Görüş Bildir
Haberler
Kar Yağışı Yurdumuzda Etkili Olmaya Devam Ediyor

Kar Yağışı Yurdumuzda Etkili Olmaya Devam Ediyor

FreiGeist
19.02.2015 - 08:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

İç Batı Anadolu'da Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

İç Batı Anadolu'da halen görülmekte olan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırarak bugün Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar ile Eskişehir ve Konya'nın batısında kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yoğun olacağı tahmin edildiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerimizde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Sırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON OLAYI, BUZLANMA VE DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale dışında bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 6

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

KIRKLARELİ Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yer yer kar yağışlı 5

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden bölge genelinde kuvvetli iç kesimlerinde 30-50 km/saat, kıyı kesimlerde 40-70 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -3

DENİZLİ Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı 2

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 5

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 3

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya kıyı kesimi dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevreleri ile iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak Batı Akdeniz kıyılarında 40-70 km/saat, bölgenin iç kesimlerinde 30-50 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 10

ANTALYA Çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

HATAY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

MERSİN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 10

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

ÇANKIRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

ESKISEHIR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2

KONYA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -3

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -1

DÜZCE Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 2

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

ZONGULDAK Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 2

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

TRABZON Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

ERZURUM  Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8

GAZİANTEP Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 4

ŞANLIURFA Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 7

SİİRT  Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına; Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat ), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/saat ), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 Km/saat), Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğu, batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, Batı Akdeniz'de orta.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0