Görüş Bildir
Haberler
Katar Doha Hakkında Her Şey

Katar Doha Hakkında Her Şey

Mesut Güzel
24.07.2018 - 19:14

1. Katar Doha Hakkında Her Şey

Doha’da gezilecek en iyi yerler nereler? Doha’da yapılacaklar neler? Katar güvenli mi? Doha’da ulaşım nasıl? Katar’da hava nasıl? Doha’ya ne zaman gidilmeli? Hepsini sizler için derlediğimiz Katar-Doha gezi rehberimizde bulabilirsiniz

Yani sadece pasaportunuz ile giriş yapabilirsiniz.

Bildiğiniz bütün sıcaklık kavramlarını unutun. Çünkü Katar başka bir dünya. Sokakta yürümekte ve nefes almakta zorlanıyorsunuz. Bizim arkadaşlarımız bizlere sürekli kışın tekrar gelmemizi tavsiye ettiler. Doha’da her şey araba ile yapılıyor. Yolda yürürken korsan taksiler yanınıza yaklaşıyor ve binmek isteyip istemediğinizi soruyorlar. Zira dışarısı o kadar sıcak ki 1 dakika dışarıda vakit geçirmek bayılmanız için kâfi.

Kaynak: https://gezsene.co/2017/09/18/katar-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Nasıl Gittik?

2. Nasıl Gittik?

İlk olarak İran’a gitme düşüncesiyle ucuz uçak bileti için Momondo’dan yaptığımız araştırmasında Katar aktarmalı İran biletlerine rast geldik. Daha önce İzmir’de tanıştığımız Katarlı arkadaşlarımıza durumu anlattığımızda bileti almamızın yeterli olacağını söylediler. Yani kalacak yer, yemekler, gezilecek yerler sorun değildi. 4 buçuk saatlik Qatar Airways uçuşu sonrası ülkeye giriş yaptık.

3. Ne İle Karşılaştık?

3. Ne İle Karşılaştık?

Şu an muhteşem bir zenginlik içinde yaşıyoruz. Ama bunun sebebi Katarlı arkadaşlarımızın olması. Eğer Doha’da orijinal Katarlıysanız hayat sizin için mükemmel. Lakin göçmenseniz size köle gözüyle bakıyorlar. Katar içinde yabancı sayısı Katarlı sayısının 3 katı olduğu için herkes İngilizce biliyor. Hindistan ve Filipinler’in yoğun olduğu muazzam sayıda yabancı işçi ülkede çalışıyor. Diğer ülkelerden gelen yabancılar çoğunlukla temizlik, çocuk bakıcılığı, çevre ve bahçe düzenleme işlerinde çalışıyor. Orijinal Katarlılar ise memur, bürokrat, üst düzey yönetici, ya da kendi kurdukları işlerde çalışıyorlar.

4. Meclis Nedir?

4. Meclis Nedir?

Katar’da hayat; araba, telefon ve snapchatten ibaret. Sabah namazıyla hayat başlıyor. Öğlen işleri bitiyor ve günün geri kalanı Meclis denilen toplanma yerlerinde geçiyor.

5. Katar Pahalı mıdır?

5. Katar Pahalı mıdır?

Katar’ın güvenli bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Bir mağazaya girerken arabayı açık ve çalışır durumda bırakıyorlar. Klima olmadan bu ülkede yaşamak imkânsız. Hayat Türkiye’dekilerden daha pahalı. Şöyle ki kaldığımız otel 5 yıldızlıydı. Bizde ona güvenerek kirlenen eşyalarımızı yıkamaya verdik. Ertesi gün gideceğimiz düğün içinde kıyafetlerimizi ütüye vermiştik. Verirken ücretsiz olacağını düşünmüştük. Lakin öyle olmadı. Yıkanan 3 kıyafet için 180 TL ve ütülenen 2 kıyafet için de 60 TL civarında para istediler. Varın otelin fiyatını siz düşünün. Su bile 8 lira.

6. Katarlılar Ne İş Yapar?

6. Katarlılar Ne İş Yapar?

Katar içinde yabancı sayısı Katarlı sayısının 3 katı olduğu için herkes İngilizce biliyor. Hindistan ve Filipinler’in yoğun olduğu muazzam sayıda yabancı işçi ülkede çalışıyor. Diğer ülkelerden gelen yabancılar çoğunlukla temizlik, çocuk bakıcılığı, çevre ve bahçe düzenleme işlerinde çalışıyor. Orijinal Katarlılar ise memur, bürokrat, üst düzey yönetici, ya da kendi kurdukları işlerde çalışıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Türkiye'yi Neden Seviyorlar?

7. Türkiye'yi Neden Seviyorlar?

Katar krizi ile beraber artan bir Türkiye sevgisi var. Recep Tayyip Erdoğan’a bayılıyorlar ve sürekli onu anlatmamızı övmemizi bekliyorlar. İslam dünyasının lideri olarak görüyorlar. Ne kadar olduğu size kalmış.

8. Şeyhleri Kimdir?

8. Şeyhleri Kimdir?

Şu an ki Emirler’i Tamim el-Mecid. Adama hastalık derecesinde bağlılar. Bunun sebebini bir berberden öğrendik. Emir bazı dönemlerde Katarlıların kredi borçlarını kendisi ödüyormuş. Çektikleri para kendilerinin oluyor. Valla böyle emiri kim sevmez. Barekallah 😂😂

9. Ne Yenir?

9. Ne Yenir?

Yemek kültürleri bize yakın ancak her yemeğin içinde safran var. 25 kişinin doyabileceği sofraya 5 kişi oturuyor. Kalanı doğru çöpe. Muhteşem bir israf var.

10. Katarlılar Ne Giyer?

10. Katarlılar Ne Giyer?

Yabancıların istediği kıyafeti giymesi serbest. Aslında Katarlıların da her şeyi giymesi serbest ancak gelenek ve görenekleri gereği kadınlar “Abaya” denilen kıyafetleri giyerken erkeklerde “Thobe” diye anılan kıyafetler ile giyinmektedirler.

11. Vakit nasıl geçer?

11. Vakit nasıl geçer?

Aktivite kavramları çok sınırlı. Çünkü Katar’da yapılacak bir şey yok. Ya arabayla geziyorlar ya da alışveriş merkezlerine gidiyorlar. Para çok ama harcayacak yer yok. Ama bu ilginç şeyler karşılaşmayacaksınız anlamına gelmiyor. Bir arkadaşımız evinde çita besliyordu. Evet, doğru okudunuz.“EVDE ÇİTA”

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Ulaşım Nasıldır?

12. Ulaşım Nasıldır?

Doha’da ulaşım konusunda çok şanslıydık. Çünkü arkadaşlarımız hepsinin 2 veya 3 arabası vardı. Araba dediysek hepsi Jeep. Toplu taşıma çok sınırlı. Korsan taksiler mevcut. Ancak Katar’da otostopta bir çözüm olabilir. Buna alışık olmadıkları için duruyorlar. Biliyoruz çünkü denedik. Bir keresinde arkadaşlarımızın hiçbirine ulaşamadık. Otelde çok sıkılmıştık. Dışarı çıkmak istiyorduk lakin arabamız yoktu. Otostopa karar vermiştik. Sadece 3 dakika sonra bir JAGUAR bizi aldı. Gerisini siz düşünün.

13. Düğümleri Bizimkilere Benzer Mi?

13. Düğümleri Bizimkilere Benzer Mi?

İran’a geçmeden önceki gece bir düğüne konuk olduk. Düğünleri Trump’ın yaptığı kılıç dansı atmosferinde geçiyor. Erkekler ile kadınların farklı yerlerde yaptığı düğünler hiç alışık olmadığımız tarzda bir gelenek.

İnstagram:Mesutguzel06

Yazar:Mesut DOĞANGÜZEL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın