Görüş Bildir
Haberler
Konutta Çözüm Arayışları: Hükümet, Uygun Fiyatlı Hazine Arazisi Satacak

Konutta Çözüm Arayışları: Hükümet, Uygun Fiyatlı Hazine Arazisi Satacak

Deniz Gök
29.05.2022 - 09:32 Son Güncelleme: 29.05.2022 - 09:58

Hükümet, fahiş fiyatlı konut ve kira sorununun çözümü için yeni bir model geliştiriyor. Buna göre Hazine araziler uygun fiyatla satışa çıkarılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hükümetin fahiş ev ve kira fiyatları için harekete geçtiği, ilgili bakanlıkların yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığı yönünde bir süredir çeşitli haberler geliyordu. Bu konudaki son modelin devlete ait arazilerin satışa çıkarılması olduğu öğrenildi. 

Sabah'ın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine arazilerini vatandaşın kendisi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkaracaklarını açıkladı. 

Bakan, 'Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alınacak. Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir'de çalışıyoruz' diye konuştu.

1984'te kurulan TOKİ'nin 2002'ye kadar 75 bin konut ürettiğini hatırlatan Bakan Kurum, '2002'den bugüne kadar ise 1 milyon 137 bin konut. Üretmeye de devam ediyoruz. Ağustosta büyük bir sosyal konut kampanyasını Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 81 ilde vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapacağız' dedi.

Ne zaman başlıyor?

Ne zaman başlıyor?

Hürriyet'te yer alan habere göre ise Hazine arazilerinin satışı öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi illerde ağustos ayında başlayacak.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
30
12
2
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabzonnn

Hazine arazilerine çöküş gerçek şu ki evi olmayan kişiler o evlerden alamayacak alanlar yine parası olanlar olacak ve yine fahiş fiyattan kiraya verecek

Kadir

Tamamen göz boyama. Asla, gerçekten ihtiyacı olan vatandaş yararlanamayacak. Hazine arazileri de bu şekilde kılıfına uydurularak hiç edilecek.

İsmail barış

tokinin amacı evi olmayanı kira öder gibi ev sahibi yapmak değilmiydi arazi marazi gariban üstünden devlet malını arazisini kimlere peşkeş çekecekler yine