Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu 'Yöntem' İçin Nabız Tuttu

Kılıçdaroğlu 'Yöntem' İçin Nabız Tuttu

Caner
12.02.2015 - 23:50
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'te eski Genel Başkan Deniz Baykal ile görüştü. Baykal görüşme sonrasında aday belirleme yöntemini ele aldıklarını söyledi.

Aljazeera'den Sibel Demirci Erdem'in haberine göre; Pazar günü yapılacak CHP Parti Meclisi'nde Haziran ayındaki seçimlerde CHP'yi temsil edecek milletvekili adaylarınının hangi yöntemle belirleneceğine karar verilecek. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, kendi seçim bölgesi Antalya'da önseçim istiyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Baykal'ın yanısıra çok sayıda CHP milletvekilinin de aday belirleme konusunda görüşünü aldı. Meclis'teki makamında gazetecilerin Baykal ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Güzel bir görüşme oldu' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu eğilim yoklamasını önerdi

CHP lideri Antalya'da eğilim yoklaması ile adayların belirlenmesi önerisinde bulundu. Baykal ise 'tercihinin hâkim gözetiminde ön seçim' olduğunu belirtti.

CHP kaynaklarına göre Kılıçdaroğlu’nun “Antalya’da eğilim yoklaması” tercihi Antalya Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanlığı’ndan CHP’den milletvekili adayı olmak için istifa eden Çetin Budak’tan kaynaklanıyor.

Budak’ın ön seçim yapılması durumunda listeye giremeyeceği savunuluyor. Eğilim yoklaması sonuçlarının bağlayıcılığı olmadığı için Budak’ın (kontenjan adayı olarak) listenin seçilebilecek bir sırasına getirilebileceği belirtiliyor.

Hangi seçim çevresinde hangi yöntemle aday belirleneceği pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında kararlaştırılacak.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0