Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Meclis Başkanı ile Görüştü

Kılıçdaroğlu Meclis Başkanı ile Görüştü

ATKN
15.03.2016 - 13:16 Son Güncelleme: 15.03.2016 - 17:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16:30'da Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'Yaşanan terör olayları için TBMM Başkanı'na mektup sunduk' dedi.  Mektupta Kahraman'a 'Meclis'teki 4 partinin terör sorununa çözüm için bir çalışma başlatması' çağrısında bulunuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile 16:30'da Meclis'te bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşme sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Sayın başkanı ziyaret ettik, grup başkanvekili arkadaşlarımla birlikte. Kendisine bir mektup sunduk. Yaşanan terör dolayısıyla, terör olayları dolayısıyla TBMM Başkanı'nın inisiyatif almasını istedik. Soruna çözüm bulmak, sorunun çözümüne katkı vermek için TBMM'nin daha etkin çalışması gerektiği kanısıyndayız. Bunu sayın başkana anlattık.'

Kahraman'a 'Meclis'teki 4 partinin terör sorununa çözüm için bir çalışma başlatması' çağrısında bulunulan mektupta şu ifadeler öne çıktı:

'Siyaset kurumunun temsilcileri olarak, eksiksiz bir sorumluluk anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti’mizin tüm yurttaşlarına karşı umut olacak tek adresi çalışır kılmalıyız. Sizden terör konusunda parlamentoyu harekete geçirmenizi bekliyor, öncülüğünüzde atılacak adımların ivedi ve sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Terör sorununa son vermek için Meclis’teki dört partinin bir araya gelmesinin, sorunun çözümü konusunda iradelerini açık bir biçimde ortaya koymalarını sağlayacak bir çalışmanın başlatılmasının zorunluluğunu vurguluyoruz.

Sayın Başkan, Meclis Başkanı sıfatıyla bu süreçte Yüce Meclisi toplayıp, parlamento geleneği içindeki tüm kurumsal birikimden yararlanarak, partilerin teröre karşı ortak çalışma imkanlarının yaratılmasında inisiyatif almanızın tarihi önemde bir görev olduğu yönündeki inancımı ve beklentimi paylaşıyor, CHP olarak bu konuda atacağınız her adımı destekleyeceğimizi belirtiyorum.”

Dün Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümete ve ilgili bakanlara yönelik eleştirilerinin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a da çağrıda bulunmuş, şunları söylemişti:

'Terör sorununun çözümü konusunda Meclis’i çalıştırmalıyız. Sayın Meclis Başkanı’ndan istirhamım. Madem Kurucu Meclis diyoruz, şimdi o işleme dönmeli. İradesini ortaya koymalı. Dokuz kez araştırma önergesi verdik, çözelim diye. Dokuzunda da ret çıktı. Aynı düşüncemizi şimdi medyanın önünde sayın Meclis Başkanı’na yapıyoruz: Madem ki kurucu ayarlara döneceğiz, parlamento terör konusunda bütün siyasal partileri bir araya getirmeli ve çözüm konusunda ortak çaba harcamalı.'

Al Jazeera ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tahmin ediyim bu işin sonucunu "AKP ve MHPden ret" ... Asıl vatanseverler onlar ama

Ahmetcan Oral

Bir şey çıkacağını sanmıyorum. AKP' nin de eli kolu bağlı. Bir tane uzunumsunun ruh haline bakıyor her şey.