Görüş Bildir
Haberler
Kayıp Malezya Uçağından Kötü Haber Geldi

Kayıp Malezya Uçağından Kötü Haber Geldi

adem kara
24.03.2014 - 16:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

239 Yolcusuyla Kaybolan Uçağın Kaderi Belli Oldu!

Kayıp Malezya uçağıyla ilgili arama çalışmaları konusunda bilgi veren Malezya hükümeti, uçağın Hint okyanusunun güneyinde düştüğünün anlaşıldığını açıkladı

Malezya Başbakanı düzenlediği basın toplantısında, İngiltere kaza kırım inceleme kurumundan gelen yeni analizlerin uçağın yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde sona erdiğini ortaya koyduğunu söyledi. Malezya Havayolları da, ailelere gönderdiği cep telefonu mesajlarında, uçağın okyanusta kaybolduğu konusunda herhangi bir tereddütleri olmadığını duyurdu.

Kötü haberi alan kayıp yolcuların yakınları sinir krizi geçirdi.

Çeşitli ülkelere mensup 10 uçak, uydu görüntüleri ve radar yoluyla daha önce tespit edilen parçalara ulaşmak için bugün de Hint Okyanusu'nun güneyinde arama çalışmaları yürütüyor. Kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarına katılan Çin'e ait bir uçak, deniz yüzeyinde 'bazı cisimler' görüldüğünü bildirdi. Resmi Haber Ajansı Xinhua, 'iki büyük parça ile birkaç kilometreye dağılmış daha küçük beyaz parçalar' tespit edildiğini kaydetti.

Avustralya arama uçağının da iki noktanın yerini gördüğü ve bir arama gemisinin rotasını Hint Okyanusu'nun güneyine doğru çevirdiği belirtildi. Avustralya'nın batı kıyısındaki Perth kentinden kalkan uçaklar 70 bin kilometrekarelik bir alanı taramaya çalışıyor. Çalışmalara Avustralya ve Çin'e ait gemiler de katılıyor.

Fakat ABD donanmasına ait bir uçağın Çin uçağı mürettebatı tarafından görülen nesneleri bulamadığı ifade edildi. Bölgede etkisini göstermesi beklenen kötü hava koşullarının arama çalışmalarını zorlaştıracağı bildiriliyor. Bu arada Fransız yetkililer de uydudan alınan radar verilerinin, güney Hint Okyanusu'nda, mevcut arama bölgesinin 850 km kuzeyinde bazı nesnelerin varlığına işaret ettiğini söyledi. 

posta.com.tr

Kaynak: http://www.posta.com.tr/dunya/HaberDe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0