Görüş Bildir
Haberler
Kavimler Göçünden Sonra Avrupa'da Yaşayan Halklar Kimlerdir?

Kavimler Göçünden Sonra Avrupa'da Yaşayan Halklar Kimlerdir?

Elif Ateş
24.01.2022 - 10:55

Tarihin en önemli göçlerinden biri olan Kavimler Göçü, M.S 350 ila 800 yılları arasında yaşanmıştır. Bu göç iki dönem olarak incelenmektedir. Birinci dönem, Bizans ile Hunlar arasında yapılan sınır değişikliklerini kapsar. İkinci dönem ise bu göçlerin devam niteliğindedir. Pek çok bölgeye yapılan yoğun insan göçleri, derin değişimlere sebep olmuştur. Kavimler Göçü ile birlikte bir çağ kapanmış yeni bir çağ başlamıştır. Aynı zamanda birçok devlet yıkılırken yeni devletler de kurulmuştur. Avrupa ise uzun bir süre karışıklıklar yaşamıştır. Peki, Kavimler Göçünden sonra Avrupa'da yaşayan halklar nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

M.Ö 4.yy'ın ortalarına doğru Hazar Denizi ve Aral Gölü arasında kalan bölgede Hunlar, farklı bölgelere kaymaya başladı. Hunların daha da batıya doğru göç etmesinin en büyük nedeni Orta Asya'daki Çin hakimiyetiydi. Daha sonra Hunların göçleriyle birlikte birçok halk batıya doğru hareket etmeye başladı. Bu göç sırasında Hristiyanlık oldukça fazla yayılım gösterdi. Orta Çağ Avrupa'sında skolastik düşünce egemen olmaya başladı. Göçler ile birlikte Avrupa tarihi tekrardan şekillendi. Bunların en önemli faktörü ise bölgeye gelen topluluklardır. Kavimler Göçünden sonra Avrupa'da yaşayan halklar hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kavimler Göçünden Sonra Avrupa'da Yaşayan Halklar Kimlerdir?

Kavimler Göçünden Sonra Avrupa'da Yaşayan Halklar Kimlerdir?

Kavimler Göçünden sonra, Avrupa'da birçok değişiklik yaşanmıştır. Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılması ile çeşitli kavimler Avrupa'ya gelmiştir. Göçlerin sonucunda ise bugünkü İspanya'ya Vizigotlar yerleşmiştir. Vizigotlar, Cermen kabilesi olan Gotların en büyük iki kolundan biridir. İspanya'da 8.yy'a kadar Vizigot Krallığı egemenlik kurmuştur.

Doğu Cermen kavimlerinden biri olan Vandallar ise Kavimler Göçü sırasında birçok bölgeyi yağmalamıştır. Yerleştikleri bölgeler ise Kuzey Afrika, Akdeniz adaları, Endülüs, Galiçya ve Galya'dır. Vandalların nerden geldikleri ise kesin olarak bilinmemektedir. Ancak İspanya'dan başlayarak Afrika'ya kadar ilerlemiş, birçok bölgeye de yerleşim kurmuşlardır. 

Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasında oldukça önemli rolleri bulunan Franklar ise birçok Cermen kabilesini kendi çatısı altında toplamıştır. Roma İmparatorluğu'nun savunma hattı yıkılınca Franklar ayrılıp, Batı Avrupa'nın büyük bir bölümünü istila etmiştir. Batı Avrupa tarihte ise Galya olarak bilinmektedir. Franklar Kavimler Göçünden sonra Fransa, Almanya'nın batısı, Belçika ve İsviçre'nin bir bölümü olan Galya'da yaşamışlardır.

Diğer Cermen kabilelerinden biri olan Ostrogotlar, Gotların Vandallardan sonraki en önemli kolunu oluşturmaktaydı. Ostrogotlar, göçten önce Trakya, Yunanistan ve Anadolu'nun çeşitli sahillerinde yaşamaktaydılar. Büyük göç ile birlikte İtalya'ya yerleşmişlerdir. Ayrıca bu grupların dışında Germen, Slav, İranlı gibi pek çok halk Avrupa'da yaşamıştır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın