Görüş Bildir
Haberler
Jandarma Komutanlığı'na Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı

Jandarma Komutanlığı'na Bombalı Saldırıya Yayın Yasağı

Deniz Gök
11.04.2016 - 23:59 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 12:20

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının bomba yüklü bir yakıt tankeri ile yapıldığı bu nedenle de patlamanın çok şiddetli olduğu belirtildi. Genelkurmay, 1 askerin şehit olduğunu, 39 askerin ve 8 sivil vatandaşın yaralandığını açıklamıştı. Şehit sayısı 2'ye yükseldi. Yaralılar arasında askeri lojmanda oturan asker eşleri ve çocuklarının da olduğu belirtiliyor. Hani Sulh Ceza Hakimliği, bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Gece geç saatlerde PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla Hani İlçe Jandarma Komutanlığına saldırdı. 

Saldırı sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın şiddetiyle jandarma komutanlığı çevresindeki binalarda da hasar meydana geldiği bildirilirken ilçede teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Yaralı siviller de var

Saldırıda jandarma lojmanlarında oturan asker aileleri ile komutanlık yakınındaki deprem konutlarında oturan vatandaşların da yaralandığı gelen bilgiler arasında. Ağır hasar alan binalarda UMKE ekipleri tarafından arama ve kurtarma çalışmaları yapıldı.

Saldırının bomba yüklü bir yakıt tankeri ile gerçekleştirildiği, bu yüzden patlamanın çok şiddetli olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ilçede elektrik, telefon ve internet hatlarının da kesildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Askeri lojmanların büyük hasar gördüğü belirtiliyor

Genelkurmay: 1 asker şehit, 39 asker ve 8 sivil yaralı

Genelkurmay: 1 asker şehit, 39 asker ve 8 sivil yaralı

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada bir askerin şehit olduğu, 39 askerin ve 8 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

'11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.'

Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı

Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği'nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani'de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit askeri arkadaşları böyle uğurladı...

Şehit askeri arkadaşları böyle uğurladı...

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Bombalı saldırıda yaralanan şehidin silah arkadaşlarının da hazır bulunduğu törenin ardından Cantürk'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi. Cenaze törenine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Asker Hastanesi Başhekimi Tabip Albay Servet Emeksiz katıldı.

Şehit sayısı 2'ye yükseldi

Şehit sayısı 2'ye yükseldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınan yaralı askerlerden biri, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dürüst

anasını s...erimin hainleri öldür öldür bitmio

haylaz adam

soyunuz kurusun kansızlar. soydan kastım kürt kökeni değil. kürdü türkü arabı japonu yok bunun. terör nerde kim yarafından yapılırsa yapılsın kansızlıktır. k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

iyiki Cehennem var