet (1990)

11. Hamlet (1990)

Özet: Danimarka prensi Hamlet, amcası Claudius'un tahta geçmek için babasını öldürdüğünü öğrenir. Kral olan Claudius, Hamlet'in annesiyle de evlenir. Tüm bu yaşananlara çok sinirlenen Hamlet intikam planları yapar.

Oyuncular: Mel Gibson, Glenn Close, Alan Bates

Yönetmen: Franco Zeffirelli

10. Kral Arthur: Kılıç Efsanesi (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)

10. Kral Arthur: Kılıç Efsanesi (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)

Özet: Arthur'un babası, o henüz çocuk yaştayken öldürülür. Tahtın varisi olmasına rağmen yerine amcası Vortigern geçer ve böylece Arthur, kim olduğunu bilmeden kendi başına büyür. Bir gün kılıcını taştan çekmesiyle gerçek kimliğini de öğrenen Arthur, ailesinin mirasına sahip çıkmak ve ailesini katledenlerden intikam almak için harekete geçer. 

Oyuncular: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law

Yönetmen: Guy Ritchie

9. Outlaw King (2018)

9. Outlaw King (2018)

Özet: Robert, 14. yüzyılda İskoç bağımsızlığını kazanmak için İngiltere'ye karşı verdiği mücadeleden elde ettiği başarı sonucu kral olur. Fakat onun gözü ne tahtta ne de prestijdedir. Yine de tacı giyen Robert, kendilerinden daha büyük ve donanımlı olan işgalci İngiliz ordusuna karşı amansız bir mücadeleye girişir. 

Oyuncular: Chris Pine, Florence Pugh, Aaron Taylor-Johnson

Yönetmen: David Mackenzie

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Kral (The King, 2019)

8. Kral (The King, 2019)

Özet: İngiltere tahtının varisi olan Hal, babasının ölümü üzerine tahta geçmeyerek 5. Henry'nin kral olmasına vesile olmuştur. Ancak gerçekler peşine bırakmaz. Şimdi Hal'un geçmişiyle yüzleşmesi ve babasının ardında bıraktığı kaos ve savaş ortamının yükünü sırtlanması gerekecektir. 

Oyuncular: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Ben Mendelsohn

Yönetmen: David Michôd

7. Cennetin Krallığı (2005)

7. Cennetin Krallığı (2005)

Özet: Ailesini kaybeden ve demirci olarak hayatını kazanan genç Balian, 12. yüzyıl Haçlı Seferleri sırasında Kudüs'e gider ve kendisini şehrin ve halkının savunucusu olarak bulur.

Oyuncular: Michael FitzGerald, Orlando Bloom, Liam Neeson

Yönetmen: Ridley Scott

6. Henry V (1989)

6. Henry V (1989)

Özet: Yüz Yıl Savaşları'nın ortasındayız. Bu filmde İngiltere'nin genç kralı 5. Henry'nin Fransa'yı büyük bir yenilgiye uğratma hedefiyle kuşatmasını izliyoruz.

Oyuncular: Kenneth Branagh, Derek Jacobi, Simon Shepherd

Yönetmen: Kenneth Branagh

5. Gülün Adı (Der Name der Rose, 1986)

5. Gülün Adı (Der Name der Rose, 1986)

Özet: Gülün Adı, entelektüel birikimiyle herkesten uyumsuz bir keşişin izole bir manastırda bir dizi gizemli ölümü araştırmasını takip ediyor.

Oyuncular: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger

Yönetmen: Jean-Jacques Annaud

4. Yedinci Mühür ( Det sjunde inseglet, 1957)

4. Yedinci Mühür ( Det sjunde inseglet, 1957)

Özet: Bir şövalye, yaveriyle birlikte Haçlı Seferleri'nden memleketine dönmektedir. Bu sırada Avrupa'yı kasıp kavuran Kara Veba pek çok can almaktadır. Şövalye yol boyu bu hastalığın korkunç emarelerine şahit olur ve Tanrı'ya olan inancı zedelenir. Mola verdikleri bir yerde ise karşısına Azrail çıkar. Azrail tam şövalyenin canını alacağı sırada kendisine yöneltilen ilginç bir fikirle duraksar ve şövalyenin hayatını geri kazanmak için sunduğu satranç oynama teklifini kabul eder.

Oyuncular: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot

Yönetmen: Ingmar Bergman

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Monty Python ve Kutsal Kâse (Monty Python and the Holy Grail, 1975)

3. Monty Python ve Kutsal Kâse (Monty Python and the Holy Grail, 1975)

Özet: Kral Arthur, Yuvarlak Masa Şövalyeleri ile birlikte Kutsal Kâse'yi bulmak için sıra dışı bir maceraya atılır. Bu görevde karşılarına bir dizi gerçeküstü ve absürt engel çıkar.

Oyuncular: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

Yönetmenler: Terry Jones, Terry Gilliam

2. Jeanne D’arc’ın Istırabı (La passion de Jeanne d'Arc, 1928)

2. Jeanne D’arc’ın Istırabı (La passion de Jeanne d'Arc, 1928)

Özet: Tanrı ile konuştuğunu iddia ettiği için sapkınlık nedeniyle yargılanan Jeanne d'Arc, hapsedilir ve kilise mahkemesi yetkililerinin elinde insanlık dışı muamele ve korkutma taktiklerine maruz kalır. Film Fransız azizenin gerçek hikâyesini anlatıyor.

Oyuncular: Eugene Silvain, Andre Berley, Maurice Schutz

Yönetmen: Carl Theodor Dreyer

1. Cesur Yürek (Braveheart, 1995)

1. Cesur Yürek (Braveheart, 1995)

Özet: Çocukluk aşkıyla mutlu bir yaşam sürmenin hayalini kuran William Wallace, sevgilisinin İngiliz askerlerince öldürülmesiyle geri dönüşü olmayan bir yola girer. İskoç savaşçı, hem sevgilisinin intikamını almak hem de anavatanını İngiltere Kralı I. Edward'ın zulmünden kurtarmak için halkı örgütleyerek köklü bir isyan başlatır.

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Catherine McCormack

Yönetmen: Mel Gibson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın