Görüş Bildir
Haberler
Dini İnançları Konu Edinen Birbirinden Sağlam 20 Film

Dini İnançları Konu Edinen Birbirinden Sağlam 20 Film

14.11.2021 - 09:00

Dini inançları konu edinen birbirinden sağlam 20 filmi sizin için derledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Village (2004)

20. The Village (2004)
www.beyazperde.com

19. yüzyılın sonlarına doğru, küçük ve izole edilmiş bir kasabanın tüm nüfusu, tuhaf bir korku ile yaşamaktadırlar. Etraflarındaki ormanda bir takım yaratıklar vardır. Ancak bu yaratıklarla bölgede yaşayan insanlar arasında gizli bir anlaşma yapılmış gibidir. İnsanlar, ormana ilişmedikçe yaratıklar da ortaya çıkmamaktadırlar. Fakat, ne yazık ki bir gün Lucius Hunt, merakına yenik düşüp ormanda neler olup bittiğine keşfe çıkmaya karar verir. Haliyle anlaşma bozulacağı için yaratıklar da kasabaya inerek çok daha büyük bir korku saçacaklardır.

IMDb: 6,5

19. The VVitch (2015)

19. The VVitch (2015)
www.beyazperde.com

17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.

IMDb: 6,9

18. First Reformed (2017)

18. First Reformed (2017)
www.beyazperde.com

Ethan Hawke tarafından canlandırılan eski bir askeri papaz, oğlunun ölümü yüzünden dağılmış durumdadır. Kilisesinin üyelerinden biri de radikal çevreci kocası intihar etmiş olan Mary’dir. Bu ikisi arkadaş olur ve film ilerledikçe Hawke’ın karakteri kilisenin şüpheli işlerini incelemeye başlar ve kilisesinin etik olmayan şirketlerle suç ortaklığıyla ilgili sırlarını keşfeder. Yönetmenliğinin Paul Schrader’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric The Entertainer, Michael Gaston gibi isimler yer alıyor.

IMDb: 7,1

17. A Serious Man (2009)

17. A Serious Man (2009)
www.beyazperde.com

Orta Amerika’da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik, karısı Judith tarafından terk edildiğini öğrenir. Judith, kendisine daha fazla değer veren Larry’nin iş arkadaşı Sy Ableman’a aşık olmuştur. İlişkisini gizlemeyen Judith’in evden ayrılması ile aylak kardeşi Arthur’un eve taşınması ve tüm sorumluluğunu Larry’e yıkması bir olur. Oğlu Danny’nin ciddi bir disiplin sorunu vardır ve kızı tam bir alışveriş delisidir. Larry’nin sorunları bununla da kalmaz, kendisine gönderilen sabotaj mektupları ve rüşvet teklifleri ile de uğraşmaktadır. Tüm bunların ortasında Larry yapayalnızdır, gerçek bir tavsiyeye ve yardım edebilecek bir arkadaşa ihtiyacı vardır; ciddi bir dosta!

IMDb: 7,1

16. The Master (2012)

16. The Master (2012)
www.beyazperde.com

Eski donanma subayı Freddie Sutton, tüm dünyayı alt üst eden II. Dünya Savaşı'nda cephede görev aldıktan sonra ülkesine döner. Fakat bundan sonra ne yapacağı, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda kararsızdır. Tam bir boşluğa düşmek üzereyken The Cause tarikatının karizmatik lideri Lancaster Dodd ile tesadüfen tanışır ve ona tutunur. Sutton kısa bir sürede vaazlarıyla meşhur olan Dodd'un sağ kolu olur; başta neyin içine sürüklendiğini tam olarak bilmese de ilerleyen dönemlerde 'master'ın dahi önüne geçecektir...

IMDb: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ida (2013)

15. Ida (2013)
www.beyazperde.com

1960'lı yılların Polonya'sında geçen hikaye, inanç ve din kavramlarını tutkuyla keşfeden ve kendini Tanrı'ya adayarak rahibe olmaya karar veren Anna'nın hikayesini ele alıyor. Genç kadın, yıllardır hazırlığını yaptığı rahibelik yemini etmeye çok az bir süre kala ailesiyle ilgili büyük bir sırra vakıf olur. Polonya'daki Nazı İstilası sırasında tüm ailesini kaybeden Anna, parçaları birleştirip yıllardır kurduğu hayalin sona erişine tanık olur. İnandığı ve savaştığı değerler bilmediği geçmişinin ortaya çıkmasıyla değişime uğradığında, Anna kendini büyük bir boşluğun tam ortasında bulur.

IMDb: 7,4

14. Calvary (2014)

14. Calvary (2014)
www.beyazperde.com

İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşayan James Lavelle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmenin hayallerini kuran iyi kalpli bir rahiptir. Ancak kötü şeylerin iyi insanları bulması talihsizliğiyle bir günah çıkarma seansı sırasında karşılaşmasıyla hayatı alt üst olur. Kendisini ziyaret eden ve yüzünü göremediği o adam bir hafta içerisinde kendisini öldüreceğini itiraf etmiştir. Şimdi Rahip James'in bir an önce diğer rahip arkadaşlarını ikna etmek, gelecek katilinin kimliğini teşhis etmek ve bir anda çıkıp gelen sorunlu kızıyla baş etmek zorundadır. Bir diğer uğraşı ise bunların hiçbirini becerememesi durumunda yüzleşmek zorunda kalacağı ölümü ve hazırlıklarıdır.

IMDb: 7,4

13. The Last Temptation of Christ (1988)

13. The Last Temptation of Christ (1988)
www.imdb.com

Hz. İsa'nın hayatı pek çok kereler beyazperdeye alınmıştı. Tüm zamanların en önemli yönetmenlerinden biri olan Martin Scorsese'nin beyazperdeye aktardığı bu versiyonu ise belki de en çok ses getireni oldu. İsa'yı bambaşka bir pencereden ele alan yapıt, özellikle de gösterime girdiği dönemin ardından uzunca bir süre tartışıldı. İsa'yı Magdalene ile olan ilişkisinden başlayıp idam ediliş sürecine kadar geçirdiği evrelerle ele alan yapıt, peygamberin ulvi yanlarından ziyade insani yanlarını beyazperdeye yansıtıyor. İsa rolündeki Willem Dafoe'nun performansıyla dikkat çeken yapıt Nikos Kazancakis'in kitabından uyarlanmıştır.

IMDb: 7,5

12. Takva (2006)

12. Takva (2006)
www.beyazperde.com

Kendi halinde, oldukça mütevazı bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır. Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur. Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem’in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Modern dünyanın içinde bulunduğu karmaşa, onun yıllardır alışık olmadığı kadar yıpratıcıdır. Ama işin kötüsü artık o da, bu dünyanın getirilerinden kendini uzak tutamaz.

IMDb: 7,5

11. Sita Sings the Blues (2008)

11. Sita Sings the Blues (2008)
www.beyazperde.com

Hindistan'ın Ramayana destanından tanrıça Sita, on dört senelik bir sürgünde olan kocası Rama'yı ormanlarda ararken, kötü kalpli Sri Lanka kralı tarafından kaçırılır. Kocasına sadık kalan Sita, zorlu sınavlardan geçer.

Nina da kocasının iş için gittiği Hindistan'da ondan boşanmaya karar verip ve bunu bir postayla bildirmesinin üzerine evliliğini kurtarma savaşına girmiştir...

IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Black Narcissus (1947)

10. Black Narcissus (1947)
www.beyazperde.com

Himalayalar'ın eteklerindeki terk edilmiş bir binada bir grup rahibe yaşamaktadır. Onlara liderlik eden kişi de hemşire Clodagh'dır. Clodagh, bu binadan bir hastane bir de okul yapmak istemektedir. Yörenin memuru olan Dean de onu destekler, fakat kimse rahibelerin bunu yapabilecek kadar güçlü olduğuna inanmamaktadır. Himalayalar'ın mistik atmosferi bir yandan da tuhaf bir enerji yaymaktadır; öyle ki rahibelerin işlerini bitirmeleri gün geçtikçe zorlaşır ve yavaşlar. Hatta içlerinden biri Dean ile ilgili saplantı bile geliştirir. Devamında ise çok daha kötü olaylar yaşanacaktır.

IMDb: 7,8

9. The Devils (1971)

9. The Devils (1971)
www.beyazperde.com

Kardinal Richelieu ve güç düşkünü çevresi, 17. yüzyılın Fransa'sında tüm gücü elinde bulundurmaya çalışmaktadır. Loudun şehrinin neredeyse tüm yönetim birimlerine sızan Richeliou'nun mutlak güce sahip olmasının önündeki tek engel Peder Urbain Grandier'dir. Peder Grandier şehri, Kardinal Richelieu'nun etik olmayan yapılanmasından korumaya çalışmaktadır. Richelieu önündeki bu büyük engeli kaldırmak için şeytani bir plan yapmıştır. Cinsel saldırıya ve sömürüye maruz kalmış bir rahibe tarafından suçlanacak olan peder tüm şehri karşısına alacaktır.

IMDb: 7,8

8. Devi (1960)

8. Devi (1960)

Zengin bir ailenin oğluyla evli olan genç bir kadın, kayınpederinin gördüğü bir rüyada kendisini tanrıça olarak tahayyül etmesiyle tanrıça muamelesi görmeye başlar. 

IMDb: 7,9

7. Journal d'un curé de campagne (1951)

7. Journal d'un curé de campagne (1951)
www.beyazperde.com

Georges Bernanos'un romanından uyarlanan Robert Bresson filmi, taşrada yaşayan, bir yandan günlük hayatın zorluklarıyla uğraşırken diğer yandan kendi davranışlarını ve inancını sorgulayan genç bir papazın öyküsünü anlatır. Son derece idealist bir genç olan papaz, İsa gibi yaşama yolunu benimsemiştir. Ancak çalışmaya başladığı yeni kasabada yaptıkları yanlış anlaşılınca toplum tarafından dışlanmaya başlar...

IMDb: 7,9

6. Monty Python's Life of Brian (1979)

6. Monty Python's Life of Brian (1979)
www.beyazperde.com

Brian’ın Hayatı'nda iki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır.

Sinemanın kara mizah türünün en başarılı üreticisi Monty Python’dan çıkan Life of Brian’ın yönetmen koltuğunda Terry Jones yer alıyor.

IMDb: 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nattvardsgästerna (1963)

5. Nattvardsgästerna (1963)
www.beyazperde.com

Tomas, kırsal bir bölgede yer alan ve az sayıda kişiden oluşan bir cemaate sahip küçük bir kilisenin papazıdır. Son dönemde soğuk algınlığı ve baygınlık gibi rahatsızlıklarla boğuşan Tomas buna rağmen rutin törenlerden birini gerçekleştirir. Törenden sonra cemaatten birine rahatlatıcı bir konuşma yapmaya çalışırken kendisini Tanrı ile olan sorunlu ilişkisi üzerine konuşurken bulur. Marta isimli bir öğretmen ise inancını yitirmesine teselli olarak Tomas'tan aşkına karşılık vermesini ister...

IMDb: 8,1

4. Det sjunde inseglet (1957)

4. Det sjunde inseglet (1957)
www.beyazperde.com

Savaştan bıkmış bir Orta Çağ şövalyesi, yanında bayraktarı ile Haçlı Seferi'nden dönmektedir. Vebanın kasıp kavurduğu Avrupa'yı gördükçe Tanrı'dan kuşku duymaya ve onun yolundan sapmaya başlayan şövalye, çok geçmeden ölümün eşiğine gelir. Ancak ölüme meydan okuyarak Ölüm'ü satranç oynamaya davet eden şövalye, kaybederse canını vermeye razıdır.

IMDb: 8,2

3. There Will Be Blood (2007)

3. There Will Be Blood (2007)
www.beyazperde.com

Kan Dökülecek'te, Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

IMDb: 8,2

2. Ordet (1955)

2. Ordet (1955)
www.beyazperde.com

Tarih Ağustos 1925. Yerse Danimarka'da bir çiftlik. Lüteriyen bir baba olan Borgen'in Mikkel, Johannes ve Anders adında üç oğlu vardır. Mikkel bir agnostiktir ve karısı Inger'in hamile olduğu haberini aileye verir. Ancak Inger'ın hamileliği o kadar da kusursuz gitmez. Johannes ise teolojiyle ilgilenmektedir ve kendini İsa Mesih olduğuna oldukça inandırmıştır. Öte yandan küçük oğlu Anders ise komşuları olan terzinin kızına aşık olmuştur. Baba Borgen bunu duyduğunda çok sinirlenir, çünkü komşusunu inançlarının farklı olması nedeniyle nefret beslemektedir.

IMDb: 8,3

1. Dekalog (1989)

1. Dekalog (1989)
www.beyazperde.com

Polonya sinemasının en ünlü yönetmenlerinden olan Kieslowski'nin az bilinen önemli yapıtlarından olan Dekalog, Musevi inancındaki ilk 10 Emir'e tekabül eden, on orta metrajlı filmin bir araya gelmesiyle oluşmuş muazzam bir çalışmadır. Tanrı katından gelen ve amacı toplumun temel düzen pratiklerini kurmak olan 10 Emri Kieslowski, 55 dakikalık 10 ayrı filmde, farklı insan öyküleriyle ele alır. Dini anlatımın her hangi bir şekilde su yüzüne çıkmadan arka planda, alt metin olarak kaldığı filmler, yirminci yüzyıldaki bireyin ve bireyselleşmenin kişisel ahlâk çıtasında geldiği noktayı irdeler.

IMDb: 9

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın