Görüş Bildir
Haberler
Kinder Çikolatalarındaki Salmonella Belçika'da En Az 62 Kişiye Bulaştı

Kinder Çikolatalarındaki Salmonella Belçika'da En Az 62 Kişiye Bulaştı

Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer bazı ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisinin Belçika'da şu ana kadar en az 62 kişiye bulaştığı belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı (FAVV) saptanan 62 Salmonella vakasının Arlon'daki Ferrero fabrikasıyla bağlantılı çıktığını açıkladı.

FAVV, Salmonella enfeksiyonlarında önemli bir artış beklenmediğini bildirdi. 

FAVV Sözcüsü Hélène Bonte, Salmonella saptanan kişilerin 19'unun 1 ile 5 gün arasında hastanede kaldıklarını, bakteriden en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Sözcüye göre, bakteriden etkilenenler ortalama 6 yaş civarındaki çocuklardı. En yaşlı hasta ise 47 yaşındaydı. Bu kişilerde ishal, karın ağrısı ve ateş gibi belirtiler görüldü.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz ay aralarında İngiltere, Hollanda ve Belçika'nın da bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesinde Kinder çikolata ürünlerini yedikten sonra hastalanan kişilerin ortaya çıkması üzerine inceleme başlatılmıştı.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Nisan ayında Kinder ile bağlantılı olarak Belçika, Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç ve İngiltere'de 150 civarında Salmonella vakasının belirlendiğini açıklamıştı.

Bakterinin ilk olarak geçen yıl 15 Aralık'ta Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikada rastlandığını ortaya çıkmıştı.

Fabrikanın iç kontrolleri sırasında çikolata ürünleri için hammadde içeren bir tank filtresinde saptanan Salmonella bakterisi konusunda Ferrero yetkililerinin, resmi makamları bilgilendirmediği belirlendi.

Bunun üzerine Belçika makamları, Ferrero fabrikasını mühürledi. Belçika Arlon'da üretilen tüm Kinder çikolata ürünleri de raflardan toplatıldı.

Ferrero, Türkiye'nin endişe etmesine gerek olmadığı yönünde açıklama yapmış ancak bazı ürünler Türkiye'de de toplatılmıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın