Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Sabır Taşınızın Bir Miktar Çatlayacağını Hissedeceğiniz Birbirinden Harika Film Önerileri

İzlerken Sabır Taşınızın Bir Miktar Çatlayacağını Hissedeceğiniz Birbirinden Harika Film Önerileri

Sinemada her filmi izlemek kolay değildir. Olay örgüsü, anlatım tarzı ve karakterlerin davranışları bir filmi bazen anlaşılmaz yapabilir ve seyircinin izleme sabrını sınayabilir. Twitter'da @davidcinema adlı kullanıcı, takipçilerine 'İzlediğiniz en iyi sabır isteyen film hangisi?' sorusunu sordu ve birbirinden harika filmleri cevap olarak aldı. Gelin listeye hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gerry (2002) - IMDb: 6

21. Gerry (2002) - IMDb: 6

Birbirlerine Gerry diyen iki arkadaş, bir şeyler görebilmek için ıssız bir yerde saklanmaya karar verirler. Ancak aradıklarını bulamazlar. Arabaya geri dönmeye karar verirler ancak susuz, erzaksız ve pusulasız çölde kaybolurlar. Şimdi hayatta kalmak için yolu bulmaya çalışarak yürümek zorundadırlar.

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Casey Affleck, Matt Damon

20. The Assassin (2015) - IMDb: 6.3

20. The Assassin (2015) - IMDb: 6.3

Üç yıllık sürgünün ardından evine geri dönen genç kadın ustası kuzenini ve beşik kertmesini öldürmesi için görevlendirilir. Ancak kuzeni ve onu yetiştirenlere duyduğu sadakat arasında seçim yapmak zorunda kalır. Genç kadın 13 yıl sonra ailesiyle, anılarıyla ve uzun yıllar bastırdığı duygularıyla yüzleşecektir. Rahibenin kölesine dönüşen Yinniang'ın iki seçeneği vardır: Ya sevdiği adamı feda edecektir ya da erdemli suikastçıların kutsal yolundan sonsuza dek sapacaktır.

Yönetmen: Hsiao-Hsien Hou

Oyuncular: Shu Qi, Chang Chen, Yun Zhou

19. The Tree of Life (2011) - IMDb: 6.8

19. The Tree of Life (2011) - IMDb: 6.8

1956 yılında Teksas, Waco'da bir ailenin hikayesini konu alan film, en büyük oğlun masumiyetin kaybına tanık olmasını ve ailesinin çelişkili öğretileriyle mücadele etmesini konu alıyor.

Yönetmen: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain

18. Exam (2009) - IMDb: 6.8

18. Exam (2009) - IMDb: 6.8

Son derece arzu edilen kurumsal bir iş için sekiz aday, bir sınav odasında birlikte kilitlenir ve görünüşte basit bir soruyla son bir sınava tabi tutulur. Ancak kafa karışıklığının ortaya çıkması ve gerilimin çözülmesi uzun sürmez.

Yönetmen: Stuart Hazeldine

Oyuncular: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox

17. Zinnia Flower (2015) - IMDb: 6.8

17. Zinnia Flower (2015) - IMDb: 6.8

Aynı gün, aynı kazada Wei hamile karısını, Ming nişanlısını kaybeder. Budizm'de ölü için yas tutması için kişiye 100 gün verilir. Bir labirentte kaybolmuş iki fare gibi Wei daireler çizerek koşarken, Ming sakince belirlenmiş bir yolda sürünür. Ama acı ve keder hâlâ devam ediyordur. 100. gün yaklaşırken olacakları merak ederler.

Yönetmen: Tom Lin

Oyuncular: Karena Kar-Yan Lam, Chin-Hang Shih, Bryan Shu-Hao Chang

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Permanent Nobara (2010) - IMDb: 6.9

16. Permanent Nobara (2010) - IMDb: 6.9

Nobara, kızıyla birlikte memleketine geri dönen, otuzuna yaklaşan, yakın zamanda boşanmış, bekar bir annedir. Yeniden insanlarla bütünleşmeye, eski takıldıklarını yeniden ziyaret etmeye ve hiçbir şeyi ikinci kez düşünmeden eski tanıdıklarla buluşmaya başlar. Hatta bir okul öğretmeniyle ilişki bile başlatır.

Yönetmen: Daihachi Yoshida

Oyuncular: Yôsuke Eguchi, Chizuru Ikewaki, Miho Kanno

15. Syriana (2005) - IMDb: 6.9

15. Syriana (2005) - IMDb: 6.9

İran’da bir füze kaybolur. Bob Barnes ise eski ve son derece tecrübeli bir CIA ajanı olarak emekliliğinin yaklaştığı sırada sakin bir zaman geçirmek ister. Umulmadık bir anda tecrübelerinden faydalanılacak bir teklif ile karşı karşıya gelir. Prens Nasir, İran Körfezi’nde bulunan doğalgaz ile petrol zengini bir ülkenin tahta geçmesi beklenen mirasçısıdır. Ancak genç bir zihin olarak onun, babasınınkilerden farklı yaklaşımları vardır. Ülkesindeki doğalgazı çıkarma hakkını Amerikan firmasından alarak Çinlilere yönlendirir ve devletler arasında dengeler sarsılmaya başlar. Bob Barnes, Nasir suikastını kontrol etmekle görevlidir. 

Yönetmen: Stephen Gaghan

Oyuncular: George Clooney, Matt Damon, Amanda Peet

14. Long Day's Journey Into Night (2018) - IMDb: 7.1

14. Long Day's Journey Into Night (2018) - IMDb: 7.1

Luo Hongwu, 12 yıl önce kaçtığı memleketi Kaili'ye geri döner. Sevdiği ve asla unutamadığı gizemli bir kadının anıları yeniden su yüzüne çıkarken Luo Hongwu, onu aramaya başlar. Bi Gan'ın şaşırtıcı derecede güzel ve son derece yenilikçi kara filminde geçmiş ve bugün, gerçeklik ve rüya iç içe geçiyor.

Yönetmen: Bi Gan

Oyuncular: Tang Wei, Jue Huang, Sylvia Chang

13. Possession (1981) - IMDb: 7.3

13. Possession (1981) - IMDb: 7.3

Bir kadın, kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

12. Phantom Thread (2017) - IMDb: 7.4

12. Phantom Thread (2017) - IMDb: 7.4

1950'lerin Londra'sında geçen filmde Reynolds Woodcock, titiz hayatı olan ünlü bir terzidir. Bir gün ilham kaynağı ve sevgilisi olan genç, güçlü iradeli bir kadın Alma tarafından bu düzeni bozulur.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Burning (2018) - IMDb: 7.5

11. Burning (2018) - IMDb: 7.5

Jong-su, Afrika gezisindeyken kedisine bakmasını isteyen, aynı mahallede yaşayan bir kızla karşılaşır. Döndüğünde, orada tanıştığı ve gizli hobisini itiraf eden gizemli bir adam olan Ben'i tanıştırır.

Yönetmen: Lee Chang-dong

Oyuncular: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo

10. The Guilty (2018) - IMDb: 7.5

10. The Guilty (2018) - IMDb: 7.5

Alarm sevk memuru Asger Holm, kaçırılan bir kadının acil aramasına cevap verir. Arama aniden kesildiğinde, kadını ve onu kaçıran kişiyi aramaya başlar. Tek aracı telefon olan Asger, kadını kurtarmak için zamana karşı bir yarışa girer. Ancak kısa süre sonra ilk düşündüğünden çok daha büyük bir suçla uğraştığını fark eder.

Yönetmen: Gustav Möller

Oyuncular: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi

9. Taste of Cherry (1997) - IMDb: 7.7

9. Taste of Cherry (1997) - IMDb: 7.7

Orta yaşlı Bay Badii intihar etmeyi planlıyor ve çaresizce ona yardım edecek birini arıyordur. Dağlarda mezarını kazmıştır ancak yardımcısı işi yapacağı zaman onu gömmek zorunda kalacaktır. Kürt askere, Afgan ilahiyatçıya sorar ama nedense herkes reddeder. Sonunda hasta bir oğlu olan ve daha önce kendisi de intihara teşebbüs etmiş yaşlı bir Türk tahnitçi bulur ve Badii'ye yardım etmeyi kabul eder.

Yönetmen: Abbas Kiarostami

Oyuncular: Homayoun Ershadi, Abdolrahman Bagheri, Afshin Khorshid Bakhtiari

8. Playtime (1967) - IMDb: 7.8

8. Playtime (1967) - IMDb: 7.8

Mösyö Hulot, bir grup Amerikalı turistle yaptığı bir geziye paralel olarak, yüksek teknolojili Paris'te merakla dolaşıyor. Bu arada, bir gece kulübü/restoran açılış gecesini hazırlar ama hâlâ yapım aşamasındadır.

Yönetmen: Jacques Tati

Oyuncular: Jacques Tati, Barbara Dennek, Rita Maiden

7. All the President's Men (1976) - IMDb: 7.9

7. All the President's Men (1976) - IMDb: 7.9

Film, 'Washington Post' muhabirleri Bob Woodward ve Carl Bernstein'ın, Başkan Richard Nixon'ın istifasına yol açan Watergate skandalının ayrıntılarını ortaya çıkarmasını konu alıyor.

Yönetmen: Alan J. Pakula

Oyuncular: Dustin Hoffman, Robert Redford, Jack Warden

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Solaris (1972) - IMDb: 8

6. Solaris (1972) - IMDb: 8

Film, mürettebatın çıldırmasına neyin sebep olduğunu keşfetmek için uzak bir gezegenin yörüngesindeki bir istasyona bir psikolog gönderilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Oyuncular: Natalya Bondarchuk, Donatas Banionis, Jüri Järvet

5. 12 Monkeys (1995) - IMDb: 8

5. 12 Monkeys (1995) - IMDb: 8

Gelecekteki bir hastalık tarafından harap edilmiş bir dünyada, bir mahkum, gezegendeki insan nüfusunun çoğunu yok eden insan yapımı virüs hakkında bilgi toplamak için zamanda geriye gönderilir.

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt

4. Paris, Texas (1984) - IMDb: 8.1

4. Paris, Texas (1984) - IMDb: 8.1

Film, dört yıldır kayıp olan amaçsız bir serseri olan Travis Henderson'un çölden çıkmasını ve toplumla, kendisiyle, hayatıyla ve ailesiyle yeniden bağlantı kurmasını konu alıyor.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

3. Satantango (1994) - IMDb: 8.2

3. Satantango (1994) - IMDb: 8.2

Büyük bir borç ödemenin arifesinde, çökmekte olan bir kollektif çiftliğin sakinleri, öldüğünü düşündükleri eski bir iş arkadaşı olan Irimiás'ın topluluğa geri döndüğünü keşfettiklerinde planlarının karanlığa dönüştüğünü görürler.

Yönetmen: Béla Tarr

Oyuncular: Mihály Vig, Putyi Horváth, László feLugossy

2. 2001: A Space Odyssey (1968) - IMDb: 8.3

2. 2001: A Space Odyssey (1968) - IMDb: 8.3

Ay yüzeyinin altında gömülü gizemli bir yapıyı ortaya çıkardıktan sonra bunun kökenlerini bulmak için Jüpiter'e bir uzay aracı gönderilir. İçerisinde sadece iki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000 vardır.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Past Lives (2023) - IMDb: 8.4

1. Past Lives (2023) - IMDb: 8.4

Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç ettikten sonra birbirlerinden ayrılırlar. Yirmi yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleşen ikili, önemli bir hafta boyunca yeniden bir araya gelirler.

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın