Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nun 'Para Transferi' Videosunu Yayımlayan Kanallara Ceza Geliyor

Kılıçdaroğlu'nun 'Para Transferi' Videosunu Yayımlayan Kanallara Ceza Geliyor

Emre Ordu
27.05.2022 - 14:50 Son Güncelleme: 27.05.2022 - 15:12

RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ensar ve TÜRGEV aracılığıyla ABD'de bir vakfa bir milyar TL aktarıldığını anlattığı videosunu yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV'ye RTÜK'ün ceza vermek için harekete geçtiğini yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta başında evinden yaptığı açıklamaları yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ceza soruşturması başlattığını duyurdu. Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

'CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD’ye para aktarılmasıyla ilgili videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1 ve Halk TV hakkında RTÜK ceza raporu hazırlattı. Dosyalar Pazartesi günü Üst Kurulda görüşülecek! Şikayetçi TÜRGEV ve ENSAR!

RTÜK, Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlamayı suç saydı!

Gerekçe “doğruluğu kesinleşmemiş”!

Dünyanın her yerinde haber değeri taşıyan ve “yorumsuz” bu yayın nedeniyle TV’lere para cezası verilmesi isteniyor. Karar Pazartesi günü…'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü sosyal medya hesabından 'Bir kaçış planın anatomisi' dediği bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu Türkiye’deki TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’de kurulan TÜRKEN vakfına 1 milyar TL aktarıldığını ve bu vakfın da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
28
17
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

almanyada sokakta insanlari cevirip turkce niye bizi kiskaniyorsunuz diyen geri zekali a haber muhabirlerine ceza yok mu? bu salak olayi alkislayan got killa... Devamını Gör

Mete Tunga

Sanırsam bi ara reis ileri demokrasiden bahsediyordu. Bu öyle bişi mi?

dasdasd

ve yedikleri boku tasdiklemiş oldular. gönül rahatlığıyla inana bilirsiniz paraların yurt dışına kaçırıldığına