Görüş Bildir
Haberler
İzmirlilerin Her Gün Kemeraltı'na Gitmesine Sebep 21 Olağanüstü Lezzet Noktası

İzmirlilerin Her Gün Kemeraltı'na Gitmesine Sebep 21 Olağanüstü Lezzet Noktası

07.11.2015 - 03:30 Son Güncelleme: 04.10.2022 - 15:26

İzmir'in incisi Kemeraltı. İçerisinde yok yok. Hal böyle olunca da en keskin damak zevklerine bile hitap eden onlarca lezzet noktasını içerisinde barındırıyor. Bu içeriğimizde yolunuz Kemeraltı'na düşerse tadı damağınızda kalacak lezzetleri sizler için derledik. Çoğu yılların ustası, işletmesi ve Kemeraltı'nın olmazsa olmazları arasında yer alan yerler nereler? Hadi hep birlikte bakalım.

1. Lokanta (Ev Yemekleri)

1. Lokanta (Ev Yemekleri)

Yeni nesil esnaf lokantası, hip esnaf lokantası. LOKANTA için kullanılan çok tanım var, sanırız en iyisi kendilerinin kullandığı 'İzmir'in geleneksel tatlarını 5 farklı mutfaktan topladığı yemekler ile sunan lokanta' tanımı. Türk mutfağının en leziz örneklerinin yanı sıra Sefarad, Rum, Ermeni ve Levanten mutfaklarından sundukları lezzetlerle kısa sürede ünlenen Lokanta, makul fiyatları ve büyüleyici atmosferiyle çarşının odak yemek noktası olmayı başarmış durumda. Lokanta aynı zamanda kahvaltı menüsünde sundukları, omletler ve yumurtalarla da dikkat çekiyor.

2. Ustabaşı (Çorba)

2. Ustabaşı (Çorba)

Sadece Kemeraltı'nın değil, İzmir'in hatta belki Türkiye'nin en iyi sakatat çorbaları burada yapılıyor. Sabah gün doğmadan kapılarını açan Ustabaşı'nda kelle en nitelikli eller tarafından işleniyor, sonuç olarak en lezzetli kelle paça, işkembe, dil çorbaları burada içiliyor. Günün geri kalan kısmındaysa dillere destan dönerini yemek için müdavimleri yine buraya akın ediyor. Tüm bu lezzetin sırrı, bize göre, hem çorbalarda, hem de dönerde kullandıkları tereyağında gizli.

Adres:  Yenigün, Anafartalar Cd. No:483, 35240 Konak/İzmir

3. Kumrucu Apo (Kumru)

3. Kumrucu Apo (Kumru)

Adın da anlaşılacağı üzere Apo bir kumrucu. Kemeraltı çarşısının açık ara en ünlü kumrucusu. Sırrı kullandığı malzemelerde; kaşarı Kars'tan, isotu Urfa'dan getirtiyorlar, sucuk ise Ege Tire'den alınıyor. 3 muhteşem lezzet birleşince ortaya çarşının en iyi kumrusu çıkıyor. Bu kaliteye talep edilen fiyatlar ise komik, Apo hem damaklara, hem cebe hitap ediyor. Ayrıca sandviç de yiyebileceğiniz bu durakta, bizim favori tarifimiz; duble sucuk, duble kaşar, domates, salça, turşu ve bol isotla taçlanan her şey dahil. Unutmadan Apo da, İsa da koyu Göztepelidir ve duyabileceğiniz en keyifli futbol sohbetleri her gün burada gerçekleşmektedir.

Adres: Yenigün, 1318. Sk. No:14, 35240 Konak/İzmir

4. Ünlü Büfe İlyas'ın Yeri (Sandviç)

4. Ünlü Büfe İlyas'ın Yeri (Sandviç)

Babadan oğula aile işletmesi. Ünlü Büfe çarşının en iyi sandviçini yapmakla kalmıyor, bir büfe olmasının avantajını kullanarak sandviç sonrası çikolata yeme şansını da veriyor. Favorimiz sucuk sayaslı salça turşulu sandviç, tabii ki küçük ekmeğe. Bu sandviçlerden iki tane yedikten sonra, üzerine bir de Çokonat yediniz mi değmeyin keyfinize. Sonrasında çaylar ikram. İsterseniz damak zevkinize göre yumurtalı ve ya köfteli seçenekleri de deneyebilirsiniz.

Adres: Yenigün, 1320. Sk. No:15 D:1, 35240 Konak/İzmir

5. Köfteci Salih (Köfte)

5. Köfteci Salih (Köfte)

Yine belki sadece çarşının değil şehrin en iyi köftesi burada yapılıyor. Yine babadan oğula yıllara meydan okuyan bir aile işletmesi. Köfteci Salih neredeyse köfteye bakış açınızı değiştiriyor. Köfte kadar yanında sunduğu piyaz ve yoğurt da dillere destan. Porsiyonları fazlasıyla doyurucu, ne kadar aç olursanız olun önce tek porsiyonla başlamakta fayda var, aksi takdirde zamanında kardeşimin geçirdiği gibi mide fesadı geçirebilirsiniz. Üst kat ile salonudur, dip taraftaki pencere kenarı bizim masamızdır.

Adres: Konak, 879. Sk. 16/A, 35250 Konak/İzmir

6. Kadıoğlu Kebap Evi (Tavuk)

6. Kadıoğlu Kebap Evi (Tavuk)

Favorimiz kemiksiz tavuk şiş, böyle bir lezzeti daha önce tatmadığınıza bahse girebiliriz. Yanında salatası bonus. İlgili mekan sahipleri yemeğinize keyif katıyor. Ancak yemek sonrası için öyle bir tatlı alternatifleri var ki tamamen yemeğin önüne geçiyor; fıstıklı havuç dilim baklava, kaymaklı. Sadece tatlı yemek için gittiğimiz günlerin hatırına şiddetle öneriyoruz. Dllerseniz ciğer ve kanat da tercih edebilirsiniz. Öğlenleri yer bulmak zordur.

Adres: Konak, 871. Sk. No:89, 35250 Konak/İzmir

7. Meşhur Hisarönü Şambalicisi

7. Meşhur Hisarönü Şambalicisi

Bu mekanda sadece Halep tatlısı ve Şambali bulunuyor. Peki siz 1942 yılında kurulmuş İzmir'in en iyi tatlıcısı Meşhur Hisarönü Şambalicisi'nden Şambali yediniz mi? Eğer yemediyseniz kesinlikle kaymaklı ve tarçınlı Şambalisini denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Konak, 901. Sk. 13/A, 35250 Konak/İzmir

8. Harbi Şerbetçi Engin (Şerbet)

8. Harbi Şerbetçi Engin (Şerbet)

Yazları şeftali-muz ve karadut şerbeti, kışları bir şehir efsanesi haline gelmiş ballı muzlu süt. Kemeraltı'nın içlerine doğru giderken meşhur çamaşırcı Fikri Eron'un tam karşısında bulabilirsiniz harbi şerbetçi Engin'i. Tamamı el yapımı olarak hazırlanan şerbetleri hemen tüketebileceğiniz gibi, siparişle evinize de götürebilirsiniz. Özellikle ballı muzlu sütü fındık ve polenle karıştırdığınızda ortaya çıkan karışım bir lezzet patlaması. Her gün içmeniz önerilir. En geç öğlen yemeği saatine kadar burada olmanız gerekiyor aksi takdirde şerbet bulmanız mümkün değil. Burada aynı zamanda el yapımı fırın sütlaç ve kemalpaşa tatlılarının da yapıldığını belirtmeden geçmeyelim.

PS: Yaz şerbetleri için rekor bir oturuşta 12, kış şerbeti için rekor bir oturuşta 8 bardakmış!! (1 bardak=250 ml.)

Telefon: 05362442923

9. Meşhur Hisar Söğüşçüsü Mustafa'nın Yeri (Söğüş)

9. Meşhur Hisar Söğüşçüsü Mustafa'nın Yeri (Söğüş)

İster açık, ister kapalı ama mutlaka dil, beyin ve yanaklı. Bir kez tadına vardınız mı sizin için vazgeçilmez olan söğüş, çarşının da vazgeçilmezi. Hisar Cami'nin hemen karşı köşesinde yer alan Mustafa'nın Yeri şehrin en lezzetli söğüşünü yapıyor. Çarşının kapanma saatlerine kadar açık olan mekanda karışık - bol soğanlı - favorimiz. Yanında da mutlaka acılı şalgam. Sabah kahvaltısında en bir kez denemenizi öneririz.

PS: Ben bir taneyle doymam diyenlere 3 pideliyi öneririz :)

Adres: Konak, 847. Sk., 35250 Konak/İzmir

10. Şükrü Bey'in Yeri (Kahve)

10. Şükrü Bey'in Yeri (Kahve)

Fincanda pişen Türk Kahvesi denilince aklımıza ilk olarak Şükrü Bey'in Yeri gelir. Müthiş otantik atmosferi, adeta, her daim neşeli ve eğlenceli mekan sahibi Şükrü Bey'in karakterini yansıtmaktadır. Telvesi bol kahve, yanında lokumla servis edilir ve fincan size el değmeyecek kadar sıcak gelir. Aman dikkat. Özellikle öğleden sonra sokak müzisyenleri ile başlayan canlı müzik eşliğinde keyfine doyum olmaz bir yer halini alır. Kemeraltı'nda herhangi bir noktada yemek sonrası, gidilecek tek adrestir.

Adres: Konak, 906. Sk. No:18, 35250 Konak/İzmir

11. Dönerci Orhan (Döner)

11. Dönerci Orhan (Döner)

Biliyoruz çok klasik, ancak Dönerci Orhan'dan daha lezzetli döner yiyebildiğimiz bir yer henüz olmadı. İlk açıldığı dükkanda hala daha çarşının en iyi döneri yapılıyor. Bugüne kadar yemediyseniz ne kaçırdığınızı öğrenmek için yarın ilk iş Orhan'a gitmenizi öneririz. Dürüm her zaman daha çok tercih edilir ancak bizim favorimiz yarım ekmek. Sos koydurmayı aman ihmal etmeyin.

Adres: Güzelyalı, Mithatpaşa Cd. No:1050/B, 35290 Konak/İzmir

12. Yoğurtçu Hasan (Kahvaltı - Süt Ürünleri)

12. Yoğurtçu Hasan (Kahvaltı - Süt Ürünleri)

Bir başka Kemeraltı klasiği, yıllardır değişmeyen lezzet noktası Yoğurtçu Hasan. Kahvaltı için her türlü farklı seçeneği bulabileceğiniz noktada, süt ürünleri adından da anlaşılabileceği üzere ön plana çıkıyor. Ballı yoğurt, bal-kaymak ve sıcak süt mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Kaymaklı ekmek kadayıfı ya da kazandibi kahvaltı sonrası denmeyip mutlaka yenmeli. Kahvaltı tabağı, sahanda yumurta seçenekleri hepsi birbirinden lezzetli. Erken bir sabahta mutlaka uğrayınız.

Adres: Yenigün, Anafartalar Cd. No:451, 35240 Konak/İzmir

13. Köfteci Zeki (Et Ürünleri)

13. Köfteci Zeki (Et Ürünleri)

Ufacık bir köfte tezgahından geldikleri noktaya bakınca hey gidi günler dememek elde değil. Köfteci Zeki tam bir dünden bugüne lezzet hikayesi. İki bina arasında başlayan serüven bugün o noktanın bir dükkana dönüşmüş hali olarak devam ediyor. Her türlü et ürününün en iyi örneklerini bulabileceğiniz noktada favorilerimiz köfte ve antrikot. Yanlarında da atom ve piyaz.

Adres: Yenigün, 1307. Sk. No:4, 35240 Konak/İzmir

14. Tatlıcı Mennan

14. Tatlıcı Mennan

1936 yılından günümüze 86 yıllık bir geçmişiyle İzmir'in köklü tatlıcılarındandır. Yılların tatlıcısı olan Mennan menüdeki tatlılarıyla sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağını söyleyebiliriz. Gönül rahatlığıyla istediğiniz hepsini deneyebilirsiniz. Özellikle dondurmalarıyla öne çıkan Mennan dondurmalarını günlük sütten ve gerçek çekirdek salepten yapıyor. Uğradığınızda kesinlikle favorimiz olan kazandibi tatlısını yemeniz.

Adres: Alsancak, 899. Sk. No:30/A, 35250 Konak/İzmir

15. Tabaklar Balık Lokantası

15. Tabaklar Balık Lokantası

Kemeraltı'nın en köklü mekanlarından bir başkası Tabaklar Balık Lokantasıdır. 1966 yılından günümüze kadar iki kere yenilenmiştir. Servis oldukça hızlıdır. Gittiğinizde menüdeki zahmetsiz'i kesinlikle denemenizi öneririz. Balıkları dışında ortaya zeytinyağlılarından da söyleyebilirsiniz onlarda balıklar kadar leziz. Yemeğinizden sonra çayla birlikte tahin helvası ikram ediyorlar. Sizde bilirsiniz balığın yanına en çok yakışacak tatlıdır.

Adres: Konak, 872. Sk. No:134, 35250 Konak/İzmir

16. Kısmet Lokantası

16. Kısmet Lokantası

Yeni durağımız Urla'lı Hasan Usta olarakta bilinen Kısmet Lokantası. 100 kişiye faaliyet gösterebilen bu mekan yine Kemaraltı'nın köklü restorantlarından biridir. 1967' den bu yana başta Urla güveci, otları olmak üzere Osmanlı mutfağının da öne çıkan yemeklerini servis eden bir lokantadır. Bu mekana yolunuz düşerse öğleden sonra gitmeyi düşünmeyin. Çünkü öğle saatlerinde yoğun olup öğleden sonraya pek bir şey kalmıyor. Öğle yemeğiniz için ideal bir mekan olabilir. 

Adres: Kemeraltı Çarşısı, Küçük Demir Han, 913. Sk. D:5, 35360 Konak/İzmir

17. Bizim Mutfak Lokantası

17. Bizim Mutfak Lokantası

Bu mekan özellikle İzmir'e özel yemekler sunmaktadır. Ege mutfağının yanı sıra tabi ki Türk mutfağından da yemekleri burada bulabilirsiniz. Öğlen saatleri en yoğun oldukları zamandır. Farklı ve zengin içeriği olan bu lokantaya tavsiyemiz öğle yemeği için gitmeniz. 

Adres: Mirkelam Han, Yenigün Mahallesi 914 Sokak, No:12 Z:10, 35210 Konak

18. Söğüşçü Cimbom

18. Söğüşçü Cimbom

Eveet İzmir'de çok fazla söğüşçü bulabilirsiniz ama Söğüşçü Cimbom onlardan biraz ayrılıyor. Neden mi? Söğüşçü Cimbom'u diğer söğüşçülerden ayıran en büyük fark etinin kuru olmamasıdır. Ayrıca dürümün kalınlığından ziyade söğüşün bol olmasına önem veren bir işletmedir. Eğer sizde söğüş  seviyorsanız kesinlikle buraya gidip denemenizi öneririz.

Adres: 855, Konak Mahallesi, Sokak No:17/A Kemeraltı, 855. Sk., 35250 Konak

19. Kuyum Pide Salonu

19. Kuyum Pide Salonu

Türkiye'nin en iyi pidecileri arasında ilk 10 pideciden birisi olduğunu biliyor muydunuz? Burası 1960'dan beri Kemeraltı'nda ilk günkü lezzetini koruyan pideleriyle bilinen ünlü pidecilerden biridir. Ustalıkları ve işlerini severek yapmaları sayesinde hızlı servisi ve güler yüzlü çalışanları vardır. Kıymalı yumurtalı ve kaşarlı yumurtalı pideleri tavsiyemizdir.

Adres:  Konak, 872. Sk. No:72, 35250 Konak/İzmir

20. Numan Pide

20. Numan Pide

Numan Pide çıtır çıtır hamuru ile İzmir'in en iyi pidecilerinden biri. 1988 yılında açılmış olan mekan yaptığı lezzetli pideleriyle İzmir'in bilinen en iyi pidecilerin başında gelmeyi başarmış. Bu sebeple taklitçileri de ortaya çıkmıştır. Numan Pide çözüm olarak 'başka şubemiz yoktur' tabelası yaptırmıştır. Ayrıca ufak bir detay verelim iki katlı bir pide salonu olmasına rağmen öğle saatlerindeki yoğunluk nedeniyle yer bulamama ihtimalini de göze alarak gitmelisiniz.

Adres:  Konak, 876. Sk. No:8, 35250, 35250 Konak/İzmir

21. Antalya Börekçisi

21. Antalya Börekçisi

Antalya usulü serpme börek yapan Antalya Börekçisi 43 yıldır işin içindedir. Bu mekanla ilgili en önemli detay, börekler önceden yapılıp tezgahtan tabaklara servis edilmiyor. Börekler sipariş verildikten sonra yapılmaya başlıyor ve istediğiniz malzemeleri böreğinize yaptırabilirsiniz. Sizce de çok emek isteyen, ustalık işi bir sistem değil mi?

Adres: Konak, 853. Sk. No: 13/A, 35250 Konak/İzmir

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
88
29
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Morgoth Bauglir

Piknik büfe... Her izmire gittiğimde en az 2-3 defa oradan yerim. Herkesin yemesini tavsiye ediyorum et dönerin nirvanasını yaşarsınız.

Gizem Yenikler

👏👏👏❤️❤️❤️