Görüş Bildir
Haberler
Kız Kulesi'ne Giriş Ücreti Restorasyon Sonrası 110 TL'ye Çıktı

Kız Kulesi'ne Giriş Ücreti Restorasyon Sonrası 110 TL'ye Çıktı

Restorasyondan önce 40 lira olan Kız Kulesi giriş ücreti, seçimlerin de gerçekleştirildiği mayıs ayında ücretsiz olarak yeniden ziyarete açılmıştı. Haziran ayı itibariyle Kız Kulesi’nin ziyaret etmenin bedeli 110 liraya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kız Kulesi’nde restorasyon çalışmalarının sona ermesinin ardından 11 Mayıs'ta yeniden halkın ziyaretine açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi, seyredebilmesi için mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak” dedi.

Ancak ziyaretçiler; seçimlerin de gerçekleştirildiği mayıs ayında ücretsiz olan Kız Kulesi biletini, seçimlerin bitmesinin ardından zamlı olarak aldı. 

Sözcü'nün haberine göre, restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı.

Restorasyondan önce 40 liraydı

Restorasyondan önce 40 liraydı

Seçimden önce girişi bedava olan kuleyi görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu

Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor.

Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.

"Seçim bitti iş bitti"

"Seçim bitti iş bitti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziyaret için Kız Kulesi'ne gelen vatandaşlar yapılan yüksek zamma tepki gösterdi.

Kaya Yerinde: 

“Fiyatlara baktım ama bir şey anlamadım fiyatlardan. Ben emekliyim, bana göre büyük para. Parası olan için ucuz. Mayıs ayında niye ücretsizdi? Seçim vardı onun için. Seçim bitti iş bitti.”

Emrullah Çiçek: 

“Giriş fiyatlarına baktım, aşağı yukarı 2 saati geçti, şuradaki banka oturdum, dondum kaldım. Kız Kulesi'ni uzaktan seyrediyorum. Bu kadar uçuk bir fiyatı ben bu hükümete yakıştıramıyorum. Ben Muğla'dan İstanbul'u birkaç gün gezmeye geldim, geldiğime pişman oldum. Kendi memleketimizde yabancıyız… (Yabancılar) Onlar istediğini yapıyor, restoranlarda istediği gibi oturuyorlar, biz uzaktan seyrediyoruz, su bile alamıyoruz, burada suyu 10 liraya satıyorlar, alamıyoruz. Buraya Kız Kulesi'ni görmek için geldik ama hayal kırıklığı… Oturduk banka kaldık, kalkamıyoruz. Geldiğime pişmanım.”

"Fiyatları öğrendikten sonra görmeden gideceğiz"

"Fiyatları öğrendikten sonra görmeden gideceğiz"

Mürvet Aktaş: 

“Bilet fiyatlarına baktım ve çok üzüldüm. Çok yüksek. Biz Tekirdağ'dan geldik ama çok üzüldüm şu an, hayal kırıklığına uğradım. Bunu görmek için gelmiştik ama fiyatları öğrendikten sonra görmeden gideceğiz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
44
15
15
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın