Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'ABD'ye Ensar ve TÜRGEV Aracılığıyla 1 Milyar Lira Transfer Edildi'

etiket Kılıçdaroğlu: 'ABD'ye Ensar ve TÜRGEV Aracılığıyla 1 Milyar Lira Transfer Edildi'

Emre Ordu
24.05.2022 - 22:22 Son Güncelleme: 24.05.2022 - 22:45

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasını yaptı. CHP lideri TÜGVA ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 bir milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında saat 22:00'de açıklama yapacağını duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu,'Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu beklenen açıklamayı yaptı.Kılıçdaroğlu, TÜGVA ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Sarı bürokratlar; sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey

skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak ve çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Bu suç gemisinden inin kurtarın kendinizi. Ufak cezalarla kurtulun. Bugün içlerinden vahim birini açıklıyorum.

'Belgeler elimizde'

Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Anlatayım. Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkede hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

"Vakfın yönetimi Erdoğan ailesine ait"

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.

Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar, bir TÜRGEV, bir Ensar… Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok.

Hepsinin dökümleri elimizden. Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensarcığım, TÜRGEV’ciğim… Bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden Amerika’ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?

Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara… Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta, yani Amerika’da? Çık anlat. Çekinme.

CHP'li belediyelere çağrı

CHP'li belediyelere çağrı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz.

İşte sevgili halkım, emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden bir litre süt 20 lira. Bu yüzden dört milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur. Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
72
42
16
16
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mantikli

Sayın Kılıçdaroğlu, anlatsan ne olur açıklasan ne olur? Bu ülkede kanun mu kaldı, adalet mi var? Üstelik bu adam çıkıp millete ana avrat dümdüz gitse hâlâ al... Devamını Gör

mantikli

gxm dostum senin bu gürcülerle ne alıp veremediğin var? Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Gürcü, Çerkes hepimiz bu toprakların çocuğu değil miyiz?

Charlie Brown

Belgeleri ortaya koysan gene inanmayacak koyunlar var…

Ergün

heheheh fena gol attı, konuşmasında kırmızı bürokratlardan hiç söz etmedi galiba tayipin çoğaltarak yaptırdığı ceza evleri işe yarayacak gerçi sigacaklarin... Devamını Gör