Görüş Bildir
Haberler
Kendini Yakarak Can Veren İşçinin Ardından CHP'de 'Sözde Solcu' Tartışması

Kendini Yakarak Can Veren İşçinin Ardından CHP'de 'Sözde Solcu' Tartışması

CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, geçtiğimiz günlerde Muratpaşa Belediyesi önünde kendini yakan işçi ile ilgili paylaşımları yüzünden partisini karıştırdı. Belediye başkanı için ''Sözde solcu'' diyen Sapan disiplin kuruluna sevk edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da 1 çocuk babası Ulaş Akın, Pazartesi günü Muratpaşa Belediyesi'ne gelerek başkan Ümit Uysal ile görüşmek istemişti. 

Başkan Uysal'ın büyükşehir belediye meclis toplantısında olduğunu öğrenince görevlilerin başkan yardımcısıyla görüştürme teklifini ve Çarşamba günü yapılacak halk günü toplantısı davetini geri çevirip dışarı çıkan Ulaş Akın, yanında getirdiği pet şişe içindeki benzini üzerine döküp kendini yakmıştı.

Hastanede hayatını kaybetmişti

Kaldırıldığı hastanede gece hayatını kaybeden 32 yaşındaki Akın'ın çalıştığı işten çıkarıldığı, eşiyle de boşanma aşamasında olduğu öğrenilmişti. Akın'ın belediyeye yardım talebinde bulunmak için gittiği belirtilmişti.

'Şahsın belediyemizle bağı bulunmamaktadır'

Muratpaşa Belediyesi'nden olay sonrası yapılan açıklamada; Akın'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtilerek ve 'Şahsın belediyemizle herhangi bir bağı bulunmamaktadır.' denilmişti.

"Turunç Masa'nız o işçiye bir kahve ısmarlayıp ikna edemez miydi?"

"Turunç Masa'nız o işçiye bir kahve ısmarlayıp ikna edemez miydi?"

Eski CHP'li vekil Yıldıray Sapan

İçeriğin Devamı Aşağıda

2011- 2015 tarihleri arasında CHP Antalya milletvekili olarak görev yapan Yıldıray Sapan da Twitter'dan Ulaş Akın'ın fotoğrafını paylaşarak, 'Sözde insan odaklı çalışan Belediye Başkanı, solcu Ümit ile görüşmeyince kendini yaktı. Ey solcu Ümit, meşhur Turunç Masa'nız o işçiye bir kahve ısmarlayıp ikna edemez miydi?' diye yazdı

Bu açıklamaları sonrası Sapan, CHP İl Yönetim Kurulu kararıyla Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP İl Başkanı Semih Esen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Yıldıray Sapan'ı, 'Kesin ihraç' gibi herhangi bir ceza öngörerek İl Disiplin Kurulu'na sevk etmediğini kaydetti. Başkan Esen, 'Disiplin kurulu gerekli incelemeyi yapacak, tarafları dinleyecek ve kararını verecektir' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eeyz

Aslında CHP solcu bir parti değildir dönem rüzgarı onlar için eserse en büyük faşizmi onlar yapar uzun süreli tek parti dönemi yaptırımları gayet açık

Pasif Kullanıcı

Başka parti yoktu(ki çok partili döneme geçmek için uğraştılar, şimdikiler gibi tam tersini yapmak yerine) ve o yaptırımları açık evet ülkeyi bi 50 sene fala... Devamını Gör