Görüş Bildir
Haberler
Keşke Bu Kadar Erken Bitmeseydi Dediğimiz 21 Efsane Dizi

etiket Keşke Bu Kadar Erken Bitmeseydi Dediğimiz 21 Efsane Dizi

Bazen tüm gününüzü o diziye ayırır da keyifle izlersiniz ama bazı sorunlar nedeniyle erkenden biter ya o dizi... Finale nasıl geldiğinizi bile anlamazsınız. Ya da yeni sezon beklerken aslında o sezonun asla gelmeyeceğini anlarsınız... Bir iki sezon daha sürseydi dersiniz ama sürmez... İşte bize bu duyguyu yaşatan dizileri derledik. Olmasaydı sonumuz böyle...

Dizi açıklamaları bültenlerden alıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şahsiyet

1. Şahsiyet

65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk Bilginer) ile cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra'nın (Cansu Dere) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra'nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?

2. Behzat Ç.

2. Behzat Ç.

Behzat Ç., polis akademisinden 1985'te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şuan cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir. 

Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişkilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.'nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna'dır.

Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç., hem anlattığı hikayeler, hem de anlatım tarzıyla, yerli polisiye dizileri arasında yeni bir atmosfer ve üslup yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyor...

3. 46 Yok Olan

3. 46 Yok Olan

46 Yok Olan, kız kardeşini hayata döndürmek için bir bilim insanının kendini kobay olarak feda etmesi ve sonunu kimsenin tahmin edemeyeceği bir yolculuğa çıkışının hikayesini anlatıyor.

4. Firefly

4. Firefly

2517 yılında Serenity isimli bir uzay gemisinde görevli dokuz kişinin maceralarını anlatan Firefly, unutulmayan bilimkurgu serilerinden biri. Serenity gemisinin kaptanı ve mürettebatın bir kısmı iç savaşta kaybeden askerlerdendir. Bu askerler, galaksi hükümetinin hükmedemediği yerlerdeki yasa dışı işlerle uğraşan birer uzay kovboyudur aslında.

14 bölümlük ilk sezonunun ardından iptal edilen dizi Serenity isimli filme ilham kaynağı olmuştur..

5. Revolution

5. Revolution

J.J. Abrams'dan bir kıyamet sonrası senaryosu. Dünya üzerindeki enerji kaynaklarının tükenmesinin ardından, hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın mücadelesini anlatacak olan dizi, yeni enerji kaynaklarının arayışında, yaşam mücadelesi veren insanlara odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hannibal

6. Hannibal

En etkileyici roman karakterlerden birinin televizyon dizisine uyarlanıyor: eski psikiyatrist yeni seri katil Dr. Hannibal Lecter. Thomas Harris'in ünlü romanından uyarlanan ve Bryan Fuller tarafından yaratılan bu yeni dizide, inanılmaz hikayenin nasıl başladığını görüyoruz.

Will Graham, FBI ile beraber bir seri katilin peşinde olan yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanıdır. Graham'’in kendine özgü düşünme tarzı ona herkesle empati kurma yeteneği vermiştir. Onları farklı kılanın ne olduğunu her zaman bilir. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Will için bile oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ülkenin ileri gelen psikiyatrlarından biri olan Dr. Lecter’dan yardım ister. Dahi doktorun uzmanlığıyla silahlanan Will ve Hannibal mükemmel bir ortaklık oluştururlar. Hatta ikilinin yakalayamayacağı bir katil olmadığı düşünülür.

7. Lie To Me

7. Lie To Me

'Bir insan on dakikada ortalama kaç kez yalan söyler?' sorusu ile yola çıkan Lie to Me, Dr. Lightman ve ekibinin yalanları ortaya çıkartma sürecini konu alan, psikolojik ağırlığı da olan bir yapım. 

Her bölümde, yeni davalar, yeni yüzler, benzer yalanlar ile mücadele eden Lightman Grup, beden dilini ve yüz ifadelerini okuyarak yalanları analiz ediyor, sıradan vatandaşlardan hükümetin askeri birimlerine kadar her türlü çözümsüz vakayı ele alıyor. Amerikalı Davranış Bilimcisi Paul Ekman’ın hayatından yola çıkarak yaratılan dizide, yönetmen Quentin Tarantino'nun sevdiği oyunculardan Tim Roth, Dr. Lightman karakteriyle başrolde karşımıza çıkıyor. 

The Unit (Vahan Moosekian ve Kurt Moritz),The X Files (Daniel Sackheim), Shark (David Nevins) 24 (Brian Grazer) gibi televizyon efsanesi olan dizilerin yapımcılarının ortak çalışmasıyla kotarılan Lie to Me, dram ve gerilimin ustaca dengelendiği, bağımlılık yaratma potansiyeli yüksek bir dizi.

8. Utopia

8. Utopia

Britanyalı televizyon kanalı Channel 4’un yayınladığı ve geçtiğimiz haftalarda 6 bölümlük ilk sezonu son bulan Utopia adlı dizi, beyaz ekranda bu sene yer alan en iyi işlerden biri olmayı şimdiden garantilemiş durumda. Channel 4’un bir diğer kült dizisi Black Mirror gibi, yüksek konseptli, iyi yazılmış/ yönetilmiş/ oynanmış, zeitgeist’ı yakalayan ve izleyiciyi düşündüren bir öyküsü olan bir anlatı, Utopia.

9. Fargo

9. Fargo

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

10. Penny Dreadful

10. Penny Dreadful

Penny Dreadful, dram ve korku türünde bir dizidir. Showtime kanalında 2014 yılında gösterime giren dizi, pek çok efsanevi karakteri bir araya getirmektedir. John Logan’ın oluşturduğu ve senaryosunu yazdığı dizinin yapım aşamasındaki diğer isimler ise Pippa Harris ve Sam Mendes’dir. Dizinin üretimini Desert Wolf Production ile Neal Street Production ortaklaşa yapmıştır. Bölümleri 47 ile 60 dakika arası süren dizinin yapımcıları Morgan O’Sullivan ve James Flynn’dir. Dizi, İngiliz-Amerikan ortak yapımıdır ve İngiltere’de Sky Atlantic adlı kanalda gösterilmişti. 3 sezon ve toplamda 27 bölüm süren dizi büyük ilgi görmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kayıp Şehir

11. Kayıp Şehir

İstanbul'un arka sokaklarında neler yaşanıyor? Hangi hayatlar akıp gidiyor, yoksulluğun gölgesinde? Kadınlar, çingeneler, travestiler, sokak çocukları her biri bir başka ayrımcılığın kurbanı...

Birbirine bağlı tipik bir Karadeniz ailesi, zorunlu olarak İstanbul'a yaptıkları göçün ardından, ayakta kalma savaşlarını verecekleri bu mahallede yaşanan dramla, hayata bir ucundan tutunmaya çalışan insanlarla tanışacaklar..

12. Heroes

12. Heroes

Olağanüstü yeteneklere sahip sıradan insanların destansı hikayesi; Heroes... Uçabilen, düşünce okuyabilen, geleceği resmedebilen, yok edilemez olan, zamanı büken ve görünmez olan bu insanların ortak kaderi, dünyayı kurtaracak olmalarıdır. 

Ama önce hepsi kendilerindeki bu yeteneği keşfetmeli, sindirmeli, kontrol altında kullanabilmelidirler. Bunu başardıklarında her biri yapabileceklerinin sınırı olmadığını görecek ve her yeni adım bir başka maceraya atılacaktır..

13. Misfits

13. Misfits

Toplum hizmetinde çalışan beş genç, çalıştıkları sosyal hizmet kurumunda bir gün çıkan fırtına sonucu özel güçler kazanırlar. Her birinin farklı bir gücü vardır, ancak yine her birinin aklı beş karış havada olduğu için güçlerini saçma sapan işlerde kullanmayı tercih ederler, zaten isteseler de güçlerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri vakitlerini alacaktır.

Kelly insanların zihinlerinden geçeni okuyabilmektedir. Curtis heyecanlandığında ya da korktuğunda zamanda geri gidebilmektedir. Alisha dokunduğu insanların seks dürtülerini hareketlendirip onu arzulamalarını sağlamaktadır. Simon ise görünmez olabilmektedir. Ekibin en şımarık ve küfürbaz çocuğu Nathan ise, ilk sezonun son bölümüne kadar gücünün ne olduğunun farkında değildir. 

Bu beş kendilerine bile hayırları olmayan genç, o fırtınadan etkilenen tek topluluk mudur? Yoksa onlar gibi özel güçlere sahip olan başkaları da var mı?

14. Fringe

14. Fringe

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. 

Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir. 

Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapatılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vak'aları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur. 

İnandığı bilimsel değerlerin daha ötesini görmeye başlayan Dunham sayesinde biz de, gerçek yaşamlarında hiç kimsenin kendi kimliği ile hareket etmediğini keşfederiz...

15. The Newsroom

15. The Newsroom

Aaron Sorkin; The West Wing ve Studio 60 on the Sunset Strip'in ardından, The Newsroom ile yeniden ekrana dönüyor. Dizi; sivri dilli bir ana haber sunucusu olan Will McAvoy ve takım arkadaşlarının, haber merkezinin kamera arkasında yaşadıklarını ekrana getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Freaks and Geeks

16. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks, sadece 1 sezon ve 18 bölüm sürmesine rağmen kendisine büyük bir hayran kitlesi yaratmayı başarmış bir dizi. 1999-2000 yılları arasında NBC kanalında yayınlandı ve kötü giden reytinglerinden dolayı 12. bölümün ardından iptal edildi. Kalan 6 bölümü sonradan yayınlanmış ve 18 bölümü de çok beğenilmiştir. Dizimizde, şu an ünlü olan birçok oyuncunun gençlik hallerini izleme şansı bulabilirsiniz. Zamanında Türkiye’de de Cnbc-e yayınlamıştır.

17. Fi

17. Fi

Bir adam bir kadını sever ve dünya değişir. Ama hayatı kökten değiştiren aşkı değil, aşkına ulaşabilmek için cesaret edebildikleridir. O kişiye duyduğu aşkın acımasızlığında öylesine büyük fırtınalar başlatır ki sonunda dokunduğu her şeyi yıkar. Ve bazen hayatın kendini yenilemesi için önce her şeyin yıkılması şarttır. Tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek kendi gerçeğine ulaşanların hikayesi...

18. Carnivale

18. Carnivale
22dakika.org

Carnivale, ekonomik bunalımın bütün dünyayı huzursuz ettiği 1930'lu yıllarda bu olağan dışı topluluğun ve ucubelerinin dengeler üzerindeki oyununu konu ediyor. Seyir halinde olan karnavalın son üyesi Ben Hawkins, California'da yaşayan Rahip Justin Crowe'la aynı gizemli ve şifreli rüyaları paylaşıyor.

19. Person of Interest

19. Person of Interest

Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

Zengin bir adam olan Mr. Finch, suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Ancak programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına ihtiyaç duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese, tam Mr. Finch'in aradığı adamdır. İlginç bir ikili oluşturan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler. 

Dizinin konusunu ilk okuduğumuzda, aklımıza Minority Report gelmesi gayet olağan, ama yıllar önce Lost'u da; bir ada var, uçak kazası oluyor, kazazedeler adadan kurtulamıyor falan diyerek anlatmışlardı. Yani kısacası ilk bakışta fikir çok orijinal görünmeyebilir, ama işin içinde J.J. Abrams varsa bir kere daha düşünülür ve izlenir.

20. Limitless

20. Limitless

2011 yapımı, Bradley Cooper'ın başrolünde olduğu Limit Yok filminin televizyon uyarlaması olacak Limitless, Brian Finch'in NZT isimli bir uyuşturucuyu keşfetmesiyle değişen hayatını konu alacak. Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Elizabeth Mastrantonio başrollerinde yer aldığı dizinin yapımcılarından biri de Bradley Cooper...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Da Vinci's Demons

21. Da Vinci's Demons

Da Vinci'nin çalkantılı hayatının, gençlik dönemine odaklanacak olan dizi, şimdiye kadar anlatılmamış öyküleri ekrana getirmeye hazırlanıyor. Rönesans İtalya'sında geçen hikaye, Leonarda Da Vinci'nin yaratıcı bir sanatçı, hayalperest bir aşık ve idealist bir adam olarak tanımlanan kişiliğine bir başka bakış...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
102
63
29
25
24
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın