Konda’dan 2 Nisan Boykotu Araştırması: Boykota Katılım Oranları Nasıl Oldu?
Konda Araştırma, 2 Nisan’da gerçekleşen genel para harcamama hareketi ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
Konda’nın araştırmasına göre 2 Nisan’da yapılan genel boykota katılım sağlayanların oranı yüzde 24 oldu. Ankete katılanların yüzde 72’si boykota katılmadığını ifade ederken, yüzde 4’lük bir kısım ise 2 Nisan’da çok daha fazla alışveriş yaptığını belirtti.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrasında CHP boykot çağrısı yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıkladıkları boykot listesinde yer alan firmalardan seçmenlerinin alışveriş yapmamasını talep etmişti.
CHP’nin başlattığı boykot, sosyal medya organizasyonu ile 2 Nisan’da genel para harcamama hareketine dönüşmüştü.
Konda Araştırma, 2 Nisan genel boykotu ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını duyurdu.

Bin 809 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, yüzde 72’lik bir dilim 2 Nisan boykotuna katılım sağlamadı.
Ankete katılanların yüzde 24’ü ise 2 Nisan’da alışveriş yapmadığını ifade etti. Kalan yüzde 4’lük kesim ise 2 Nisan’da daha fazla alışveriş yaptığını belirtti.
2 Nisan boykotu araştırmasında parti dağımları ise şöyle oldu. 👇

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın