Görüş Bildir
Haberler
Kobani'de IŞİD Vuruldu İddiası

Kobani'de IŞİD Vuruldu İddiası

FreiGeist
24.09.2014 - 11:17

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye yönünden gelen uçakların IŞİD hedeflerini vurduğunu bildirdi. Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, iddiayı yalanladı. Başbakanlık kaynakları da 'Ne hava sahamız ne de İncirlik üssü kullanıldı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) dayandırarak, Türkiye yönünden giden uçakların Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurduğunu bildirdi. Reuters 'a bilgi veren Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, uçakların Suriye'ye ait olmadığını ve Türkiye tarafından geldiğini söyledi. Ancak uçakların kime ait olduğu belirtilmedi.

Al Jazeera Türk 'e konuşan ve PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo ise, SOHR'un bu açıklamasını yalanlayarak 'Kobani'deki IŞİD hedeflerine kesinlikle bir hava saldırısı düzenlenmedi' dedi.

Başbakanlık kaynakları da, Türk hava sahasının IŞİD'e yönelik saldırılarda kullanıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Operasyon ikinci gününde

Ayrıca salı günü itibariyle Suriye'de IŞİD'i vurmaya başlayan ABD ve koalisyon ülkelerinin güçleri IŞİD komuta merkezinin bulunduğu Rakka kenti ile Deyr Ez Zor, Haseke ve Elbu Kemal bölgelerine de yeni saldırılar düzenlendi. IŞİD’e ait askeri noktalar ve eğitim kampları hedef alındı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 194, Suriye’de de ortak uluslarla birlikte 16 hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD’e karşı operasyonların devam edeceğini açıklamıştı.

IŞİD'in elinde Türk rehineler varken ABD'nin IŞİD stratejisine katılmaktan geri duran Türkiye de ABD saldırılarından memnun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin IŞİD'i Suriye'de vurması hakkında, 'Olumlu bakıyoruz. Ara vermeden devam edilmeli' dedi. Türkiye'nin üzerine düşen adımları atacağını vurgulayan Erdoğan, 'Katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar' diye konuştu.

ABD Başkanı Obama, 11 Eylül'de ABD'nin IŞİD ile mücadele stratejisini açıklamış, örgütün Suriye'deki mevzilerinin de vurulacağını duyurmuştu.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kob...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0